ukras

Dizajn zidova i stropova s ​​pločama

ploče za oblikovanje stropa pravi drveni majstor

Pronađite visokokvalitetne ploče za vaš dom

Postoje različite mogućnosti za davanje vlastitim četiri zida individualnog stila. Dugo su bile pločice, tapete i zidne boje posebno tražene za unošenje boje u sobu. Međutim, ploče trenutno ponovno uživaju veću popularnost. Idealne su ako sobi želite dati potpuno novi dizajn kako biste unijeli dašak svježeg zraka u vlastiti dom.

Moderne ploče daju zidovima i stropu potpuno novi izgled.

Praktične prednosti ploča

Činjenica je: Prije svega, ploče prirodno imaju optičke prednosti. Mijenjaju cjelokupni dojam sobe i pružaju dašak svježeg zraka. Međutim, ne treba zaboraviti ni praktične prednosti:

  • Oni čine da klasični “kabelski nered” nestane
  • Rupe ili ogrebotine na stropu mogu se sakriti
  • Neravnine ili mrlje na stropu također se lako mogu sakriti ispod stropne ploče
  • Idealne su za kućanstva s djecom ili životinjama jer se ploče vrlo lako njeguju
  • Vlažne sobne ploče idealne su za kupaonice i kuhinje za skrivanje starih pločica
  • Oni osiguravaju bolju zvučnu izolaciju, osobito s tankim pregradnim zidovima
  • Istodobno stvaraju bolju toplinsku izolaciju

Stoga nije samo vrijedno opremiti svoj dom panelima iz vizualnih razloga.

stropne dizajnerske ploče stropno polaganje

Nebrojene mogućnosti dizajna

Mogućnosti dizajna koje se javljaju kod zidnih i stropnih ploča gotovo su beskonačne. Drvene površine izrađene su od bukve, oraha ili hrasta i stvaraju posebno toplu i prijateljsku atmosferu. Alternativno, stropne ploče s bijelim dekorom mogu unijeti više svjetline u prostoriju i stoga su posebno prikladne za male prostorije jer čine da soba izgleda veća.

Svjesno utječu na prostorni učinak

Autor a atraktivan dizajn zidova i stropova s ​​MEISTER panelima također možete utjecati na ukupni učinak prostorije. Posebno značajnu ulogu ima raspored zglobova. Ako koristite vodoravne spojeve, osiguravate da soba izgleda šire. S druge strane, okomiti spojevi u zidnim pločama čine da soba izgleda više i prozračnije. Osim toga, mogući su i dijagonalni spojevi. Uvijek ih treba koristiti kad želite više dinamike umjesto dosade u svoja četiri zida.

Moderan dizajn interijera sa zidnim pločama

Prije nekoliko desetljeća sobe su bile gotovo potpuno obložene drvenim pločama. Danas to više nije norma, jer se s takvim dizajnom prostorije čine pretamnima. Suvremene zidne ploče stoga se koriste mnogo štedljivije i često služe samo za vizualno isticanje vrlo specifičnog područja prostorije ili za njegovo odvajanje od drugog dijela prostorije. the Polaganje zidnih ploča ispada bez problema.

stropne ploče od hrastovog drveta

Stropne ploče ponovno su u modi

Ne samo da su zidne ploče više tražene nego ikad, već i ploče za strop. Bili su iznimno popularni 1980 -ih i stoga se mogu naći u gotovo svakom domaćinstvu. Neko vrijeme stropne ploče bile su sve samo ne popularne jer su ljudi jednostavno bili umorni od međusobnog viđenja. Stoga su uklonjeni iz većine domova.

Kao i sve u životu, stropne ploče će se u jednom trenutku vratiti. Razlog što su ploče ponovno u velikoj potražnji prvenstveno je velika fleksibilnost obloga od drva. Stropne ploče lako se postavljaju a zatim se može prefarbati u bilo koju boju. To znači da se cjelokupni dojam sobe može promijeniti u trenu. Trenutno možete birati između različitih materijala, a za sve se vrlo lako brine.

Različite vrste ploča

Prije nego što kupite ploče za svoj dom, trebali biste znati da postoje različite vrste. Svaka vrsta ploča ima svoje prednosti i nedostatke. U načelu se razlikuje:

  • Ploče od pravog drveta
  • Dekorativne ploče
  • Sistemske ploče

O individualnim zahtjevima u potpunosti ovisi koja vrsta najbolje odgovara pojedinačnom slučaju.

ploče za stropni dizajn vlažna soba izdržljiva

Ploče od pravog drveta – savršene za vintage ili ladanjski stil

Ploče od pravog drveta idealne su za ljude koji žele opremiti svoj dom u prirodnom stilu. Izrađene su od pravog drveta poput breze, javora, hrasta, oraha, bora, trešnje ili bukve. Površina još uvijek ima prirodno drveno zrno, koje automatski stvara topliju i ugodniju atmosferu.

Dekorativne ploče – za individualni i moderni dizajn soba

Moderni dekor paneli su alternativa. Odabir boja i uzoraka za površinu ovdje je znatno veći nego kod ploča od pravog drveta. Dostupne su i u drvenom izgledu, ali i u mnogo različitih običnih boja, kamenih uzoraka ili obrisane optike, na primjer. S ovom vrstom obloge od drva moguće je još više individualnih dizajna soba.

Sistemske ploče – atraktivne i praktične u isto vrijeme

Konačno, tu su i sistemske ploče. Karakterizira ih činjenica da osim atraktivnog izgleda imaju i posebnu funkciju. Oni služe za povećanje udobnosti stanovanja. Na primjer, dostupni su paneli između kojih se mogu pričvrstiti aluminijske tračnice tako da se lako može pričvrstiti pribor poput kuka ili polica. Aluminijske tračnice koje nose struju moguće su i za ugradnju prilagodljivih sustava rasvjete u prostoriju.

    stropne ploče visoke kvalitete

Izvor slike: www.meister.com i www.hausjournal.net