rasvjeta

Tinker se osvjetljava elegantnim tekstilnim kabelima

Dizajn svjetiljke s tekstilnim kabelima

Tekstilni kabeli su kabeli obloženi tkaninom koji su potpuno funkcionalni i još uvijek ostavljaju dovoljno prostora za kreativnost. Uz to postoji kreativna ideja Tekstilni kabel, koji su dostupni u različitim izvedbama i bojama kako biste sami dizajnirali svjetla. U ovom postu nalazi se nekoliko kreativnih savjeta “uradi sam”.

Tekstilni kabel kao lagana varijanta

Smiješne ideje poput ovih mogu se posebno dobro provesti s tekstilnim kabelima. Oni nisu samo znatno fleksibilniji od klasičnih kabela, već su dostupni i u mnogo različitih dizajna i boja.

Varijante puristične svjetiljke

Varijante puristične svjetiljke

Sjenila smanjenog izgleda i uvijene svjetiljke stvaraju wow efekt u purističkoj haljini.

Es je minimalni program za stvaranje svjetiljke s tekstilnim kabelima: Svjetiljka u prirodnoj boji ili s obojenom žaruljom pričvršćena je na kabel. Duljina kabela odabire se tako da izvor svjetlosti lebdi izravno na odgovarajućoj visini. Ako želite, prema tome možete svoditi kabel. Tako se kuglice s rupama u boji kabela ili odgovarajuće boje mogu provući. Time se ne samo stabilizira kabel, već se pokazuje i individualni dodir i naglašava karakter svjetiljke „uradi sam“. Ako tekstilni kabel prekrijete čvrstom žicom, možete ga upotrijebiti za stvaranje kreativnih struktura, koje prvenstveno omogućuju modelirani žičani omotač i fleksibilni tekstilni kabel. Pričvršćivanje svjetiljke na jednostavan kut ili vješalo, koje je pričvršćeno na zid i djeluje kao držač, također je krajnje puristično.

Savjet: Ovjes može biti purističan, ali sada postoje prilično senzacionalna svjetla za uštedu energije koja pružaju wow faktor. Uvijeni izvori svjetlosti postaju svjetlosna skulptura, što je osobito učinkovito jer okolno područje odlikuje jednostavnost. Sada postoje i modeli u kojima diode koje emitiraju svjetlost u staklu osiguravaju X faktor.

Prirodne kreacije svjetiljki

Dizajn svjetiljke s tekstilnim kabelima

Da bi se postigao prirodni dizajn lampe, ne mora nužno biti drvo. Ovaj pleteni izgled također je zamisliv kako bi zračio prirodnošću i čistoćom.

Kreiranje prirodnih svjetiljki vrlo je jednostavno za implementaciju. Osim tekstilnog kabela, posebno je tražen materijal drvo. Oblik i veličina drva tada određuju kreativan dizajn svjetiljke. Ako imate dugu drvenu granu, mogli biste stvoriti stolnu svjetiljku u kojoj tekstilni kabeli ne samo da prenose električnu energiju, već i drže drvo. Također je pametno otpiliti drvene diskove s prtljažnika, koji zatim zaobilaze utičnicu svjetiljke i daju joj stabilnost i okvir.

Kad već govorimo o okvirima: Ako imate drveni okvir, umjesto slike možete staviti izvor svjetla u sredinu okvira. Okvir se može omotati tekstilnim kabelom i svjetiljka se može postaviti na mjesto.

Sjenke šarene poput života

Doduše, sjenila ponekad imaju zastarjeli dodir, no osobito u kombinaciji s tekstilnim kabelima teško ograničavaju kreativnost. Svatko tko stvara abažur sličan fenjeru i koristi omiljene motive mladih, osigurat će uistinu kreativnost uz Lightning Mc-Queen ili lampu Ice Princess Ukras za jaslice. No, žičana mreža koja je protkana nitima u boji također može biti izvrsno sjenilo. Stara guma za bicikl naglašava industrijski izgled. Origami sjenila su labava, lagana varijanta sjenila. S druge strane, svakome tko osvjetljava limenku potrebno je malo više prirodnog svjetla jer limenka kao abažur ne propušta svjetlost.

Savjet: Čak i onima koji žele stvoriti podnu svjetiljku s abažurom obično se savjetuje da koriste tekstilni kabel jer svijetli fleksibilnošću, funkcionalnošću i laganim oblikom u obradi.

Upotreba tekstilnih kabela može biti tako praktična

Upotreba tekstilnih kabela može biti tako praktična

Posebni tekstilni kabeli mogu se koristiti i na otvorenom.

Osim ovih vrlo kreativnih pristupa, ne smije se zanemariti ni vrlo praktična strana tekstilnih kabela. Tekstilni kabeli stvaraju svjetlost gdje god bi obični kabeli bili neugledni ili nepraktični. Tamni stalak za odjeću u kutu svlačionice može se brzo opremiti svjetiljkom od tekstilnog kabela, a odjeća se pojavljuje pri pravom svjetlu.

Svjetlo od tekstilnog kabela također pomaže u kombiniranju praktičnog i korisnog u dječjoj sobi. Svatko tko objesi izvor svjetlosti na sigurnu visinu može dočarati djeci ugodnu atmosferu šarenim tekstilnim kabelima – bez potrebe postavljanja klimave podne svjetiljke i stvaranja opasnih mjesta.

Korištenje tekstilnog kabela može, u najširem smislu, čak pomoći pri recikliranju neiskorištenih predmeta. Uostalom, što god želite, može se koristiti kao sjenilo ili utičnica. Tradicionalna šalica, izražajni okvir izrađen od betona ili silikonski kalup jarkih boja. Prilikom projektiranja s tekstilnim kabelima vrijedi sljedeće: što je mješavina materijala uzbudljivija, svjetiljka je kreativnija.

Praktični savjet: Budući da svjetiljka za tekstilne kabele ne uključuje samo kabel već i svjetiljku, ima smisla koristiti informacije iz Centar za savjetovanje potrošača učiti. Nudi važnu pomoć pri odabiru pravog izvora svjetlosti, koji u konačnici odlučuje i o upotrebi kreativne svjetiljke.

Slika 1: pixabay.com © ColiN00B (CC0 javno vlasništvo)

Slika 2: pixabay.com © Kai hodočasnici (CC0 javno vlasništvo)

Slika 3: pixabay.com © CarlyMcCarly (CC0 javno vlasništvo)

Slika 4: pixabay.com © qimono (CC0 javno vlasništvo)