tanácsadó

13 ötlet fenntartható karácsonyi ajándékokért egy jobb világért

Mindezek után, ami 2020 -ban történt, ez a karácsony sokkal tükrözőbb lesz, mint hosszú ideje. Nagyon örülünk az élet apró dolgainak, és hihetetlenül élvezzük minden jó pillanatát. A fenntartható karácsonyi ajándékok ideálisan harmonizálnak ezzel a légkörrel. De mit is jelent ez pontosan? Először meg szeretnénk határozni a „fenntartható ajándék” kifejezést, majd 13 nagyon konkrét ötletet adunk hozzá. Biztosan felébreszti a kreativitását, és megtalálja a legjobbat szeretteinek. Tehát feltétlenül ragaszkodjon hozzá, és görgessen lefelé.

A bambuszból készült új kárpitpárnák nagyszerű ajándékötletek

bambusz párna fenntartható karácsonyi ajándék

13 ötlet fenntartható karácsonyi bárokhoz

Bambusz ajándékok otthonra

A bambuszerdők nagyon gyorsan nőnek vissza, ezért ezt az anyagot általában fenntarthatónak tekintik. Ebben az esetben azonban különbséget kell tennie a valóban fenntartható és az erős marketinggel rendelkező termékek között. Például..

a bambuszcsészéket erősen bírálják. Ennek az az oka, hogy valójában nagyon kevés ilyen anyag van benne. De gyakran sok szennyezőanyag van, a róluk szóló információkat sajnos elhallgatják. Hiszen az úgynevezett bambuszcsészék nem olyan könnyen újrahasznosíthatók, mint a gyártók általában állítják. De sok más termék, például ruházat, különféle textíliák, edények vagy dekorációs tárgyak a háztartásban, amelyek bambuszból készülnek, valóban egészségesek és környezetbarátok. Vásárlás előtt olvassa el figyelmesen, milyen anyagokat használtak a gyártásához. Ezek többsége valóban környezetbarát és újrafelhasználható? Akkor ezek igazán jó fenntartható karácsonyi ajándékok!

Talán egy barátja vagy rokona használhatja a bambusz növényi polcot?

bambusz polc ajándék ötlet

Kizsákmányolás és szennyezés nélkül készült ruházat

Ha fenntartható ajándékötletként szeretne ruhákat vásárolni, akkor a „kevesebb több” szabály egyértelműen érvényes. Karácsonyig van elég ideje a kisebb márkák, köztük a regionális márkák kutatására. Ezekkel könnyebben ellenőrizheti, hogy a vállalatok tisztességesen bánnak -e alkalmazottaikkal, és használnak -e kiváló minőségű termékeket a ruházat gyártásakor. Például nagy különbség van, hogy milyen színeket használ a pamuthoz. A fair trade és a vegán márkák általában kerülik az állatok és emberek kizsákmányolását. Ez ritkán fordul elő a nagyobb márkáknál, de vannak közöttük is fenntarthatóak.

A DIY karácsonyi bálok remek kis karácsonyi ajándékok 

házi karácsonyi bálok - nagyszerű ötletek

DIY dekoráció karácsonyra vagy különböző évszakokra

A lezárás alatt sok ideje van kézimunkára. Ez egyébként számos előnnyel jár mentális egészségünk szempontjából. Ezenkívül a házi kézműves ötletekkel való foglalkozás tökéletes stratégia arra, hogy valami érdekeset csináljunk a gyerekekkel. A DIY dekorációs ötletek tökéletesek az otthonba, de ha több van belőlük, akkor odaadhatod, vagy akár eladhatod az interneten. Esetleg akkor adományozhatná a pénzt, hogy segítsen azoknak, akiket a jelenlegi válság nálad jobban érint.

Készíthet kis karácsonyi bálokat a gyerekekkel, és odaadhatja őket a nagymamáknak és nagypapáknak

karácsonyi bál ajándék ötletek nagyszerű ötlet

Értékes csokoládé, kávé vagy bor

Decemberben vannak az év legrövidebb napjai, és az ünnepi szezon után mindenütt melankólia uralkodik. Ezért van szükségünk valamire ebben az időben, ami elősegíti a boldogsághormonjainkat. A legmagasabb osztályú értékes csokoládé, finom kávéitalok vagy különleges borok verhetetlenek ebből a szempontból. Karácsony környékén ez a lehető legjobb ajándékötlet sok ember számára. Az ilyen típusú kiváló minőségű termékeknek szerves és tisztességes kereskedelemnek kell lenniük. Ezeket fenntartható ajándékötleteknek is tekintik.

A finom, elegáns, bio minőségű csokoládé ugyanolyan jó, mint a karácsonyi ajándék 

finom csokoládé fenntartható karácsonyi ajándékok

Egy közös élmény

Azokban az időkben, amikor megtapasztaltuk, milyen magas az elszigeteltség ára, a közös élmények jelentik a legnagyobb boldogságot sok ember számára. A járványnak előbb -utóbb vége lesz, és izgalmas pillanatokra kell számítania barátaival és ismerőseivel. Vásároljon utalványokat, vagy foglaljon különféle kalandtúrákat ajándékba karácsonyra. Győződjön meg arról, hogy hosszú ideig érvényesek. A regionális utazás a legjobb a jelenlegi helyzetben. Ez növeli annak esélyét, hogy az utalványokat valóban felhasználják.

Foglaljon most utazást jövőre

utazás barátokkal ajándék ötlet

Kindle vagy egy alkalmazás online könyvek olvasásához

A jó könyvek egy másik nagyon jó stratégia arra, hogy bölcsebben lépjünk ki a jelenlegi helyzetből. A magas papírfogyasztás miatt azonban nem feltétlenül tekinthetők fenntartható karácsonyi ajándéknak. Azonban egy könyv újrahasznosítható lehet, és így vélekedik a környezetről. Részük azonban még mindig túl kicsi. Alternatív megoldásként karácsonyra ajándékozhat egy Kindle -t vagy egy hang- és könyvolvasó alkalmazást, vagy fizetheti az előfizetést egy bizonyos ideig.

Egy nap a fürdőben mindenkit boldoggá tesz ezekben a nehéz időkben 

maradjon a fürdőben - fenntartható karácsonyi ajándékok

Spa utalvány

Egy nap a fürdőben, hogy megszabaduljon a stressztől, egy másik nagyon jó ötlet. Nagyon sok központot alakítottak át egyéni látogatásokra. Ez teszi a látogatást még értékesebbé és egyedivé. Tényleg valami különlegesen szépet adsz szeretteidnek.

Talán egy hozzád közel álló tinédzser örülne egy nagyon jó sportlabdának?

röplabda, mint ajándék ötlet 2020 karácsonyára

Cikk a kedvenc hobbidhoz

Táncórák, jóga, úszás, pszichológia, sci -fi filmek – ezek a hobbi példái. Pontosabban: mindenkinek van valami. Lehet, hogy csak sétál a természetben vagy meditál! Akkor jó ajándék lenne egy jó cipő vagy egy jógaszőnyeg. Ebből a szempontból gyakorlatilag nincs hobbi nélkül senki. A fenntartható karácsonyi ajándékok, amelyek segítenek az embereknek abban, hogy a mindennapi életben könnyebben végezhessék kedvenc tevékenységeiket, mindig jó ötlet!

Mit gondol egy nagyszerű Kindle -ről ajándékként??

kindle, mint fenntartható ajándékötlet

Szakácskönyv egyszerű és egészséges ötletekkel

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen jólétünk és immunrendszerünk számára. De a mindennapi életben nem mindig könnyű csak egészséges ételeket készíteni. Vannak azonban egyszerű és ízletes receptötletek, amelyeket néha nehéz kitalálni magadnak. Ezért a szakácskönyvek velük rendkívül értékesek. Kiváló ajándékötletek is! Ebben az esetben is helyettesítheti a könyvet egy alkalmazással vagy egy receptgyűjtemény elektronikus gyűjteményével.

Aki intenzíven jógázik, nagyon értékelné a divatos kiegészítőket 

jóga kerék fenntartható karácsonyi ajándékok

Sportfelszerelés vagy tartozékok

A sport és a gyakorlatok is sokkal aktuálisabbá válnak az elszigeteltség miatt. Az otthoni különféle eszközök vagy kiegészítők divatos és hasznos ajándékötletek. Sok hír van, különösen a jóga és a Pilates számára, valamint az egyszerű otthoni edzéshez. Motiváló hatásuk van, és sokkal hatékonyabbá teszik az atlétikai gyakorlatokat és a nyújtást. Tehát tedd ezt magadért és másokért.

Íme egy ajándék, amellyel egészségesen főzhet!

hatékony és jó sütési módszer

Konyhai eszközök az egészséges táplálkozáshoz

Tudta, hogy ma már vannak speciális eszközök, amelyeknek köszönhetően kevés zsírral és gyengéden megsütheti a gyomrot? Vannak, akik sokkal egészségesebben étkezhetnek anélkül, hogy ténylegesen megváltoztatnák étkezési szokásaikat. A turmixokhoz vagy a kiváló minőségű facsarókhoz értékes eszközt is adhat. Miért lenne fenntartható egy ilyen ajándék? Az ok egyszerű: Mivel önállóan főzhet, maga választhat fenntartható termékeket, és kevesebbet fogyaszthat a gyorséttermi láncok termékeiből.

A streaming előfizetések sok embert nagyon boldoggá tesznek a tél közepén 

nagyszerű ötletek filmek és egyéb előfizetések

Streaming előfizetés

Első ránézésre természetesen a képernyő előtt kuporgás nem a legegészségesebb ajánlások a karácsonyi ajándékok tekintetében. De mint mindig, ez attól is függ, hogyan bánsz valamivel. Ha igazán értékes filmeket és dokumentumfilmeket néz, akkor mindez félig rossz. Ha valaki ezen a médián keresztül saját szellemi gazdagodásán és önfejlesztésén dolgozik, akkor a streaming előfizetés lehet a tökéletes fenntartható ajándékötlet valakinek.

Az egyszerű recepteket bemutató szakácskönyv néhány ember életét megváltoztathatja

egyszerű főzési ötletek

A fenntartható karácsonyi ajándékok egyéni kiválasztásának kritériumai

A „fenntartható” azt jelenti, hogy egy ajándék jelentősen hozzájárul egy jobb, környezetbarátabb világhoz, a következő generációk jólétéhez és saját fejlődéséhez. Kritikusnak kell lennie minden elképzeléssel szemben, és alaposan meg kell kérdeznie, hogy megfelelnek -e ezeknek a fő kritériumoknak. Természetesen minden többé -kevésbé relatív. Abszolút fenntartható karácsonyi ajándékok aligha léteznek, mert ezek egyrészt jók, másrészt károsak lehetnek. Ezért nagyon jól fel kell mérnie a magával hozott személyt. A legjobbat hozza ki ajándékából saját magának és a világnak?

Ajándékoznál valakinek valami kellemes ruhát? Ügyeljen arra, hogy fenntartható márkákat válasszon!

környezetbarát ruházat nagyszerű ajándékötletek