tanácsadó

A holland kerékpár – egy időtlen klasszikus visszatér

A rendkívül kényelmes és szuper megbízható holland kerékpárt az utóbbi években egyre gyakrabban látták Németország számos városában. Ez nem csak a klasszikus dizájn modellje, hanem egy bizonyos életstílus is, amely a fenntarthatóságra és a lassításra összpontosít. Ezért az ilyen kerékpár nem más, mint egy sportbicikli, amely körülöttünk süvít. Elegáns profilja, egy kis nosztalgiával, nem csak jól néz ki, hanem nagyon harmonikusan hat a testre, a tipikus függőleges vezetési pozícióval. Robusztus és viszonylag kevés karbantartást igénylő, divatos kerékpárok biztonságos társak a mindennapi városi életben, valamint a vidéki környezetben, különösen akkor, ha sík.

holland kerékpár hölgyek klasszikus design kékeszöld

Az ismert kerékpárgyártók hatalmas választékának köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legjobb holland kerékpárt. Az olyan cégek, mint a Gazelle, a Batavus, az Elektra és a Sparta, a vezető vállalatok közé tartoznak. De mások vizuálisan gyönyörű modellek széles választékát is kínálják. Gyorsan elrontja a választási lehetőségeket, és tapasztalt szakemberekre és fontos tippekre kell támaszkodnia. Tartson velünk, hogy többet megtudjon róla.

Mitől lesz holland kerékpár?

Nem hiába hívják a holland kerékpárt “omafiets” -nek is. Mert kényelmet és hangulatot tekintve aligha más típusú kerékpár képes legyőzni. Függetlenül attól, hogy lassú tempójú városnézés, családi hétvége kerekeken vagy napi feladatok a városban – a megfelelő holland kerékpárral megbízhatóan és finoman, békében teheti meg. A legendás kerékpárt főleg összetéveszthetetlen profiljáról és kényelmes kormányáról ismerheti fel. Ez azért van, mert sokkal közelebb van a testhez a hagyományos kerékpárokhoz képest. Ily módon a vezető egészséges, egyenes vezetési helyzetet tart fenn, amely egyszerre könnyű a háton és az ízületeken.

holland kerékpár női városi kerékpár kényelmes

Egészségügyi előnyei mellett a holland kerékpárnak fontos esztétikai tulajdonsága is van. A nagyvonalú lánc- és fröccsenésgátló, valamint a tipikus hátsó kerék oldalsó panelek a legtöbb modellben a legjobb védelmet nyújtják az intelligens szoknyáknak és a finom nadrágoknak a kerékpározás közbeni szennyeződésektől. Így nyugodtan, a legjobb öltözékben biciklizhet munkába vagy barátaihoz.

A női kerékpárok mély váza megkönnyíti a kerékpárra való fel- és leszállást, elegánsan és könnyen, és a közelmúltban sok férfi részesítette előnyben. Egyszerűen csak fekete vagy más némított színű kerékpárokat választanak.

holland kerékpáros férfi városnézés

Bár a holland kerékpár 16 és 30 kg közötti súlyával nem igazán könnyű kerékpár, gondozása meglehetősen egyszerű és karbantartása alacsony. Néha egy ilyen kerékpár csak egy sebességű lehet, vagy hajtóművel rendelkezik, néhány sebességgel. Manapság saját igényeitől és igényeitől függően holland kerékpárt is vásárolhat váltóval és több sebességváltóval. Az alátétfék és a hűvös csomagtartó szintén a holland kerékpárok népszerű szimbólumai, amelyek csak a tulajdonos javát szolgálják.

Az örök klasszikus csodálatos példája a kedvencünk – ez Amszterdami női kerékpár az Electrától. A félreérthetetlen sziluett cukor -édes rózsaszín színben, csomagtartó, világítórendszer és csengő speciális festékben, valamint a tökéletes ruházatvédelem – minden benne van. Az optimális menetkényelem és a mindennapi használatra való tökéletes alkalmasság mellett a kerékpár szabadalmaztatott Flat Foot technológiával van felszerelve, amely még nagyobb biztonságot és kényelmes leszállást biztosít 28 hüvelykes abroncsokon.

holland kerékpár hölgyek elektra pink

Mit kell figyelembe venni vásárláskor??

Először is, a kerékpár vázának magasságát a test méretéhez kell igazítani. Természetesen van egy pontos méret táblázat, amelyet a szakértők a helyszínen vagy az interneten találnak. Ezenkívül a kerékpár kiválasztásakor a test arányai is alapvető fontosságúak a kerékpározás kényelme szempontjából. Egy egyszerű trükk – amikor nyeregben van, az lenne a legjobb, ha a lábujjai enyhén érintenék a talajt. A comboknak 90 fokos vagy annál nagyobb szöget kell kialakítaniuk, amikor pedálozunk.

A keret anyaga egy másik pont, amelyet alaposabban meg kell vizsgálnia. A holland kerékpárok acélból vagy alumíniumból készülnek. Mindkét anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai. Fő különbség – az acél egy kicsit nehezebb, és idővel rozsdásodhat. Az alumíniumhoz képest azonban ez az anyag sokkal robusztusabb, és ugyanakkor további felfüggesztés szerepét is betölti.

Holland kerékpár nő és férfi a természetben

Apropó felfüggesztés – rajtad áll, hogy a holland kerékpárhoz választasz -e egyet vagy sem. Sok modell felfüggesztés nélkül is kapható, és szinte karbantartásmentes. Ezen kívül rendkívül hosszú élettartamúak. Ugyanez vonatkozik a kerékpár sebességváltási típusára is. Választhat például 3 vagy 7 fokozatú agyfokozatot, például vegyen egy egyszerű sebességet, vagy inkább válasszon több fokozatú váltót. Röviden összefoglalva, a különbség a következőképpen foglalható össze: a kerékagy teljesen be van burkolva, és ezért sokkal könnyebben kezelhető, mint egy váltó, de valamivel drágább. A váltórendszerrel viszont holland kerékpárja sokkal alkalmasabb a hegyekre és erősebb – az egyetlen hátránya: nagy kopás.

A vezetés közbeni optimális biztonság érdekében természetesen gondoskodnia kell a megfelelő felszerelésről is – fényvisszaverők, harangok, első és hátsó lámpák, esetleg szivattyú és javító készlet. És nem utolsó sorban természetesen a fékek. Annak érdekében, hogy megfeleljen a németországi Közúti Közlekedési Engedélyezési Szabályzat (StVZO) szigorú szabályainak, kerékpárjának két független fékkel kell rendelkeznie. Ez gyorsan megtörténik a holland kerékpárral – a hátsó pedállal és a felni fékekkel, vagy egyszerűen csak kézifékekkel.

Következtetés:

Ha Ön nem versenypálya-rajongó, és nem feltétlenül szeretne BMX-t vagy hegyikerékpárt szerezni, akkor válassza a hangulatos dizájn klasszikusát a kerékpárok között, és vásároljon kiváló minőségű holland kerékpárt. Nemcsak elegáns megjelenésével nyűgöz le, hanem mindenekelőtt hangulatos és megbízható módjával, amely nagyobb lassulást és igazi kerékpáros szórakozást biztosít. A kiváló minőségű gyártók első osztályú termékek hatalmas választékát kínálják Önnek, sokféle árszínvonalon és stílusban. Vásárlás előtt kérjen alapos tanácsot a helyi szakkereskedőtől vagy az interneten, és találja meg az Önnek tökéletes holland kerékpárt!

holland kerékpár klasszikus természetjáró túrák