Soba za bebe

Dekoracija dječje sobe oblacima – 5 savjeta i praktičnih primjera!

Kako zapravo izgleda savršeni ukras za dječji vrtić? Kakva bi to tema bila prikladna? Trebala bi izazvati vrlo pozitivne asocijacije te biti prilagođena djeci i univerzalna. A možda i nešto za poticanje kreativnosti i kozmopolitizma mališana. U takvom će ambijentu vaša djeca zasigurno odrasti vrlo zdrava i dobro raspoložena. Predmet “oblaka” vjerojatno odgovara svim tim kriterijima. Međutim, to bi moglo biti previše jednostavno ili dosadno. Ili bi se mogao pokazati kao optimalan i uzbudljiv izbor. Ovo posljednje funkcionira ako slijedite naše savjete i iskoristite najbolje prikazane primjere.

Uzorci oblaka u trenutnim bojama bili bi savršena ideja za ukrašavanje vrtića

oblak s dekorom dječje sobe s porukom

Oblak kao jedan motiv

Oblak je lijep i vrlo moćan simbol sam po sebi. Mnoge bajke i dječji filmovi pričaju o putovanju oblakom u plavo nebo. Tako biste oblak mogli koristiti kao glavni motiv ukrašavanja zidova. Za jači učinak možete eksperimentirati s različitim bojama.

Žuto-zelena nijansa iz gornjeg primjera nije baš najprirodnija. Međutim, to izgleda vrlo pozitivno i moderno, posebno s odličnim fontom za doček novog dana.

Takve neutralne zidne tapete prikladne su za djecu, a istovremeno suvremene

bijeli i sivi ukras za dječji vrtić

Tekstil u obliku oblaka

Po mogućnosti bi sve u vrtiću trebalo imati vrlo originalan karakter. To bi potaknulo kreativnost i ugodnu atmosferu. U svemu bi trebalo biti nešto neobično – čak i u tekstilu i tepisima. Posebno tepisi, jer mališani vole sjediti i igrati se na podu. Pogledajte sljedeću sliku kako biste vidjeli kako izgleda sjajno. Pogotovo ako odaberete tako ugodnu i meku teksturu kao u ovom primjeru.

Zahvaljujući tepihu u obliku oblaka kao ukrasu dječje sobe, mališani će se osjećati kao u raju

tepih u obliku dječjeg vrtića u oblaku

oblaci za ukrašavanje dječje sobe na tepihu

Dekorativni jastuci u obliku oblaka

Dekorativni jastuci vrlo su važni za uređenje vrtića. Posebno za one moderne, gdje možete postići besprijekoran izgled kroz neutralne boje i ravne linije. Crno-bijeli dizajn interijera ne izgleda previše odraslo ako unesete motive iz snova i prilagođene djeci. A to možete učiniti jako dobro uz pomoć ukrasnih jastuka ili sličnog pribora. Na donjoj slici možete vidjeti vrlo uspješno i jednostavno, ali učinkovito rješenje – vješanje ukrasnog jastuka na zid. Ova ideja ukrašavanja također je praktična. Djeca se mogu lijepo igrati s ovim jastukom ili biti ometena.

Jastuk za oblak za ukrašavanje zidova vrlo je univerzalna ideja

stilski dizajn dječja soba deco

Police u obliku oblaka

Više puta smo naglašavali da je od velike važnosti prilagoditi takozvane “odrasle” trendove raspoloženju u dječjoj sobi. Na ovaj način inovacije dizajna koristite za dobrobit vlastite djece. Osim toga, mališani razvijaju trenutni osjećaj za stil. Većina mališana ovo će iskoristiti prije nego što mislite. Multifunkcionalnost je još jedan važan trend. Police u obliku oblaka to opravdavaju.

Police u oblaku uče mališane istovremeno estetici i praktičnom razmišljanju!

dekoracija dječje sobe mali oblaci na zidu

Postoje različita prikladna tumačenja ove izvrsne dekoracije dječje sobe

dečiji vrtić dječja ideja

Ova polica s ukrasima u oblaku više je za odrasle

deko polica za knjige za dječju sobu - izvrsna ideja

Kreativno koristite poznate motive

Naš posljednji savjet je malo općenitiji: može se primijeniti ne samo na oblake, već na mnoge različite teme. Opet se radi o izbjegavanju dosade, koju smo spomenuli na početku. Ako uzmete tako poznati simbol kao što je oblak, morate pronaći originalan i uzbudljiv način da ga uvedete u ukras vrtića. Ovo je jedini način da to pokažete s njegove dobre strane. Gore navedene ideje tipični su pristupi koji zapravo uvijek mogu uspjeti. A naše sjajne slike prikazuju varijacije ovih i još nekih ideja.

Dekoracija dječje sobe s oblacima također bi bila idealna za mobitel

dečiji vrtić viseći oblaci

Crni dizajn pogodan je za djecu kada postoje oblaci za ukrašavanje dječje sobe

crno -bijeli dizajn vrtića

ženstvene i neutralne istodobno ikeine police

deco soba deco crno -bijeli deco jastuk

Oblaci se mogu izvrsno kombinirati s drugim vrstama ukrasa u vrtiću

dekoracija dječje sobe plava pozadina

dječja soba deco plavi zidni dizajn

deco tapeta za dječju sobu s oblacima