tanácsadó

A legjobb faliórák és trendek – hogyan kell helyesen választani

Az okostelefonok, okosórák és a folyamatosan növekvő számú digitális időmérő eszközök korában a falióra több, mint pusztán funkcionális és praktikus darab. A faliórák mára népszerű dizájnelemmé váltak, amely gyorsan és egyszerűen hozzáadja a vizuális érdeklődést, színt, textúrát és stílust minden helyiséghez. Gyakran figyelemfelkeltőek, amelyek még a szobába való belépéskor is felkeltik a figyelmet.

Dekoratív faliórák sokféle stílusban, mintában, anyagban és kivitelben is kaphatók, így valószínűleg soha nem fog kifogyni a lehetőségekből. Ugyanakkor a meggondolatlan vásárlás és a rossz esztétikájú falióra nem megfelelő elhelyezése teljesen kiegyensúlyozhatja a helyiség hangulatát. Ebben a tekintetben néhány gyakorlati tippet fogunk adni Önnek, amelyek segítenek abban, hogy a saját otthonának megfelelő választást tegye meg.

A legjobb faliórák és trendek - hogyan válasszuk ki a megfelelő választású faliórát közepes méretű fotófalon

Analóg vs digitális faliórák

Alapvetően manapság két fő típusú falióra létezik, amelyek közül választania kell. Itt röviden bemutatjuk őket.

Analóg: Ezek a legmodernebb, legdekoratívabb és legesztétikusabb faliórák. Otthon egyaránt lehetnek merész kijelentések, vagy csak egy kis hangsúly. Míg azonban némelyek halkabbak, mint mások, minden analóg óra valamiféle ketyegés. Ez zavaró és bosszantó lehet otthoni irodájában vagy hálószobájában. Ha a zaj nem jelent problémát az Ön számára, akkor az analóg arc mellett kakukk vagy ingát is figyelembe vehet.

Digitális: Ezek az órák nagyobb hangsúlyt fektetnek a funkcionalitásra, mint a bájra, de otthona stílusától függően bizonyos szépséggel is rendelkezhetnek. Olyan csendesek, mint az egér, sötétben is könnyen olvashatók, és további információkat, például dátumot és hőmérsékletet is megjeleníthetnek. Egyre több falióra egyesíti mindkét fő típust egy eszközben, és jól átgondolt a kortárs stílusokhoz.

A legjobb faliórák és trendek - hogyan válasszuk ki az étkező konyhai falióra kollázsát

Válassza ki a megfelelő méretet

Érdemes néhány mérést végezni a szobában, amelyet faliórával kíván felszerelni. Különösen akkor, ha más dekorációk díszítik a kiválasztott falat. Egy kis szoba általában jobban néz ki egy kisebb órával. Ugyanakkor egy nagyobb szoba sokkal többet profitál a nagyobb órából.

Mindig könnyen és akadálytalanul le kell tudnia olvasni az időt a tér bármely pontjáról. A legtöbb lakberendező általában azt javasolja, hogy a faliórákat szemmagasságban vagy kissé felette lógják fel.

A legjobb faliórák és trendek - hogyan lehet minimálisra csökkenteni a falióra fa természetességét

Válasszon olyan faliórát, amely megfelel a már meglévő stílusának

Ezután gondoljon otthonának stílusára. Van még ilyen is? Melyek azok uralkodó színek a szobában? A faliórának, mint bármely más dekorációnak, ki kell egészítenie a hangulatot, és teljesen meg kell egyeznie a stílusával. Annak érdekében, hogy jobban lássa az időt és kiemelje az órát, válasszon olyan modellt, amely világos vagy sötét kontrasztot képez a tervezett falhoz képest.

A legjobb faliórák és trendek - hogyan lehet a helyes választást egyszerű, klasszikus fehér óra

A legnépszerűbb stílusok röviden:

A modern megjelenés érdekében kortárs fém vagy műanyag faliórát választhat klasszikus arab vagy római számokkal. A tárcsa lehet monokróm vagy többszínű, a belső tér domináns színeitől függően. Figyelembe kell venni az egyedi minimalista dizájnokat is, például az arctalan órát vagy a közvetlenül a falra szerelt mutatókat és számokat.

A skandi elegáns hangulat érdekében csak adjon hozzá több természetes elemet a fent említett minimalista elemekhez. Például fából készült és olyan színekben, mint a fehér, krémszínű, szürke, sötétkék vagy erdei zöld.

Ha rajong az ipari stílusért vagy a futurisztikus steampunkért, akkor koncentráljon a kovácsoltvasból készült faliórákra, lehetőleg római számokkal. Látható összetett mechanizmusok, sok fogaskerékkel is igényesek.

A vintage és a modern elemek kombinálásával könnyen elérheti a század közepi megjelenést. Ha már sok modern bútora és díszítőeleme van, a falióra hagyományosabb lehet. Alternatív megoldásként olyan órát kereshet, amely ötvözi a régi és a modern formatervezést. A Starburst karóra kiváló példa erre.

A legjobb faliórák és trendek - hogyan válasszuk ki a helyes választást a század közepi évjáratból készült napfényben

A boho elegáns hatás utánzásához csak kísérletezzen a természetes fával, az élénk színpalettával és a bonyolult mintákkal, amelyek misztikus indiai mandalákra emlékeztetnek.

A kopott sikkeket római számok, fehér és lemosott pasztell színek és virágos elemek jellemzik.

A legjobb módja annak, hogy az utazók megmutassák kozmopolita nézeteiket, ha felakasztanak egymás mellé néhány faliórát, amelyek Idő a különböző városokban kilátás a világ körül.

Végül fontos, hogy olyan faliórát válasszon, amelyik tetszik. Ha vonzódik egy modellhez, akkor valószínűleg ez a legjobb választás az Ön számára. A kijelentő óra mindig alapvető fókuszpontként szolgálhat a szobában, és uralhatja a létesítmény többi részét.

Manapság a faliórák sokkal több, mint funkcionális eszközök az idő mérésére. Gazdagítják a belső teret, pozitív energiát adnak, és felfedik a stílus preferenciáit. Egy csinos falióra nélküli otthon valóban hiányos lenne.

A legjobb faliórák és trendek - hogyan tegyük stílusossá a sárgaréz keretű óra konyhát