ukras

Imp figurice za sve kojima su potrebna čuda u životu

Treba li vam još čarolije u životu? Tada bi vas tema o patuljcima mogla zanimati. Imp su simboli sjevernoeuropske simbolike i šamanizma. Uvijek se vjerovalo da posebnom energijom obogaćuju našu svakodnevicu, a time i naš život. Zato se i danas koriste u uređenju vrtova i kuća. Trebali biste se osloniti na djela modernih dizajnera, jer su njihove figure obično usmjerene na potrebe suvremenog potrošača. Klarborg imp bio bi savršen primjer u tom pogledu. Ova tvrtka i dizajnerica Etyl Klarborg naša su inspiracija za ovaj članak.

Zec i prekrasan cvijet - patuljci

Imp kao simbol sjeverne udobnosti

Prije svega, obratit ćemo se onima od vas koji sumnjate u suvremenu uporabu pixiesa. Iako je to stara tradicija, njezin kontinuitet do modernog doba ni na koji način nije prekinut. Sjeverni minimalistički stilovi aktualni su jako dugo i sada su postali klasici u modernom dizajnu interijera. Najsuvremeniji primjer za to je ovaj "Hygge"-Oblikovati. Imp su jednostavno doma u ovom interijeru. Naravno, morate biti vrlo oprezni pri njihovoj uporabi kako bi figure bile upisane u neutralnu ili jednobojnu paletu boja. Postoji širok raspon likova u svijetlim neutralnim bojama i oni bi bili savršeni za čisti minimalizam. U stilu hygge, pixie figure u smeđim, crvenim i drugim zemljanim nijansama također bi bile prikladne.

Ideje za slavljenički ukras gnome

Donesite tu čarobnu energiju koja vam je zaista potrebna!

Imp su nešto poput vilenjaka ili kućnih duhova. Općenito se vjeruje da uvijek unose snažnu energiju, ali uvijek imaju drugačiji karakter. Ponekad se čine zaigranima, dok u drugim okolnostima štite kuću. U nekim slučajevima pružaju ugodna iznenađenja, a u drugim bi nas izazvali i naljutili. U svakom slučaju, vilenjaci se igraju s našim emocijama i osjećajima i izražavaju ih. U osnovi, oni bi trebali pomoći da našu svakodnevicu učinimo emocionalnijom i uzbudljivijom. Koje osjećaje i emocije biste voljeli snažnije predstavljati u svakodnevnom životu? Pokušajte ih probuditi pravim pixie figurama!

Vrlo lijepe figure - vrlo lijepe ideje - patuljci

Patuljci za vrtni dizajn

Često u vrtovima nalazimo pixije. Tamo, sjedinjeni sa snagom prirode, čini se da još snažnije razvijaju svoje čarobne sposobnosti. Osim toga, takva uporaba ovih brojki odgovara njihovoj tradicionalnoj percepciji. Ali nikako ne biste trebali bez gnomova, čak i ako se odlučite za vrlo moderan vrtni dizajn. U ovom slučaju, kao i kod modernog uređenja interijera, oslonili bismo se na figure u neutralnim ili prirodnim nijansama.

velike jabuke - ideja - patuljci

Imp figure u gradskom stanu

Tako biste mogli lako integrirati pixie figure u svoju ladanjsku kuću, bilo da je moderna ili tradicionalna. Samo se odlučite za prave boje i odaberite mjesta na kojima želite pojačati osjećaj magije ili određene emocije. Ali što je s gradskim stanom? Ovdje morate postaviti patuljke na mjesta gdje je moguća smislena povezanost s tradicijom. Bili bi izvrstan ukras za balkon, pogotovo ako je zasađen. Unutra bi bile prikladne u kuhinji i vrtiću. Također ga možete koristiti za stvaranje efekta iznenađenja u ulaznom prostoru. Gnome možete staviti i pored kamina, ako ga imate, naravno.

Izvrsni ukrasi za vrt - patuljci

Različiti predmeti

Božić, Uskrs, rođendani i godišnjice trebaju ugođaj magije i iznenađenja. Zaigrani lik ove figure bio bi idealan za takve prigode. Pixije ste mogli kupiti na poklon i koristiti ih u ukrasima. Oni bi poboljšali raspoloženje odraslih. Osim toga, djeca se mogu cijelo vrijeme igrati s njim.

Imp, baš kao i ostale stare tradicije, naširoko se koriste u suvremenom svakodnevnom životu. Ako vam se sviđaju, nemojte se bojati upotrijebiti ih za uređenje doma i vrta.

Nadamo se da ćete brzo i jednostavno pronaći svoje omiljene dizajnerske likove!

Izvrsne ideje za darove - patuljci Gnom - janjetina i cvijeće - ideje Gnome - smiješna zimska ideja Gnomes Ukrasne ideje za zid