tanácsadó

Ablakok beszerelése és üvegezése – milyen munkát végezhet saját maga?

A Windows különféle funkciókat lát el. Megvédik a helyiségeket a nedvességtől, a zajtól és a kedvezőtlen időjárási körülményektől. A szorosan záródó ablakok segítenek a hőt bent tartani, és így jelentősen csökkenthetik a fűtési költségeket.

ablak telepítés ablak tisztítás ablaktáblák

Ablakok felszerelése: magas követelmények a stabilitással és tartóssággal szemben

A szakembereket általában az ablakok beszerelésével és az üvegtáblák behelyezésével terhelik. Még a tapasztalt barkácsolók is képesek új ablakokat és ablakokat felszerelni a megfelelő anyagokkal és tartozékokkal. A hibák elkerülése érdekében azonban lépésről lépésre szükséges utasítások szükségesek.

Ha az ablakkeret nincs optimálisan igazítva, akkor csavarozáskor nemkívánatos hőhidak keletkezhetnek. Ezenkívül az ablaküveg megválasztása nagyban befolyásolja az ablak stabilitását és hosszú élettartamát is. Ezért az üvegezéssel kapcsolatos döntéseket különböző kritériumok figyelembevételével kell meghozni. Ami az ablaküveget illeti, az energiahatékonyság és a hőszigetelés döntő szerepet játszik. Magas energiahatékonyságú házak, valamint a passzívház szabványnak megfelelő házak különleges követelmények az ablaküvegre. Az a lehetőség, hogy számtalan típusú üvegezés között megtaláljuk a megfelelő üvegezési formát, gyakran nagy kihívásokkal járnak az laikusok számára. Egyrészt az ablaküvegnek napvédelmet és hőszigetelést kell biztosítania, másrészt biztonságot és fokozott zajvédelmet is nyújt. Az ablakok és üvegtáblák felszerelésekor és eltávolításakor azt is figyelembe kell venni, hogy ez jelentősen megváltoztatja a lakás vagy a ház légcseréjét. Ez különösen akkor igaz, ha az ablakfelületek több mint egyharmadát új ablakokkal és ablakokkal szerelték fel.

tiszta ablakok ablak telepítés ablak telepítése

Milyen követelményeknek kell megfelelnie az ablaküvegeknek??

A modern ablaktáblák általában úsztatott üvegből készülnek, olyan alapanyagokból, mint a szóda, kvarc homok, mész és dolomit. Az úsztatott üveg sík üvegtábla formájában. Időközben van még öntisztító üveg is, így az ablaktisztítás már nem szükséges az önmagát tisztító ablakokhoz. Az ablak kiválasztásakor figyelembe kell venni a termikus tulajdonságokat. A hőszigetelő üvegezést különösen energiatakarékosnak tekintik, ezért az ablaküvegek alapjaként emlegetik. A régebbi ablakok és üvegezésük cseréje előtt először tisztázni kell, hogy az új ablaküvegeknek milyen követelményeknek kell megfelelniük. Az 1970-es években a lakóépületekben az úgynevezett egyetlen üvegezés volt az alapfelszereltség. Az első hőszigetelési rendelet bevezetése után 1977 -től hatályban voltak az ablakok minimális szigetelési értékei, amelyeket az akkor szokásos egyszerű üvegfelületekkel már nem lehetett elérni. Ma az egyetlen üvegezést csak nem fűthető kerti házakban és műemlék házakban használják. A többrétegű szigetelőüveg (MIG) megfelel a hőszigetelésre vonatkozó magas követelményeknek, és így csökkentheti a fűtési költségeket. A biztonsági üveg legalább két vagy több üveglapból áll. A különböző típusú üvegek, bevonóegységek és fóliasűrűség kombinációja miatt az ilyen típusú üvegezésnél különösen magas a betörésállóság és az erőszak hatása.. Hol vásárolhat online üveglapokat, például itt. Lehetőség van az ablak típusának és méretének konfigurálására saját igényei szerint, valamint a megfelelő üvegezés hozzáadásával. Mivel az ablakoknak sok stresszt kell elviselniük, rendszeres időközönként rendszeres ablakápolás és gondos ablakkarbantartás szükséges az ablakok tartósságának növelése érdekében. A hőveszteség elkerülése érdekében alapvetően biztosítani kell, hogy az ablakok könnyen kinyithatók és ugyanakkor biztonságosan záródjanak.

Az ablak beszerelése után jó karbantartást is kell végeznie

ablak telepítés tisztítás ablaktáblák háztartási tippek

Ablakok felszerelése: Rendszeres ablakápolás és karbantartás

Az időszakos ablakkarbantartás során ellenőrizni kell az ablakok nyitásáért és zárásáért felelős hardverrendszert. Célszerű évente legalább egyszer kenni a megfelelő pontokat kenőanyaggal. A helyszíntől függően a keret és a szárnyprofilok felületei időnként ki vannak téve a nap, a szél és az eső magas időjárási viszonyainak. Azonban esik fa, műanyag és alumínium ablakok karbantartása Eléggé különböző. Ezért fontos, hogy minden felülethez a megfelelő ápolási technológiát alkalmazzuk. Az üvegtáblákon kívül a kopásnak kitett alkatrészek közé tartozik a tömítés és a tömítés is, amelyeket rendszeresen szervizelni kell a javítási költségek elkerülése érdekében. Az ablakokkal kapcsolatban szinte minden karbantartási feladatot tapasztalt barkácsolók is elvégezhetnek. Különleges esetekben azonban érdemes szakcéggel konzultálni. Az ablak karbantartását a lehető leghamarabb el kell végezni, és nem csak akkor, ha behúzódik az ablakon. Porózus vagy repedt ablaktömítések okozhatják a szivárgást. A karbantartás akkor is szükséges, ha az ablakkeret festéke lehámlik, vagy páralecsapódás képződik az ablaktáblák között. Ha az ablakfogantyúk nehezen kezelhetők, meg kell találni az okot. Amint felismerhetők az első hibák, elérkezett az ablakkarbantartás ideje. Ezeket a jeleket semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel még kisebb károk is drága javításokat eredményezhetnek egy speciális cégnél. Gyakran az Nyílászárók karbantartása a bérleti szerződés szabályozza. A megfelelő költségek megtalálhatók az éves kimutatásban az Egyéb működési költségek rovatban. Elvileg az éves karbantartás elegendő ahhoz, hogy az ablakok, erkély- és teraszajtók működése hosszabb időn keresztül biztosított legyen.

Ablakok felszerelése: Biztosítson elegendő fényt!

   ablak telepítés nappali berendezési ötletek

ablak telepítés konyha nappali ötletek konyhabútor