Sütési receptek

10 kulináris ötlet a jégkockaformához

A jégkocka tálcára gyakran szükség van nyáron, de télen ott fekszik használaton kívül. Ez jó alkalom arra, hogy ezeket gyakorlati és érdekes módon használjuk fel. Mutatunk 10 finom ötletet, hogyan használhatod másképp a jégkockatartót.

Mit készíthet a jégkockaformában?

gyors recept ötletek jégkocka formázási tippek

  • Tartsa a friss fűszernövényeket

Maradt friss fűszernövény (rozmaring, petrezselyem, kapor, bazsalikom) a főzés során? Ennek tárolására használhatja a jégkocka tálcát. A gyógynövényeket apróra vágjuk vagy tépjük, és néhányat a jégkocka formákba öntünk. Fedjük le őket olívaolajjal, és tegyük a fagyasztóba.

Néhány óra múlva aromás olajkockákat kap, amelyek könnyen hozzáadhatók bármilyen ételhez. Az egyes gyógynövénykockákat zacskóban tárolhatja a fagyasztórekeszben.

  • Vegye fel a maradék bort

Gyakran előfordul, hogy egy vagy több borosüveget nem isznak üresen. A többit a jégkocka tálcába terítjük. Ezután a borkockákkal lehűtheti az újonnan megnyitott, nem jól lehűtött bort. Használhatja a saját maga által készített sangria gyors lehűtésére is.

Jéghideg borkockák

ital ötletek jégkocka penész háztartási tippek és trükkök

Készítsen jeges kávét tejjel

jégkocka penész készítsen kávét magának inni ötleteket

  • Készítsen kávékockákat maga

Szeretné a kávét egy hagyományos és érdekesebb módon felszolgálni? Ezután fagyasszon le egy kávét a jégkockaformában, és adja hozzá a forró kávét egy kockával. Az, hogy egyenesen vagy tejjel fagyasztja -e a kávét, csak rajtad áll.

  • Készítsen gyümölcslevet a magzatvízhez

Fagyasszon le gyümölcslevet a jégkockaformában. Ha olyan vendégei vannak, akik szeretnek sok vizet inni, a gyümölcsjégkockákat tálalják velük. Adjon hozzá egy kockát a pohár vízhez, és finom magzatvizet kap.

  • A házi húsleves rajongóinak

Gyakran készít csirke- vagy zöldséglevest? Mindig marad egy -két csésze. Fagyassza le őket, és mindig készen áll a készlet hozzáadására minden ételhez. Ezenkívül sokkal jobb és ízletesebb, mint a vásárolt.

Zöldségleves a fagyasztóból

főzés tészta jégkocka penész gyors recept ötletek

  • Csokoládé kockák

Ha szép és érdekes módon szeretné felszolgálni a desszertjeit, olvasszon fel csokoládét, és kenje szét a jégkockatálcában. Ehhez használjon virágokkal vagy szívekkel ellátott formákat. A fehér és az étcsokoládét is összekeverheti.

  • Gyümölcsfagylalt

Lepje meg a gyerekeket a bulin házi gyümölcsfagylalt nyalókákkal. Helyezzen friss gyümölcsöket a formákba, és adjon hozzá egy kevés vizet. Helyezzen be egy fapálcikát minden formatartó rekeszbe, és fagyassza le néhány órára.

Készítsen sushit gyorsan és egyszerűen

Készíts magadnak sushit jégkockaformába

  • Mini sushi falatok

Ha szereted a sushit, de feltekerni nem olyan jó, használj hozzá jégkockás formákat. Adjunk hozzá főtt rizst, az Ön által választott hozzávalókat (hal, avokádó, uborka, majonéz), fedjük le egy másik réteg rizzsel, és enyhén nyomjuk meg kézzel. Hagyja a fagyasztóban egy órát, vegye ki a falatokat és néhány szezámmaggal megszórva tálalja.

  • Eper csokoládéval

Tegye még romantikusabbá az estét, ha desszertként epret szolgál fel csokoládéval. Töltse fel a jégkockatálca egyes rekeszét félig csokoládéval. Mindegyikbe tegyen egy epret, és óvatosan nyomja bele. Tegye a formát néhány órára a fagyasztóba, és romantikus meglepetés ér.

Hűvös és ízletes desszert ötlet

eper receptek jégkocka penész gyors desszertek

Most a tészta még gyorsabban elkészíthető

készíts magadnak paradicsomszószt jégkockaformába

  • A paradicsomszósz maradványait mentse el

Elkészítette kedvenc spagettijét paradicsomszósszal, és hagyott belőle mártást? Ezeket szétterítjük a jégkockaformában, és egyszerűen felolvasztjuk, és a következő alkalommal használjuk fel a spagettit.

Gondolta volna, hogy a jégkockaformákat más célokra is fel lehet használni, nem csak jégkockák készítésére?

Még néhány remek ötlet a jégkockaformához

fagylalt torta jégkocka tálca desszert ötletek

Gyorsan és egyszerűen készítsen gyermekjég nyalókákat

jégkocka penész gyors recept ötletek tippek és trükkök

Mindenféle szósz lefagyasztható

mártás készítése jégkockaforma gyors receptek

Készítsen magának hideg méregtelenítő vizet

jégkocka alakú magzatvíz méregtelenítő egészséges receptek

A hideg kávé rajongóinak

kávé receptek jégkocka alakú ital ötletek

Finger food ötletek a bulihoz

hogy fél harap magának jégkocka penész

Menet közben pralinét is készíthet

Készítse el saját csokoládéját jégkocka formájában

Kóstolja meg a vizet egészségesebben

Készítsen magzatvíz jégkockát gyors receptekből