tanácsadó

Kártevőirtás: A 10 legrosszabb kártevő

Nyáron kellemes a kertben ülni, pihenni és élvezni az elvégzett munka látványát. De ezt a kellemes helyzetet gyorsan el is ronthatják a kártevők. Zümmögnek és csípnek, kerti ágyakon lopakodnak, és elrontják a nyári hangulatot. Tippeket adunk a 10 legrosszabb kártevő elleni küzdelemhez a házban és a kertben.

Kártevők és kártevők elleni védekezés

védekezés kártevők elleni védekezés lassítja a védekezést

Rovarirtás: fékek

A fék csíp és vért szív. Ez a vérszívó légy a fűben és a bokrok között ül, és különösen aktív a párás napokon. Az izzadság vonzza. A fékek nemcsak az embereket csípik, hanem az összes többi hidegvérű és melegvérű állatot is, mint pl B. Lovak.

Hogyan kell megvédenie magát??

 Kerülje a sárga vagy narancssárga ruhák és dolgok viselését. A lehető leggyorsabban cserélje le az izzadt tárgyakat, és alkalmazzon rovarriasztót.

Elsősegély tipp: A lóhegy harapása nagyon fájdalmas. A jégkockák segítenek ennek enyhítésében. Tegyen egy műanyag zacskóba, és tegye fél órára a harapás helyére.

A csiga kopaszra eszi a növényeket

kártevőirtó csigák a kártevők elleni védekezés

Nudibranchs

A csigák salátában, körömvirágban, őszirózsában, dáliában és másokban lapulnak. Sok kerttulajdonost kétségbeeshet.

Hogyan védheti meg magát? Építsen védőkorlátokat az ágyak körül mész, fűrészpor, homok vagy faforgács segítségével. Csigakerítéseket is felállíthat. Ezeket a vasáruházban találja, körülbelül 1 euróba kerülnek méterenként. Alternatív megoldásként szórhat vegyi csigapelleteket, vagy búza sörcsapdákat tehet a földbe. Az utolsóknak 1-2 centiméterre kell kinyúlniuk a talajból, és félig meg kell tölteniük, hogy a csigák átmászhassanak a szélén, és beleeshessenek.

Elsősegély tipp: Vedd fel a tetteseket kora reggel. A földre fektetett régi deszkák csalinak bizonyulnak, és a csigák szeretnek várakozni alatta.

Ne engedjen be egyetlen hangyát sem

harci harci kártevők elleni küzdelem kártevők

Hangyák

A hangyák a falazat repedésein keresztül lépnek be a házba, és telepeket alkotnak. Az állatoknak z kell. B. Kenyér és cukor a lárváik táplálására. Olyan baktériumokat továbbítanak, mint pl B. Salmoneles, ezért ne hagyja nyitva az ételt, még a sütőben sem.

Elsősegély tipp: Ha hangyát lát a házban, azonnal vegye ki! Az egyes állatok nyomot teremtenek az élelmiszerhez, és így vonzzák a többi állatot. A kolóniák esetében használjon hangyacsalit, amely megtalálható a drogériákban – 2 eurótól kapható.

Kártevők elleni védekezés: legyek

A legyeket vonzzák a komposzthalmok, bio kukák, hús, kolbász és sajt. Ott heverték a kukacokat. A zümmögők veszélyes betegségeket továbbíthatnak, mint pl B. sárgaság. Kerülje a nyitott ételeket.

Ellenőrzési módszerek: A jó öreg légyverő harcol az egyes állatokkal. Jó csapda az, ha 3/4 részig megtöltünk egy üveget lével és egy csepp mosogatószerrel. Helyezze ezt nyíltan, ahogy tetszik.

Idegesítő vérszívó

szúnyogirtás kártevők elleni küzdelem kártevők

Szúnyogok

A szúnyogok állóvizekben lapulnak, mint pl B. tócsák, kerti tavak parti területei, mert ott szaporodnak. A kis vérszívókat vonzza a testmeleg és az izzadság.

Néhány védekezési módszer: Vigyen fel szúnyogriasztót a bőrre. Gyújtson citronella gyertyákat, mert az illata elriasztja a rovarokat. A szúnyogháló a hálószobában vagy a kert függőágyában biztosítja a zavartalan alvást.

Elsősegély tipp: Annak érdekében, hogy a harapás kevésbé viszketjen, gyorsan porszívózza fel a területet. Alternatív megoldás a viszketés enyhítésére, ha a harapás helyét egy félbevágott hagymával dörzsöljük.

Rejts el mindent, ami édes

harci darazsak kártevők elleni küzdelem kártevők

Darázsok

A darazsak szeretnek minden édeset. A tippek viszont az, hogy egy üveg darázscsapdát megtöltenek cukros vízzel, és felakasztják valahova a közelben, vagy citromszeleteket szegfűszeggel zsírozni és kirakni. Fontos például, hogy az italokat kint tartsuk. B. fedjük le sörpárnákkal, és hagyjuk, hogy a gyerekek csak szívószálakon keresztül igyanak, így darázs nem nyelhető le.

Elsősegély tipp: Dörzsölje a csípést frissen szeletelt fokhagymával.

harci gyümölcslegyek kártevők elleni küzdelem kártevők ellen

Gyümölcslegyek

Ezeket a legyeket varázslatosan vonzza a gyümölcs. Még a legkisebb gyümölcshiba is aranybánya a mini legyek számára. Fontos, hogy az érett gyümölcs ne maradjon sérült területen.

Ellenőrzési módszerek: Használjon speciális gyümölcslégycsapdát vagy húsevő növényt, pl. B. Hogy vajfű legyen a házban.

vakondok

Földalatti járatok ásásakor a vakond feldobja a gyepre halmozódó halmokat. Így ismerheti fel őket. A fajok védelme alatt áll, és bárki, aki harcol ellene, büntetőeljárás alá vonható. De a vakondok elhajtása megengedett.

Hasznos megoldás azonban, ha előkészítjük az író és a savó keverékét (1: 4), és a folyosóra öntjük, halmonként körülbelül 1 csészével. Az állat nem bírja a szagot.

A nyest betegségeket is továbbít

martens harcol kártevők elleni küzdelem kártevőirtás

nyest

A nyest sok kárt okoz. Kábelekbe harapnak a házban, tömlők a motorháztető alatt, és rendetlenséget okoznak a padláson.

Bekapcsolva hagyhatja a rádiót a padláson, mert a zaj gyakran elűzi őket. A nyest elfogásához hivatalos engedélyre van szükség. Ezután fogd el egy dobozcsapdával, és engedd a természetbe. Az elektronikus üldözővel végzett ultrahang elűzheti ezeket az állatokat. Az autó védelme érdekében tegyen csajos drótot a garázs padlójára. Az állatok nem szeretnek átmenni rajta.

galambcipő kártevők elleni küzdelem kártevők ellen

Galambok

A galambok párkányokon és falakon keresnek fészkelőhelyeket, mindenhol a városban és vidéken. Ürülékük tönkreteszi az otthonokat, és betegségeket terjeszt.

Kilakoltatási módszer: A hosszú hegyekkel rendelkező szőlőtüskék megakadályozzák a galambok leszállását a tetőn. A madarak általában hollóbábuk előtt repülnek el.

Most van néhány tippje, hogyan lehet megszabadulni a kártevőktől kertjében és otthonában. Reméljük, hogy hasznosnak találja őket, és pihenhet, és élvezheti a nyarat.

A légy az ételre fekteti lárváit

  Küzdelem legyek kártevő elleni küzdelem kártevők

Csigacsapda sörrel

Távolítsa el a csigákat, védje a kártevőket

Csak a vakondot szabad elhajtani

Harci vakond harci kártevők elleni kártevők

Ügyeljen kertje kényelmére

kerti ötletek kártevők elleni küzdelem kártevők ellen

Az italokat mindig tartsa lefedve

kártevőirtás kártevőirtó légyvédelem