tanácsadó

Harci hangyák – tippek és trükkök egyszerű eszközökkel

A hangyák valójában nemes lények, és senki sem akar bántani őket, de amikor megrohamozzák házainkat, gondolataink villámgyorsan megváltoznak. Elég, ha véletlenül nyitva hagy valami ízleteset a házban, és hónapokig nem tudja kímélni magát ezektől a tároló kártevőktől. De van néhány egyszerű és ártalmatlan trükkje, hogyan harcolhat a hangyák ellen, és garantálhatja, hogy elűzi őket a házból.

Ne hagyjon ételmaradékot heverni

megszabadulni a hangyáktól

Bővebben a hangyákról

A hangyák hasznosak és károsak is. Hasznosak a növények növekedésében, mert kiterjedt alagútrendszereikkel fellazítják a talajt. Nekünk, embereknek azonban kevésbé hasznosak. Olyan ételekből táplálkoznak, amelyek sok cukrot és fehérjét tartalmaznak, ezért minden lehetőséget kihasználnak, hogy megfertőzzék a felszabadult élelmiszereket.

Azokat az ételeket, amelyeket a hangyák rágcsálnak, azonnal el kell dobni, mivel tartalmazhatnak és továbbadhatnak kórokozókat.

A németországi hangyák általában ártalmatlanok az emberekre, hacsak nem allergiások. Harapása és csípése kellemetlen bőrirritációt okozhat, de gyorsan elmúlik.

Problémákat okozhatnak az elektromos készülékekkel is, amikor bemásznak beléjük, és akár kábeltüzet is okozhatnak.

A hangyák valójában a fészket a kertben tartják, és ritkán csábítják őket a házba. De ha ez a helyzet, akkor használja az alábbi tippeket és trükköket.

Kis trükk kávézaccsal

kávézacc a hangyák ellen

Harci hangyák – a kávézacc hatékony gát

Nem csak a reggeli kávé felemelő minőségét használja ki, hanem a kávézaccot is. Ezt sokféleképpen használhatja otthonában. Az egyik a hangyák hatékony védekezése. Általában a hangyák összegyűlnek a ház bizonyos helyein, és itt kell létrehozni egy akadályt a kávézaccból. Nem kell sokat használnia belőle, és hamarosan látni fogja az eredményt.

Harcolj a hangyákkal fahéjjal

Fahéj hangyák ellen – Az aromás fűszer tulajdonsága, amelyet csak kevesen ismernek

Ez az aromás fűszer, amely minden konyhában megtalálható, a hangyák leghatékonyabb gyógymódjának bizonyulhat. Szórjon rá egy részét ott, ahol látta a hangyákat, vagy közvetlenül a fészek felett a kertben. Veled ellentétben a hangyák egyáltalán nem szeretik a fahéjat.

Harcolj a hangyákkal almaecettel

Néhány csepp almaecet bizonyított módja annak, hogy ezeket a kis kártevőket természetesen elijessze otthonából. De mielőtt ecetet vásárolna, figyeljen az etikettre, mert a közönséges almaecet nem segít ebben. Szüksége van bio almaecetre.

Használjon citromlevet, almaecetet vagy mindkettőt

használjon citromlevet a hangyák ellen

A citromlé is a segítségedre lesz

Ha nincs otthon almaecet, a citrom remekül helyettesítheti. A módszer ugyanaz. Meg kell hígítani a citromlevet kevés vízzel, és megszórni a hangyákkal fertőzött területre.

Egy másik olcsó módszer – szappanos víz

A nagyon egyszerű szappanos vizes megoldás meglep a jó eredménnyel. Igazi hangyagyilkost kap, ha ehhez az oldathoz ad néhány csepp citromlevet vagy almaecetet.

Pokolian forróvá teszi a hangyákat

Elriasztja a hangyákat chilivel

Chili hangyák ellen

A száraz chili paprika a legjobb módja a bosszantó hangyák elleni küzdelemnek. Az elv ugyanaz, mint a kávézaccnál és a fahéjnál. Itt is mindhárom komponenst együtt használhatja a még hatékonyabb eredmény elérése érdekében.

Óvja le a hangyákat alapvető gyógynövényekkel

Tedd kakukkfű, citrom, bracken, levendula virágok vagy levendulaolaj a hangya nyomát. Ezek megzavarják a hangyák irányultságát, és hosszú távon elűzik őket. Ismételten fektesse ki a gyógynövényeket.

Nyugodtan kombinálhatja ezeket a módszereket tetszése szerint. Az egyetlen cél a hangyák tartós ellenőrzése.

Zavarja meg a hangyák irányérzékét

A hangyák harcolnak illóolajokkal

Eláraszthatják a hangya fészkét

Védje a hangyákat egyszerű eszközökkel

almaecet a hangyák elleni küzdelemhez

Kombináljon több jogorvoslatot egymással

a természetes eszköz a hangyák elleni küzdelem

ne hagyjon ételmaradékot

Egyszerű módszer a hangyák ellen

harcolj a hangyákkal szappanos vízzel

természetes gyógymódok a hangyák ellen

sót szórunk a hangyákra

kombinálja a különböző eszközöket

használj krétát a hangyák ellen

Lődd le a hangyákat levendulával