savjetnik

Borba protiv štetočina: 10 najgorih štetnika

Ljeti je lijepo sjediti u vrtu, odmarati se i uživati ​​u pogledu na obavljeni posao. No i ovu ugodnu situaciju štetočine mogu brzo pokvariti. Zuje i bode, provlače se kroz vrtne gredice i kvare vam ljetno raspoloženje. Dajemo vam savjete za suzbijanje štetočina 10 najgorih štetnika u kući i vrtu.

Suzbijanje štetočina i gamadi

suzbijanje štetočina usporiti suzbijanje borba protiv štetočina

Kontrola štetočina: kočnice

Kočnica peče i usisava krv. Ova muha koja siše krv sjedi u travi i grmlju i posebno je aktivna u vlažnim danima. Privuče je znoj. Kočnice ne ubadaju samo ljude, već i sve ostale hladnokrvne i toplokrvne životinje, kao npr B. Konji.

Kako se trebate zaštititi??

 Izbjegavajte nošenje žute ili narančaste odjeće i stvari. Znojne predmete trebate promijeniti što je brže moguće i nanijeti sredstvo protiv insekata.

Savjet prve pomoći: Ujedi konjske muhe vrlo su bolni. Kocke leda pomažu u ublažavanju ovoga. Stavite neke u plastičnu vrećicu i stavite na mjesto ugriza pola sata.

Puž izjeda biljke ćelav

dest control pugs control pest control

Nudibranchs

Mrežice vrebaju u salati, nevenima, astrama, dalijama i drugima. Tolike vlasnike vrtova možete dovesti u očaj.

Kako se možete zaštititi? Izgradite zaštitne barijere oko kreveta pomoću vapna, piljevine, pijeska ili drvne sječke. Također možete postaviti ograde od puževa. Možete ih kupiti u željezari, koštaju oko 1 euro po metru. Alternativno, možete posipati pelete kemijskog puža ili staviti u zemlju zamke za pšenično pivo. Posljednji bi trebali stršati 1 do 2 centimetra od tla i biti napola ispunjeni kako bi puževi mogli puzati preko ruba i pasti u nju.

Savjet prve pomoći: Pokupiti krivce rano ujutro. Stare daske položene na pod pokazuju se kao mamac, a puževi se vole držati ispod njih.

Ne pustite ni jednog mrava unutra

borba protiv mrava borba protiv štetočina borba protiv štetnika

Mravi

Mravi ulaze u kuću kroz pukotine na zidovima i stvaraju kolonije. Životinje trebaju z. B. Kruh i šećer za prehranu njihovih ličinki. Oni prenose klice poput B. Salmoneles i stoga ne smijete ostaviti hranu otvorenom, čak ni u pećnici.

Savjet prve pomoći: Ako vidite mrava u kući, odmah ga izvadite! Pojedine životinje stvaraju trag do hrane i tako privlače druge životinje. U slučaju kolonija upotrijebite mamce za mrave, koji se mogu pronaći u drogerijama – dostupni su od 2 eura.

Borba protiv gamadi: muhe

Muhe privlače gomile komposta, biološke kante, meso, kobasice i sir. Tamo su položili svoje crve. Zujalice mogu prenijeti opasne bolesti, kao npr B. žutica. Izbjegavajte otvorenu hranu.

Metode kontrole: Stari dobri muholovci bore se protiv pojedinih životinja. Dobra je zamka napuniti bocu 3/4 sokom i kapljicom sapuna za posuđe. Postavite ovo otvoreno kako želite.

Dosadni krvopija

suzbijanje komaraca borba protiv štetočina

Komarci

Komarci vrebaju u ustajalim vodama, kao npr B. lokve, obalna područja vrtnih ribnjaka, jer se tamo razmnožavaju. Male krvopije privlači tjelesna toplina i znoj.

Neke metode zaštite: Nanesite na kožu sredstvo protiv komaraca. Zapalite svijeće od citronele jer će miris uplašiti insekte. Mreža protiv komaraca u krevetu u spavaćoj sobi ili na visećoj mreži u vrtu osigurat će nesmetan san.

Savjet prve pomoći: Kako bi ugriz manje svrbio, brzo usisajte područje. Alternativa za ublažavanje svrbeža je trljanje mjesta ugriza prepolovljenim lukom.

Sakrij sve slatko

fight ose ose pest control borba protiv nametnika

Ose

Ose vole sve slatko. Savjeti su, pak, da staklenu zamku za ose napunite šećernom vodom i objesite negdje u blizini ili da slomite kriške limuna s klinčićima i položite ih. Važno je, na primjer, piće držati vani. B. pokriti prostirkama od piva i pustiti djecu da piju samo kroz slamke, tako da se osa ne može progutati.

Savjet prve pomoći: Utrljajte ubod svježe narezanim češkom češnjaka.

borba protiv voćnih mušica u borbi protiv štetočina u borbi protiv štetočina

Voćne muhe

Ove muhe magično privlače plodovi. Čak i najmanja mana voća zlatni je rudnik za mini mušice. Važno je da zrelo voće ne ostavljate s oštećenim mjestima.

Metode kontrole: Korištenjem posebne zamke za voćne muhe ili biljke mesožderke, na pr. B. Da ima maslačak u kući.

madeži

Prilikom kopanja podzemnih prolaza krtica izbacuje humke koji se gomilaju na travnjaku. Tako ih možete prepoznati. Zaštićen je pod zaštitom vrsta i svatko tko se s njim bori protiv je kaznenog progona. No tjeranje madeža je dopušteno.

Korisni lijek je, međutim, pripremiti mješavinu mlaćenice i sirutke (1: 4) i sipati je u prolaz, oko 1 šalicu po humku. Životinja ne podnosi miris.

Kuna prenosi i bolesti

kune bore se protiv štetočina bore se protiv štetočina

kuna

Kune nanose veliku štetu. Ugrizu u kablove u kući, crijeva ispod haube i prave nered na tavanu.

Radio možete ostaviti uključenim na tavanu jer ih buka često tjera. Za ulov kune potrebno je službeno dopuštenje. Zatim ga ulovite zamkom za kutije i pustite u prirodu. Ultrazvuk s elektroničkim lovcem može odvesti ove životinje u let. Kako biste zaštitili automobil, stavite žicu za pile na pod garaže. Životinje ne vole hodati po njoj.

golublje cipele suzbijanje štetočina borba protiv štetočina

Golubovi

Golubovi traže mjesta za gniježđenje na izbočinama i zidovima, posvuda u gradu i na selu. Njihov izmet uništava domove i prenosi bolest.

Način iseljenja: Šiljci grožđa s dugim vrhovima sprječavaju golubove da slete na krov. Ptice obično odlete pred lutkama gavrana.

Sada imate nekoliko savjeta kako se riješiti štetočina u svom vrtu i kući. Nadamo se da će vam biti korisni te da ćete se moći opustiti i uživati ​​u ljetu.

Muhe polažu svoje ličinke na hranu

  Borba protiv muha kontrola štetočina borba protiv štetočina

Zamka za puževe s pivom

Uklonite puževe. Suzbijte štetočine

Krticu možete otjerati samo

Borba protiv krtica Borba protiv štetočina

Vodite računa o udobnosti svog vrta

vrtne ideje kontrola štetočina borba protiv štetnika

Piće uvijek pokrijte

dest control dest control zaštita od muha