ukras

Pravila ogledala u feng shuiju: mitovi, praznovjerja i korisni savjeti

Postavljanje ogledala po feng šuiju jedna je od onih tema u kojima se praznovjerje, fatalizam i doista korisni savjeti dosta miješaju. Stoga uzimamo kao primjer da pokažemo kako se može dobro razlikovati između svih ovih aspekata. U prvom redu jako je važno da Glavni elementi i principi feng shuija upoznati ugledne izvore. Na taj način možete donositi vlastite odluke o pojedinim pitanjima, poput ogledala, i brzo razlikovati istinu od nagađanja ili pretjerivanja.

Ogledalo je pravilno postavljeno jer odražava sjajne detalje

ovo ogledalo prikazuje sjajne detalje

Zrcalni umetak za feng shui: materijali

Često se nagađa o materijalu ogledala i različitim mogućim oblicima. Ovdje ne biste trebali sve gledati previše jednostrano. Mnogi članci na tu temu naglašavaju da ogledala predstavljaju vodu. Doista, kroz staklo predstavljaju ovaj element. Međutim, pri izradi ogledala koriste se i drugi materijali koji su također od velike važnosti za njegov učinak u prostoriji.

S metalnim okvirom možete postići drugačiji učinak nego kad je izrađen od drveta. Ovo morate imati na umu ako težite ravnoteži između različitih elemenata feng shuija u prostoriji.

Feng Shui spavaća soba s ogledalom naslonjenim na zid

ogledalo za spavaću sobu po feng shuiju

Oblik ogledala i Feng Shui pravila

Oblik zrcala također se mora promatrati iz najmanje dvije različite perspektive. S jedne strane, jednostavni – poput okruglih ili četvrtastih – donose ravnotežu sa sobom. Višedijelna ogledala također mogu biti vrlo pozitivna za sobu – pogotovo ako predstavljaju sretne brojeve. U ovom slučaju, međutim, važno je da podjela ne iskrivi slike. Prema Feng Shuiju, to je posebno loše za lica.

Oblik ogledala i njegova veličina moraju biti u skladu s okolinom. Morate ih odabrati tako da odražavaju samo lijepe objekte i na najbolji mogući način. Osim toga, oni bi trebali pridonijeti harmonizaciji ambijenta: zahvaljujući ogledalima, na primjer, možete dovesti u ravnotežu vizualne perspektive u prostoriji.

Loše postavljeno ogledalo u spavaćoj sobi prema Feng Shuiju

pogrešan položaj ogledala prema feng shuiju

Odabir prave perspektive

Također morate prilagoditi postavljanje ogledala Feng Shui perspektivi. To uvelike određuje njihov učinak u prostoriji. Zadovoljstvo je postaviti ogledala preko prozora s prekrasnim pogledom. Vaša ljepota i energija širit će se unutrašnjošću. A dobri izgledi, na primjer pokvareni namještaj ili biljke, imat će vrlo loš učinak.

Ako je ogledalo (voda) iznad kamina (vatra), energije u prostoriji su uravnotežene

ogledalo feng shui iznad kamina

Neka pravila budu praktična, a ne fatalistička

Praznovjerje i fatalizam mogu oštetiti razumijevanje pravog značenja Feng Shui pravila. Ako bolje pogledate ovu temu, otkrit ćete da iza nje nema magije, već cijele filozofije. Ako ih točno razumijete, i pravila imaju smisla. U slučaju sumnje, intuiciju ili logiku možete donijeti odgovarajuću odluku. Možemo navesti primjer s temom ogledala u spavaćoj sobi: Općenito ne preporučujemo korištenje ogledala jer potiču protok energije i tako tjeraju mir iz prostorije. No ogledala nisu jako prikladna u ovoj prostoriji i iz drugih praktičnih razloga. Zrcalni efekti uzrokovali su da je vrlo teško postići idealnu tamu i mir. Dakle, ova se Feng Shui pravila također dokazuju kada ih se procjenjuje sa svakodnevnog praktičnog gledišta.

Stoga ih možete koristiti vrlo jednostavno bez straha da ćete učiniti nešto pogrešno. Na ovaj način učinit ćete svoj dom još ugodnijim i ljepšim te naučiti mnogo zanimljivih stvari!

Ovo ogledalo povećava prostor bez da ga fragmentira

veliko ogledalo nakon feng shui dnevne sobe

Čim se krevet ne odražava u njemu, ogledalo je točno u spavaćoj sobi

prema feng shui pozicioniranju zrcala

Zahvaljujući zrcalu, u ovoj blagovaonici možete intenzivnije osjetiti prirodu

ogledalo u dnevnoj sobi sjajni detalji

Ogledalo ne smije fragmentirati prostor

ogledalo srebrni feng shui

Ovo ogledalo pojačava učinak svjetlosti i lijepih detalja

veliki detalji feng shui ogledalo