Sütési receptek

A fűszerek varázsa: 5 gyakori hiba fűszerek használatakor

Mindannyian ismerjük a fűszerek varázslatát! A fűszerek az a bizonyos valami, ami ízt ad az ételnek. Helyesen használva ezek felejthetetlenné teszik az ételek ízét. De egy csipet sok vagy túl kevés elronthatja! Íme az 5 leggyakoribb hiba a fűszerek használatakor.

Túl kevés sót használnak

A só olyan fűszer, amely a főzés nélkülözhetetlen részévé vált. Évszázadok óta ismert, és szinte mindenféle módon használják az ételek elkészítéséhez. Ha a receptben szereplő só mennyisége “ízlés szerint” van feltüntetve, az azt jelenti, hogy meg kell kóstolnia az ételben lévő sót. Tehát néha egy kicsivel többnek kell lennie.

Képesnek kell lennie arra, hogy megkóstolja a sót

de a fűszerek sója egészséges

Ellenőrizze az ízét újra és újra

ízletes főzési varázslat fűszerekből

A fűszerek varázsa: ne felejtsd el kipróbálni őket

Ha elfelejti kipróbálni az étel ízét a főzési folyamat során, akkor könnyű hibát követ el, és ez valódi katasztrófa lehet. Vág, kever, fűszerez, ad hozzá valamit ebből és abból, és mielőtt észrevenné, túl sok összetevőt tett bele. Ez az egyik legbosszantóbb hiba, amit elkövethetünk, mert valójában könnyű elkerülni! Nem kell sok kulináris tudás, csak az étel kóstolását alakítsa fix szokássá!

Jó szokás, hogy az ízesítés újbóli kipróbálásával az étel felét adjuk az elején, a többit pedig a főzés végén..

Frissen őrölt bors

a borsok fűszerek varázslatát használják

Kész paprikaport használ

A fekete bors, mint a só, a kulináris művészet egyik legfontosabb fűszere. Emiatt nincs mentség arra, hogy késztermékeket (őrölt borsport) vásároljon ahelyett, hogy saját maga frissen őrölné..

Számos oka lehet annak, hogy saját maga őrölje a fekete borsot – mint minden szárított fűszer, a fekete bors is elveszíti intenzív illatát, amint porrá válik. A frissen őrölt bors ropogós állagú, mint minden ételnek.

Ízlés szerint fűszerezze az ételeket a megfelelő időben

a friss fűszerek a fűszerek varázslatát használják

Túl későn adjunk hozzá szárított gyógynövényeket

A legtöbb esetben jobb friss fűszernövényeket használni, mert azok aromásabbak, színesebbek és ízletesebbek. De néha a szárazak az egyetlen módja annak, hogy megkóstolják az ételt, és ez egyáltalán nem hiba. Csak az az idő lehet rossz, amikor hozzáadja a fűszereket az étkezéshez.

Ha száraz fűszernövényekkel és fűszerekkel főz, akkor jobb, ha az elején, a frisseket pedig a végén adja hozzá. Ennek az az oka, hogy a friss fűszernövények olajokat tartalmaznak, és rövidebb ideig tart az illatuk és ízük kifejlesztése. A szárított viszont hosszabb időt vesz igénybe, így például ha salátaöntetként használja, ahol nincs szükség hőkezelésre, néhány órát vehet igénybe, amíg kifejti aromáját..

Használjon citromlevet étvágygerjesztőként

citrom egészséges fűszerek varázsa

A citromlevet gyakran elhanyagolják

A citromlé kétségtelenül értékes fűszer, különösen akkor, ha különösen friss utóízt adunk a hal és a tenger gyümölcsei lágy, finom ízéhez. Ugyanez vonatkozik a zöldségekre is. Van egy szabály, hogy ha az olvasztott vaj jól illik egy ételhez, akkor néhány csepp friss citromlével jobban ízlik. Az olyan zöldségeket, mint a spárga, a zöldbab, a brokkoli, a cékla és a gomba, ideálisan fűszerezik velük. A citrom, például szeletekre vágva, mártás / pác összetevőjeként, bizonyos frissességet kölcsönöz a csirkének. A citrom íze simogatja a szájpadlást és serkenti az étvágyat.

Tehát ha legközelebb kétségbe vonja, hogy valami hiányzik az étkezésből, ne nyúljon közvetlenül a sóhoz, hanem először adjon hozzá néhány csepp citromlevet.

Jegyezze fel ezeket a hibákat, és próbálja meg elkerülni őket. Használja ki a fűszerek varázslatát, és mindig készítsen ízletes ételeket velük.

A fűszerek varázsa: a friss fűszernövényes kert sokat segít főzéskor

fűszernövény kerti varázslat

Tanulja meg megfelelően használni a fűszereket

főzés fűszerekkel a fűszerek varázsa

Néhány csepp citromlé extra frissességet kölcsönöz

 hal finom főzés varázslat fűszerek

A salátaöntethez mindig friss fűszernövényeket használjon

Készítse elő a salátaöntet varázslatos fűszereit

Hagyja, hogy a pác jól felszívódjon

készítsen hús pác varázslat fűszerek

A fűszerek varázsa: vigyen friss rozmaringot a bárányhoz

a fűszerek varázslatos főzése bárány