Recepti, ideje za božićne ukrase

Opušteno božićno pečenje: Ovako funkcionira s djecom – i bez nje

Ispecite božićne kolačiće

Za mnoge je ljude pečenje kolačića sastavni dio predbožićne večeri. Oni ga zapravo slave, zagrijavaju kuhano vino, sastaju se s prijateljima ili nedjeljom od toga sa svojom djecom stvaraju pravu avanturu. Božićno pečenje često postaje avantura kad postane stresno i peciva moraju biti gotova neposredno prije Badnjaka ili su odabrane pogrešne vrste kako djeca ne bi mogla pomoći – oni su samo zauzeti cijelom kućom od brašna koju će podijeliti. Pa kako uspijevate ove godine učiniti božićnu pekaru što opuštenijom, bilo s djecom ili bez nje, te uživati ​​u pečenju i grickanju do kraja?

Kolačići i Božić: Ljubavna priča

Kolačići i božićna pekara: Ljubavna priča

Korizma je tradicionalno prije Božića. No većina ljudi koristi Advent, a posebno blagdane za grickanje. Čim vani zahladi i padne prvi snijeg, nema ništa ukusnije od toplog punča ili kuhanog vina, kao i medenjaka & Co. U većini njemačkih kuhinja pećnica se stoga redovito zagrijava već u studenom ili najkasnije u prosincu. Osim domaćih medenjaka, za većinu vas nitkova, kroasani od vanilije, zvjezdice cimeta i božićni kolačići ukrašeni prskanjem neodvojivi su od Božića – baš poput bradatog Djeda Božićnjaka ili pjenušavog božićnog drvca. Kolačići također izgledaju dobro u čaši kao mali poklon prijateljima, radnim kolegama, susjedima i poznanicima. Nadalje, naravno, čine da sve dječje oči zasjaju. Nije potrebno spominjati da bi rado pomogli pri gnječenju, izrezivanju i ukrašavanju.

Organizacija je sve i okončaj predbožićno razdoblje bez stresa

Nažalost, vrijedi sljedeće: što su djeca manja, to je božićno pečenje roditelja stresnije. Kao što je već spomenuto, odjednom posvuda u kući ima brašna ili se djeca žale na bolove u trbuhu jer su pojeli previše sirovog tijesta – tako da jedva da je ostalo za pećnicu. Pa čak i oni pekari koji rade sami u kuhinji često su pod stresom prilikom pečenja kolačića. Kako to? Budući da oduzimaju premalo vremena, imaju pogrešne alate ili nemaju alate, odabiru najteže sorte ili su “pogrešno” planirali na druge načine. Pravilna organizacija ionako je bitna, tako da u došašću između posla, kupnje poklona, ​​ukrašavanja stabla, pečenja & Co ne doći pod stres. Dakle, kako ćete ove godine opušteno savladati božićno pečenje, i sami i sa svojom djecom?

Savjeti za božićno pečenje bez stresa

Prije svega, postoji nekoliko osnova koje biste trebali uzeti u obzir prije pečenja kako bi božićno pečenje nakon toga moglo nesmetano teći. Stoga, bilo da želite dočarati ukusne kolačiće s prijateljima, djecom, supružnikom ili sami, trebali biste poslušati sljedeće savjete:

Odabir pravih sorti: the veliki izbor božićnih kolačića uključuje jednostavne i teške recepte. Dakle, ako niste profesionalac u pećnici i teško vam je procijeniti koliko dugo morate planirati pečenje, bolje je koristiti jednostavnije vrste. Tako se polako možete usuditi pristupiti težim receptima, a ipak ne ostati praznih ruku na Božić kada izazovne delicije na kraju više ne djeluju. Također biste trebali provjeriti koji kolačići moraju neko vrijeme stajati i “provući se” prije nego što budu zaista dobrog okusa. Naravno, prvo ih morate ispeći kako bi razvili svoju punu aromu na vrijeme za Božić. Takav primjer su kuglice od ruma ili zlikovci. Zato prije nego započnete božićno pečenje, napravite plan kada koju vrstu želite peći.

Jedna sorta po osobi i datumu: Ali nemojte se opterećivati ​​ovim planiranjem. Napravite samo jednu sortu po terminu, na primjer za svako “popodne pečenja”. Ako u kuhinji postoji više od jednog, možete podijeliti vrste keksa među sobom – ali ne više od jedne vrste po osobi. Također je dobro odabrati kolačiće sa sličnim sastojcima. Time se smanjuje vaš trud pri kupnji i rizik od ostataka hrane koji završe u smeću.

Nabavite odgovarajuća pomagala: Kao što je poznato, tehnologija olakšava život – a to se odnosi i na božićno pečenje. Profesionalac Procesor hrane može vas osloboditi puno posla, ali ne mogu si svi to priuštiti. Alternativno, možete koristiti i stroj za gnječenje. Tako možete raditi na ukrasu dok stroj dovodi tijesto u savršen oblik. Strojevi za gnječenje KitchenAid koštaju oko 250 eura.

Planirajte dovoljno vremena: Najvažnije za pečenje bez stresa nikada nije započeti pod vremenskim pritiskom. Na kraju, često traje znatno duže nego što je navedeno u receptu. Ako imate termin, božićno pečenje je samo upola manje zabavno – a rezultati su vjerojatno samo upola bolji.

Pečenje bez stresa s djecom? Da, to je moguće!

" />