Teraszok

Terasztelepítés: gyakorlati tippek és kreatív ötletek

csodálatos virágos terasz design

A terasz kialakításakor különösen fontos szerepet játszik az ültetés, hiszen csak a megfelelő virágokkal és növényekkel válik igazán hangulatossá a szabadban. Számos módon lehet kellemes, „zöld” hangulatot teremteni a teraszon, és ebben a cikkben a terasz ültetésének alapelveit és rengeteg kreatív ötletet talál. Engedd, hogy ez inspiráljon!

Alakítsa saját teraszát zöld oázissá

Terasz telepítése

pompás virágok

Alkalmas növényfaj teraszos ültetésre

Mályva terasz növények

A terasz ültetése

Terasz telepítése

Mediterrán növények

Terasz telepítése

Ötletek a terasz ültetéséhez

ültesse be a teraszt

Terasz ültetés kreatív ötletek

A terasz ültetése

A széles körben elterjedt növényfajoktól, például a petúniáktól és a dáliáktól az egzotikus mediterrán cserepes növényeken át az örökzöld, szívós növényekig minden fajtában – mindegyik alkalmas teraszos ültetésre. Elvileg a választék óriási, de mindenképpen figyelembe kell venni a teraszon uralkodó sajátos körülményeket – például a helyszínt és a napfény elérését. Például nincs értelme orchideákat választani teraszához, ha nincs elég hely a lakásban a virágok számára télen. A sikeres teraszültetéshez először gondolja át, hogy pontosan milyen növényre van szüksége – árnyékkedvelő, szívós, stb. Például nyáron ez azt jelenti, hogy a szokásosnál jóval gyakrabban kell öntözni a növényeket – ezt késő este vagy kora reggel kell elvégezni.

Terasz ültetés – válassza ki a megfelelő növényfajokat

Örökzöld terasznövények

virágos növények terasz

Virágos terasz design

Ötletek és inspirációk teraszos növényekhez

Terasz telepítése

virágzó terasznövények

Teraszültetési ötletek és inspirációk

Terasz növények oleander

romantikus terasznövények

kreatív teraszültetés

A napfény mennyisége a legfontosabb szerepet játszik a növények növekedésében. A napi nyolc óránál hosszabb ideig jól megvilágított teraszokat naposnak, nyolc -négy órás fényt félárnyéknak, és négy óránál kevesebb napfénynek nevezzük teljes árnyéknak. Számos növényfaj létezik, amelyek különösen alkalmasak a napos helyekre – ez természetesen magában foglal minden mediterrán növényt, például a zsályát, a levendulát, a kakukkfüvet, a szent gyógynövényt, a babért, az oleandert, a füge, az olíva, az afrikai liliom vagy az ólomgyökeret. Ezek a fajok különösen szépek és könnyen kezelhetők, és egyedi, egzotikus hangulatot kölcsönöznek teraszának. A pálmaliliom, más néven yucca, különösen érdekes napszerető növény. Könnyen ápolható és szívós, csodálatos virágai nagyszerű geometriai hatást keltenek.

Árnyékkedvelő növények a teraszra

Árnyékos növények

Az árnyékot kedvelő terasznövények

terasz design árnyék növények

Árnyékos növények terasza

szívós terasznövények

A terasz növényei szívósak

Még akkor is, ha terasza árnyékban vagy részleges árnyékban van, vannak gyönyörű növénytípusok, amelyek tökéletesek a terasz ültetéséhez. Ezek közé tartoznak a különböző páfrányok, a magas és alacsony kökörcsin, a cseresznye babér és a sárga -zöld hölgy palástja – csodálatos növény, amely viszonylag igénytelen. Az árnyékkedvelő növényfajok különösen jól kombinálhatók a fából készült teraszbútorokkal, mert így a szépségük is kiemelt.

Ügyeljen a cserepes talajra

Teraszültetési tippek és ötletek

Mediterrán növények terasza

eredeti teraszültetés

Rózsák

virágos növények terasz

Terasz ültetés kreatív ötletek

Terasz telepítése

Ötletek és elképzelések A terasz ültetése

Növények terasz

Növényfaj terasz

Amire mindenképpen figyelni kell a teraszok ültetésekor, mindenekelőtt a cserepes talaj. Semmilyen körülmények között ne legyen tőzegnehéz, különben a növények könnyen kiszáradnak. Az ideális megoldás a humusz és az agyagos rész keveréke. Azoknál a növényeknél, akik szeretik a szárazságot, adjunk hozzá még egy kis homokot, mivel rövidebb ideig tartja meg a vizet, így nem áll fenn a túlöntözés veszélye. A virágcserepeknek vagy dobozoknak is elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy a növények optimálisan növekedjenek. Egyes növénytípusoknál ajánlatos időnként levágni néhány virágot, mivel ez serkenti a növekedést. Jó példa erre a rózsák, amelyek különösen alkalmasak teraszos növényekhez.

Válassza ki az ólom színét

csodálatos virágos terasz design

virágos növények terasz

A terasz ültetése Ötletek és inspirációk

virágos növények terasz

A növények kiválasztása egyéni, és a személy személyes preferenciáitól függ, különösen jó lenne, ha kulcsszínt választana, például sárgát. Ebben az esetben kombinálhatja a napraforgót, az angyal trombitát és a szent gyógynövényt – más, vörös vagy narancssárga virágú változatok is lehetségesek. A fehér vagy krémfehér árnyalatú virágú növények szintén különösen stílusosak. Ha érdekes ékezeteket szeretne hozzáadni a terasznövényekhez, válassza a kiegészítő színekben pompázó virágokat, például piros és narancssárga vagy kék és lila. Engedje szabadjára fantáziáját.