tanácsadó

Ponty bojlik és azok sikeres használata

A bojlik a legnépszerűbb és sokoldalú ponty csalik közé tartoznak, és nagy hatékonysággal használják őket szerte a világon. A ponty bojli szinte minden elképzelhető ízben megtalálható, és további előkészítés nélkül, egyenesen a zsákból használható. Eltekintve attól a ténytől, hogy a bojli sok pontyot fog, a kemény golyók nagyszerűek a harcsákhoz és a kis halak taszításához, amelyek egyébként csalit lophatnak.

Süllyedő és lebegő előugró ablakok egyaránt rendelkezésre állnak. A süllyedő bojlik sokoldalúbbak, és nagyszerűen használhatók hajronggyal. Az úszó bojlikat pop-up néven ismerik, és azok a legjobbak, ha sáros és iszapos vizeken halásznak. Tehát nem kétséges, hogy a helyes választás Ponty bojli Drasztikusan befolyásolhatja sikereit. Egy másik fontos tényező az időjárás, de az évszak is. Adunk néhány hasznos tippet és trükköt a jó fogás biztosításához minden szezonban.

A ponty bojlik nagyon változatosak és praktikusak

Ponty bojlik és azok sikeres használata praktikus és sokoldalú

Válasszon ponty bojlit az évszaknak megfelelően

A fagyos hónapokban a hidegvérű pontyok anyagcseréje lelassul. Ez azt jelenti, hogy kevésbé aktívak és kevesebbet esznek. Fontos ezt előre látni annak érdekében, hogy módosítani lehessen a bojli választékot, és ennek megfelelően csökkentsük a csalétek mennyiségét. Például, ha élénk színű és büdös bojlit használ, a ponty könnyebben megtalálja őket.

A fűszeres, édes és gyümölcsös bojlik a legjobbak, különösen néhány zúzott darabbal kombinálva, hogy gyorsabban és könnyebben eloszlassák a vonzóanyagokat. A halszagok viszont sok harcsát vonzanak. Néha kisebb csalira váltás is fontos lehet a kevésbé éhes téli pontyok számára.

Halak ponty a jéglyukból magad

Ponty bojlik és azok sikeres használata ponty télen a jéglyukból

Aztán, ahogy a víz fokozatosan felmelegszik, a pontyok aktívabbá válnak. Ezt figyelembe kell venni nyáron és ősszel a bojlik kiválasztásakor. Bár sok nyári bojli télen nem olyan hatékony, a legtöbb téli bojlit nyáron is sikeresen használják. Vannak azonban más szempontok is, amelyeket figyelembe kell venni a bojlik kiválasztásakor.

Például a ponty nagyobb étvágya miatt megengedheti magának, hogy nyáron bőkezűbb legyen a laza csalival, mint télen. Ennek ellenére ne vidd túlzásba. A cél a halak vonzása és az étvágyuk növelése. Egy telt pontynak nem lesz oka bojlit enni, még akkor sem, ha ez a világ legfinomabb snackje.

Nyáron a sötétebb színek, például a barna és a vörös gyakran hatékonyabbak, különösen tiszta vízben, ahol az élénk színek gyakran megijeszthetik a halakat. A télihez hasonlóan a kisebb méretre váltás lehet a megoldás nehéz körülmények között. A kísérletezés a siker útja.

A pontyok nyáron és ősszel a legaktívabbak

Ponty bojli és hogyan kell használni sikeresen ugró ponty éhség

Mik azok a felbukkanó bojlik és mire használják?

Egy felbukkanó bojli többnyire pontosan megegyezik a szokásos bojlival, kivéve azt a tényt, hogy lebeg. Ugyanazok a színek, ízek, formák és textúrák, mint a normál alsó csalik. A felugró ablakok minden horgászkészlet elengedhetetlen részét képezik. Mivel közelebb helyezkednek el a bejövő vagy kereszteződő halakhoz, valószínűbb, hogy a pontyok veszik fel őket először. A felugró ablakok is nagyon hasznosak, ha sár vagy hínár felett halásznak. Az előugró ablak és a tófenék közötti távolság beállításának lehetősége korlátlan lehetőségeket kínál a csalétek pontos és észrevehető bemutatására..

A halak még messziről látják az előugró ablakokat

A ponty bojlik és azok sikeres használata felbukkanó úszó csali

Mikor érdemes ponty bojlit áztatni??

A ponty bojlik áztatása igazi előnyt nyújthat. Az aromás olajok egyik napról a másikra beszívódnak a csalétekbe, és vonzóanyagokat adnak a vízhez, amelyek órákig elállhatnak. Addigra a csalit már rég megették. A régebbi bojlik, amelyek megkeményedtek és kevésbé illatosak, könnyen rehidratálhatók aromás olajok hozzáadásával.

A stresszes és fáradt pontyok esetében azonban az egész néha fejjel lefelé fordul. Itt inkább csökkenti a bojlik aromáját, ha egy ideig tengervízben áztatja őket. Ez arra késztetheti a halakat, hogy azt gondolják, hogy a csali már régóta létezik, és kevésbé óvatosan fogyasztható.

A pontynak édes fogai vannak, és őrülten csokoládé, vanília és gyümölcs

Pontybojlik és azok sikeres használata csokoládé ízű bojlik

A ponty bojli a legkorszerűbb és leghatékonyabb módja a horgászsiker elérésének, akár versenyre, akár hobbi horgásznak megy horgászni. Már nem kell attól tartania, hogy a kis halak megeszik a férgeket vagy a kukoricát. Ponty bojlit is használhat az év bármely szakában. mire vársz? Fogd meg a horgászbotot és irány a tó!

A ponty bojlik és azok sikeres használata minden horgász álma