tanácsadó

Ilyen könnyű váltani az áramszolgáltatót

Az energiapiac manapság nagyon dinamikus, és csak 1100 különböző villamosenergia -szolgáltató és négy energiaóriás van Németországban. Ezért nem csoda, hogy a villamos energia nagy árkülönbségei gyakran észrevehetők. Másrészt gyakran halljuk, hogy az áram ára általában folyamatosan emelkedik. Ez nyilvánvalóan érezhető hatással van ránk, mint végső fogyasztóra, mert egyre több pénzt költünk villanyszámláinkra. Tehát, ha gyakran úgy érzi, hogy túl sok áramot fizet, és valami nincs rendben a villamosenergia -tarifával, akkor valószínűleg így van. Legfőbb ideje, hogy úgy mondjam, online összehasonlítást végezzen. Ez az egyetlen módja annak, hogy jobb és mindenekelőtt objektív áttekintést kapjon, és ha akar, új áramszolgáltatóra váltson.

Az áramszolgáltatók cserélik a villanyórákat

Végezzen aktuális összehasonlítást az interneten

Semmi sem egyszerűbb, mint egy ilyen összehasonlítást saját maga elvégezni az interneten. Csak az irányítószámra és az éves villamosenergia-fogyasztásra van szükség kWh-ban (kilowattórában) egy úgynevezett tarifa kalkulátorban, például ebben verivox.de, és azonnal megkapja az irányítószám területén található legolcsóbb áramszolgáltatók listáját.

Extra tipp: Az éves villamosenergia -fogyasztást az utolsó villanyszámlájából találhatja meg.

Az áramszolgáltató vagy a villamosenergia -tarifák összehasonlítása nem csak a számokról és a megtakarításokról szól, bár ezek a fő kritériumok. Ugyanilyen fontos megjegyezni néhány különleges feltételt. Mindenekelőtt – szerződés időtartama, felmondási idő és árgarancia. Az első kettőnek a lehető legrövidebbnek, az utolsónak pedig logikusan a lehető leghosszabbnak kell lennie.

A szerződés általában 1 évre szól, a felmondási idő nem haladhatja meg a 6 hetet, és az árgarancia általában 1 év. Ilyen körülmények között a fogyasztó nagyon könnyen válthat másik áramszolgáltatóhoz, és ugyanakkor védettnek érzi magát a villamosenergia -árak váratlan emelkedése ellen..

az áramszolgáltatók online váltanak

Ezenkívül a bónuszfizetés fontos szempont a villamos energia és a szolgáltatóváltás összehasonlításakor. Ezek elsősorban az úgynevezett azonnali és új vásárlói bónuszok. Ezeket általában átruházzák az ügyfélre, vagy ellentételezik a villamos energia árával – vagy a szerződés első hónapja után és a szállítás első évének végén. Tudnia kell tehát, hogy a bónuszok csak a szerződés első évére érvényesek, és hogy a villamos energia ára ezután megváltozik.

Extra tipp: Minden évben végezzen új villamosenergia -összehasonlítást, és váltson áramszolgáltatót. Sok tapasztalt alkuvadász esküszik rá, és így pénzt takarít meg.

Az áramszolgáltató váltása egyszerű

Akár költözés miatt, akár egyszerűen az áramköltségek megtakarítása miatt, az online szolgáltatóváltás gyerekjáték az online összehasonlító portáloknak köszönhetően. Az online űrlap segítségével néhány perc alatt kezdeményezheti a kívánt változtatást. Természetesen minden portálnak van egy szolgáltatási forródrótja is, amely általában ingyenes, ahol további segítséget kaphat az alkalmazottaktól.

A villamos energia cseréje mindig érdemes, különösen akkor, ha még mindig hozzáfér az alapvető városi szolgáltatásokhoz. Mert az árak általában ennél sokkal magasabbak. Az új áramszolgáltatótól függően néhány száz eurót takaríthat meg. A jó hír az, hogy a felmondási időt törvény is szabályozza, és csak két hét.

Később, amikor másik új áramszolgáltatóra vált, a régi szerződést fel is bontják, beleértve az újraregisztrációt is, és minden még könnyebb lesz.

Az áramszolgáltatók cserélnek izzókat

Bizonyos esetekben, például a villamosenergia -áremelések során élhet a felmondási különleges jogával, és válthat áramszolgáltatót. A szerződésben szereplő úgynevezett “áthelyezési záradék” az egyik ilyen. Itt a felmondási időt is törvény szabályozza, és szintén két hétig tart. A törlést azonban Önnek kell benyújtania, ideális esetben postai úton.

Extra tipp: Ha villamosenergia -cserét tervez, gondolja meg ezt körülbelül 6 héttel a felmondási idő vége előtt.

És ne aggódj! Ha másik áramszolgáltatóra vált, nem kell aggódnia az áramellátás zökkenőmentes működése miatt. Mivel minden helyi alapszolgáltató jogilag köteles folyamatosan ellátni Önt.

Az áramszolgáltatók zöld áramra váltanak

Az egyszerű villamosenergia -összehasonlítással ellentétben, amikor villamosenergia -szolgáltatót vált, az éves villamosenergia -fogyasztáson és irányítószámon kívül szüksége van az aktuális villanyóra -leolvasásra, a mérőszámra és az aktuális áramszolgáltatónál lévő ügyfélszámára is. Egyszerűen írjon be mindent az online űrlapba. Megerősít. Teljes! Az új áramszolgáltató gondoskodik minden másról, és Ön alacsony villanyszámlára számíthat.

Figyelem: Kerülni kell a villamosenergia -csomagokat és az előlegeket, mivel azok meglehetősen átláthatatlanná teszik az áram árát, és csak akkor érdemes, ha pontosan meg tudja becsülni az éves elektromos áramfogyasztást. Ezenkívül gyakran fennáll annak a veszélye, hogy visszavonhatatlanul elveszíti a pénzét egy szolgáltató csődje esetén.

Válassza a zöld áramot

Ha fenntartható és környezetbarát módon szeretne élni, akkor teljesen értelmes lenne a zöld villamos energiára való áttérés. Előzetesen azonban érdemes tájékozódni arról, hogy az adott áramszolgáltató milyen energiaforrásokat használ. Ezért figyeljen az érvényes jóváhagyási pecsétekre, amelyek garantálják, hogy az áram valóban víz-, nap-, szél- vagy árapályerőművekből származik.

a fotovoltaikus rendszerek áramszolgáltatót váltanak

Következtetés:

Alapján Szövetségi Hálózati Ügynökség A németek több mint 30% -a továbbra is a város alapszolgáltatójától kap áramot. Átlagosan sokkal többet fizet, mint sok más független áramszolgáltatónál. Valójában akár 500-600 euró is megspórolható az első évben az áramcserét követően. A kiváló minőségű összehasonlító portáloknak köszönhetően mostantól könnyedén megváltoztathatja áramszolgáltatóját vagy tarifáját online, és élvezheti az összes előnyt.

Ne féljen villamosenergia -szolgáltatót váltani, és ne adja oda feleslegesen a pénzét!

az áramszolgáltató zöldre vált

az áramszolgáltatók olcsón váltanak