Szépség

Arctisztítás: 7 gyakori hiba, amit el kell kerülni

Arctisztító hiba forró víz használata

Rendszeresen tisztítja az arcát drága kozmetikumokkal, de a bosszantó pattanások és mitesszerek nem szűnnek meg? Vagy egyre szárazabb az arcbőröd, annak ellenére, hogy minden nap krémet kentél rá? Valószínűleg valamit rosszul csinálsz! Ebben a bejegyzésben elmagyarázzuk Önnek, melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket öntudatlanul követünk el, amikor arcunkat tisztítjuk. Ez segít elkerülni ezeket a következő mosáskor. Remélhetőleg az alábbi információk segítenek Önnek! Reméljük élvezni fogja az olvasást!

Arctisztítás – hasznos tippek a jobb arcszínért

Kozmetikumok a hidratált arcbőrért

Az arctisztítás gyakori hibái

mossa meg túl gyakran az arcát

Töltsön fel tippeket az eltávolításhoz

az egészséges bőr aranyszabályai

Az arc tisztítása reggel, mielőtt felkenné a sminket, és este, hogy eltávolítsa azt, valószínűleg fontos része a napi rutinnak. Ez felszabadítja a pórusokat a szennyeződéstől, faggyútól és olajtól, amelyek a nap folyamán összegyűlnek a bőr felszínén. Ezért a rendszeres tisztítás rendkívül fontos az egészséges és fényes bőrért. De néha az is előfordul, ahogy fentebb említettük, hogy minden gondozás ellenére bőrünk arcszíne romlik. Ennek oka lehet néhány apró hiba, amelyet öntudatlanul követünk el arcunk tisztítása során. Ahogy ígértük, az alábbiakban mindent elmagyarázunk. olvasson tovább!

Ne használjon agresszív tisztítószereket

Ne használjon arctisztító szappant

Arctisztító mosógél

megnyugtatja a gyulladt bőrt

A helyes arctisztítás legfontosabb szabálya: „Alaposan, de finoman!” Tehát ne tisztítsa túl és túl gyakran a bőrt. Naponta kétszer teljesen elegendő, és ha az arcbőr túl érzékeny, akkor mindenképpen kerülje a kemény mosószereket. A krém rendszeres alkalmazása szintén különösen fontos, de erről bővebben az alábbiakban fogunk beszélni. Ha zsíros a bőre, gyakran elköveti azt a hibát, hogy naponta többször, nem csak reggel és este tisztítja az arcát. De ez csak súlyosbíthatja a problémát, mert eltávolítja a bőr természetes védőfóliáját. Ennek eredményeként csak hajlamosabb lesz a gyulladásra, az ekcémára és a foltokra.

Ne vigye túlzásba a bozótot

ne vigye túlzásba a bozótot

ne viseljen túl gyakran maszkot

Arcápolási tippek száraz bőrre

Arctisztító peeling

Arcápolási tippek a ráncok ellen

A hámlasztó maszkok és gélek mélyen megtisztíthatják a pórusokat, de a túl gyakori használatuk szintén nagy hiba. A havi két -három alkalommal végzett hámlasztás normális, de ha túlzásba viszünk, az arcbőr rendkívül gyorsan kiszárad és fájdalmas lesz. Bizonyos esetekben akár tartós gyulladást is okozhat. Ezért azt javasoljuk, hogy mindig olvassa el a használt kozmetikumok használati utasítását. Ez a következő hiányhoz is kapcsolódik, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

Az arctisztításhoz használt kozmetikumokat mindig illessze össze a bőrtípussal

Válasszon arctisztító kozmetikumokat

Az arc tisztítása először távolítsa el a sminket

tisztítsa meg megfelelően az arcát

Az arctisztítás az aranyszabály

Mosógél arcápolási tippek

Hasznos tippek az arctisztításhoz

Arctisztító tippek és hibák

Az Ön által használt arctisztító termékeket mindig a bőrtípusához kell igazítani. Fontos jelentése van annak, hogy a kozmetikum száraz, zsíros vagy vegyes bőrre való. Speciális bőrproblémákra, mint a pattanások és Mitesszerek speciális mosószerek is rendelkezésre állnak. Javasoljuk, hogy tartózkodjon a termékek szappanos használatától. Jobb olyan enyhe kozmetikumokat választani, amelyek nem támadják meg a bőr természetes védőfóliáját. És ha nem biztos abban, hogy a termék megfelel a bőrtípusának, kérjen tanácsot egy bőrgyógyásztól.

Mossa le arcát langyos vízzel

mossa le arcát langyos vízzel

Arc száraz, tiszta törülközővel

Arctisztító hiba forró víz használata

Az arcmosás során a víz hőmérséklete is fontos szerepet játszik. Ha a víz túl hideg, a zsírt és a szennyeződést nem lehet eltávolítani. És ha túl meleg van, vörösséget okozhat. Ezért a langyos víz a legjobb az arc tisztítására.

Dörzsölés helyett törölje szárazra az arcát

törölközővel szárítsa meg az arcát

Arctisztító bőrproblémák pattanások

Amikor megszárítja az arcát, óvatosan törölje le a törülközőt, ahelyett, hogy erőteljesen dörzsölné. Az utóbbi különösen káros a bőr rugalmasságára – így jelennek meg a ráncok. Az arc törölközőit is legalább hetente egyszer ki kell cserélni, hogy ne váljanak pókká.

Azonnal vigye fel a krémet

Vigyen fel hidratálót

Hidratáló a hidratált bőrre

Azonnal vigye fel az arctisztító krémet

Miután az arc már megszáradt, nem kell sokat várnia a krém felvitelére. Annak érdekében, hogy a bőr a lehető legjobban felszívja a krémet, mosás után azonnal fel kell kennie. Ellenkező esetben az arc zsíros lesz.

Először távolítsa el a sminket, majd tisztítsa meg az arcát

Először távolítsa el a sminket az arctisztításról

Gyakori hiba, hogy nem távolítja el a sminket tisztítás előtt. A smink gyakran vízálló anyagokat tartalmaz, amelyeket még a mosószerrel sem lehet eltávolítani. Tehát a szabály a következő: “Először távolítsa el a sminket, majd mossa le és kenje le az arcát krémmel.”