Prozori i vrata

Topao životni ambijent bez puno sunca – pronađite roletne po mjeri

Rolete doprinose domaćoj atmosferi

Cijelu smo zimsku sezonu sanjali o uživanju u sunčevim zrakama, skupljanju vitamina D i propuštanju više svjetla. Ljetno sunce je dobro za vas, ali brzo može postati stresno. Kad ljeti temperature porastu, naš se dom može pretvoriti u znojnu komoru, osobito u potkrovlju. Tada radije držimo sunčeve zrake dalje od prozora. Zar ne bi bio san kad bismo mogli pojedinačno regulirati upad svjetlosti izvana prema godišnjem dobu? Ali ovo nije san, već je postao stvarnost! Rolete nude upravo ovu vrstu zaštite od sunca i u usporedbi s roletama i zavjesama, oni su svojevrsni svestrani kad je u pitanju pretvaranje vlastitog doma u toplo okruženje bez puno sunca i topline. Prednosti roletni po mjeri, kao i korisni savjeti za odabir bit će vam približeni u sljedećim redovima.

Rolete po mjeri kao svestrane: privatnost, zaštita od topline i sunca

Rolete po mjeri kao svestrane: privatnost, zaštita od topline i sunca

Rolete su odlična zaštita od sunca, kao i zaštita od znatiželjnih pogleda i zaštita od topline u vrućim danima. Još jedna prednost – mogu se pričvrstiti na prozor bilo iznutra ili izvana vrlo jednostavno bez vijaka ili bušenja. Rolete se također mogu ugraditi u prostor između stakala prozora. Ako želite naručiti rolete po mjeri, ne biste trebali brinuti o posebnom obliku ili prevelikoj veličini vašeg prozora jer će savršeno okačiti svaki prozor.

Kao zaštita od sunca i zaštita od topline 

Ovisno o godišnjem dobu i dobu dana, rolete nude mogućnost reguliranja ulaska svjetlosti prema potrebama i željama kroz položaj lamela. Na ovaj način Odgovarajuće rolete nude učinkovitu zaštitu od sunca. Zbog toga su rolete povoljan izbor za zaštitu od sunca u uredima gdje je potreban rad na ekranu bez odsjaja. Rolete ne osiguravaju potpuno zamračenje, samo drže upadljivo svjetlo dalje od vaša četiri zida. Tako možete uživati ​​u prekrasnoj sunčevoj svjetlosti koja stvara atmosferski ambijent, a da se ne osjećate kao da ste u sauni u vlastitom domu.

Ako govorite o zaštiti od topline, tada je poželjno ugraditi rolete s vanjske strane prozora ili, kao što je gore spomenuto, u prostor između stakala. Na taj način sjenila reflektiraju toplinu vani, a ljeti dobivate lijepo vrijeme bez pretvaranja stana u znojnicu. Nema sumnje da vanjske rolete nude optimalnu zaštitu od topline, jer sunčeve zrake izravno zagrijavaju staklo.

Zaslon privatnosti

Bilo da živite u kući u predgrađu, u gradskom stanu ili u kolibi u šumi, svima je važno da se poštuje privatnost. Najjednostavniji način da zadržite znatiželjne oči dalje od svog doma je da koristite rolete kako biste zaštitili svoju privatnost. Sastoje se od pojedinačnih tankih traka od plastike, drva ili metala koje se lako mogu prilagoditi kako bi zaštitile stan od znatiželjnih pogleda, a da soba ne mora biti potpuno zamračena. Zato su rolete vrlo pogodne za oblaganje prozora u spavaćoj sobi ili kupaonici.

Rolete kao elegantna obloga prozora

Drvene rolete za dnevnu sobu

Moderan dizajn prozora može sobu iz dosadnih četiri zida pretvoriti u nešto vrlo posebno. Na tržištu postoji toliko mnogo različitih modela sjenila koje možete izabrati da možete pronaći onaj koji odgovara vašem stilu života. Od drvenih zavjesa do aluminijskih zavjesa do luksuznih zavjesa izrađenih po mjeri, dajemo vam praktične savjete o tome s kojim se stilom sjenila slažu.

  • Drvene rolete dajte svom domu prirodni štih.

Zahvaljujući izražajnoj zrnatosti i živahnoj strukturi, drvene rolete privlače pažnju u modernom stilu življenja i osiguravaju ugodan ambijent i ugodnu atmosferu u prostoriji. Drvene rolete postale su trend posljednjih godina i stavljaju akcente u moderne stanove.

  • Aluminijske rolete – Klasični.

S aluminijskim sjenilom svakom ćete stilu življenja dati dašak elegancije. Jednostavnog su dizajna i pravi su klasik što se tiče ukrašavanja prozora. Zahvaljujući ogromnom spektru boja od sjajnih metalik tonova za letvice do svijetlih boja i raznolikog dizajna, aluminijske rolete prikladne su za svaki stil namještaja.

  • Šarene rolete – međuigra boja

Rolete ne moraju nužno biti jednobojne u tonu drveta ili u metalik boji. Ako želite izraziti svoju individualnost i dodati naglasak u boji ispred prozora, tada odaberite rolete čije su letvice opremljene promjenom boje. Kombinacijom različitih boja i kontrasta postižete jedinstven izgled i svom interijeru dajete dašak individualnosti!

Rolete po mjeri-savjeti Kako odabrati pravi model

Rolete - savršeno rješenje za individualnu regulaciju upada svjetlosti