Tetovaže

Najbolje tetovaže za žene: 6 spektakularnih ideja

tetovaže plave ruže za žene

Ako razmišljate o slikanju tetovaže, pročitajte ovaj članak! Ovdje vam nudimo pregled najboljih tetovaža za žene koje izgledaju nježno i originalno u isto vrijeme. Osim najsuvremenijih motiva tetovaža u posljednje vrijeme, pronaći ćete i korisne informacije o njihovom simboličkom značenju. Neka vas inspirira!

Najbolje tetovaže za žene: zvijezda

Geometrijski dizajn podlaktice sa tetovažom

najbolje tetovaže za žene

zvjezdice u boji za tetoviranje

Zvijezda tetovaža ruke

Zvjezdice na zglobu originalne tetovaže

Zvjezdana tetovaža

najbolje tetovaže za žene

Zvijezda motiv tetovaže za žene

najbolje tetovaže za ženske zvijezde

Zvijezda tetovaža stopala

Zvjezdana tetovaža odiše bezvremenskom elegancijom i definitivno je jedna od najboljih tetovaža za žene. Ovaj atraktivan motiv ne samo da ima estetski učinak, već otkriva i mnogo o karakteru i osobnim karakteristikama njegova nositelja. U prošlosti su tetovaže sa zvijezdama uglavnom nosili pomorci kako bi mogli pronaći put do svojih matičnih luka. Zvijezda je simbolična kao putokaz, zbog čega su ove vrste tetovaža draže onima koji danas traže smisao svog života.

Najbolje tetovaže za žene: ruža

tetovaže crvene ruže za žene

Tetovaža ruže u 3D izgledu ramena

Predložak za tetovažu ruža

najbolje tetovaže za žene

originalna tetovaža ruža na ramenu

zapanjujuća tetovaža ruža nadlaktice

tetovaže plave ruže za žene

Tetovaža crna ruža

Predložak tetovaža ruža izvorne tetovaže za žene

tetovaže ramena za žene s crvenom ružom

Motiv tetovaže za žene Rose

Rose originalna tetovaža

Tetovaža na ramenu plava ruža

Što se tiče najboljih tetovaža za žene, tetovaža ruža može biti na prvom mjestu. Ovaj motiv ostaje osobito popularan kod predstavnica slabijeg spola, jer u isto vrijeme izgleda romantično i elegantno. Tetovaže ruža uvijek izgledaju elegantno – bilo u boji ili crno -bijelo, stilizirane ili realnije, te se lako mogu kombinirati s drugim motivima. Tetovaža ruže označava nježnost, ljepotu, ženstvenost i također besmrtnu ljubav koja može nadvladati sve prepreke.

Tetovaža vretenca

Tetovaža vretenca

originalni motiv tetovaže za žene vretenca

najbolje tetovaže za žene

Dragonfly tetovaža u boji

Ideje i inspiracija Dragonfly tetovaža na ramenu

Još jedan motiv tetovaže koji je posebno popularan kod žena je tetovaža vretenca. Ove vrste tetovaža otkrivaju romantičan i avanturistički karakter te također simboliziraju težnju za slobodom. Zbog veze između vilinskog konjica i vode, takva tetovaža također može predstavljati čistoću naših misli i emocija. Tetovaža vretenca uvijek izgleda lijepo i elegantno, a u posljednje vrijeme manje varijante na zglobu, ramenu ili leđima postale su doista moderne.

Tetovaža srca

tetovaže malih srca

tetovaža crvenog srca i crnih ruža na trbuhu

Tetovaža srca na zglobu

Ideje i inspiracije za tetovaže srca

Tetovaža srca također se smatra pravim klasikom. Mnoge ga žene i dalje preferiraju jer srce ima posebno romantičan učinak kao motiv tetovaže u svojim brojnim varijantama. Također je simbol života i njegove radosti. Tetovaža srca odaje emocionalnu osobu koja pridaje veliku važnost osjećajima – svojim i osjećajima drugih ljudi. A goruće srce predstavlja snažnu ljubav s izuzetnom strašću. Zapravo, ovaj motiv može imati različita tumačenja ovisno o kontekstu, ali jedno je sigurno – srce je nesumnjivo jedan od najboljih motiva tetovaža za žene.

Tetovaža s perjem

Tetovaža s perjem na leđima

Tetovažno pero

Tetovaža pera nadlaktice akvarel

Tetovaža pera i ptica na stopalu

izvorno tetovažno pero i ptice

elegantno rame za tetoviranje perja

realistična tetovaža pera na ruci

Tetovaža s perjem u vodenim bojama

U mnogim kulturama motivi perja i ptica imaju važnu ulogu jer su povezani s elementom zraka koji je od vitalne važnosti. Za stare Egipćane, čišćenje je imalo čak i vjersku simboliku. A tetovaže s perjem danas su u modi. Stilizirana ili detaljna, tetovaža s perjem lijepo je i elegantno rješenje za žene. Može se zalagati za slobodu, lagodnost, ali i za otvorenost, dobre komunikacijske vještine i inteligenciju. Tetovaža s perjem također je povezana s kreativnošću, jer su stoljećima ljudi pisali perjem i tintom. Na primjer, ako se bavite umjetnošću, ovaj motiv tetovaže jednostavno je idealan za vas.

Tetovaža leptira

realistična tetovaža leptira nadlaktice

Cvijeće i leptir originalne tetovaže na prsima

Tattoo leptir monarh

Leptir tetovaža monarh leptir i cvijet

Tetovaža leptira s natpisima

Jedan od motiva tetovaža koji nikada ne gubi na važnosti je i leptir. Tetovaža leptira ima brojna značenja – simbolizira promjenu, obnovu i pozitivan razvoj – od ružne gusjenice do prekrasnog leptira. Ova vrsta tetovaža također je povezana s ljepotom, elegancijom, radošću i vječnom težnjom za slobodom. A za starog Griehena leptir je bio simbol ljudske duše i njezine besmrtnosti. Postoje različite varijante tetovaže leptira – u različitim veličinama, bojama i dizajnom – od fotorealistične do apstraktne. Mogućnosti kombiniranja s drugim motivima – na primjer cvijećem, također su ogromne.