Praznici

Svjetsko putovanje svjetskim parkovima prirode!

Naš prijedlog za vaše sljedeće putovanje svijetom: Posjetite najveće gradske vrtove na svijetu

Vrt ima simboličko značenje u našoj svijesti. U kršćanskoj kulturi povezuje se s rajem i stoga je simbol sreće i savršenog sklada. Ima slično amblematsko značenje u drugim kulturama i vjerovanjima.

Dizajn vrta ima svoje genijalne umjetnike koji su stvorili nevjerojatna djela. Rasprostranjene su po cijelom svijetu. Ne bi li ovo bila sjajna tema za vaše sljedeće putovanje svijetom?

Odabrane destinacije u mnogo čemu nude raznolikost, imaju odličnu kulturnu ponudu, ali i mjesta za zabavu. Kao i svi veliki gradovi na svijetu. No, oni imaju i drugu prednost, naime to što imaju najljepše gradske vrtove i parkove na svijetu te vam tako nude priliku za puno uživanja i opuštanja.

Svjetska turneja – Central Park, New York

svjetska turneja po središtu New Yorka

Možda imate dojam o Central Parku kakav se pojavljuje u mnogim američkim filmovima. Službeno otvorenje parka dogodilo se 1857. godine. Na ovom je mjestu održano natjecanje u dizajnu krajolika. Ovdje imate sve što vam je potrebno za opuštanje: vrtne staze, drveće, klupe, mala jezera itd..

Central Park u New Yorku jedan je od najposjećenijih parkova u Sjedinjenim Državama. Više od 25 milijuna ljudi dolazi ovdje svake godine.

Povijest parka obilježena je mnogim preokretima, uključujući i one koji nisu bili osobito dobri. Bilo je perioda kada je to bilo prilično opasno mjesto. Međutim, ova je faza prevladana.

Butchart Gardens, Kanada

vrtovi butchart planiraju svjetsko putovanje

Ovaj je vrt dobio ime po obitelji Butchart čiji su ga članovi postavili u prvoj polovici 20. stoljeća. Još uvijek je u obiteljskom vlasništvu, ali je 12. listopada 2004. dodan na kanadski Nacionalni popis povijesnih znamenitosti.

Zanimljivo je da se od određenog vremena veliki dio obitelji posvetio održavanju parka. Park je mjesto opuštanja, možete uživati ​​u miru i harmoniji na velikim zelenim površinama, a osim toga možete pronaći i neke specifične vrste biljaka.

Svjetska turneja – Fort Canning Park

isplanirajte svjetsko putovanje savjeti za putovanja prekrasna odredišta za odmor

Fort Canning Park se nalazi u Singapuru. Park nudi veliku raznolikost. Nalazi se u centru grada, na 60 metara visokom brdu. Nekada je tu bila palača čelnika kineske vlade. Kasnije je ondje izgrađena ratna utvrda s koje je napadnuta britanska mornarica.

Danas je to mjesto uživanja koje privlači brojne posjetitelje i turiste. Zanimljiv

Znamenitosti vas čekaju u Roundhay Parku u Leedsu u Engleskoj

roundhay park svjetsko putovanje parkovi prirode svjetsko putovanje

To je jedan od najvećih parkova u Europi. Prostire se na površini od 283 hektara. Izgleda kao raj koji nema nikakve veze sa stvarnošću ovoga svijeta. Cijeli park sastoji se od tri dijela. Prva je posvećena slikaru Claudeu Monetu. Da ste se snalazili u njegovim slikama, zasigurno biste doznali da vrtne staze u parku Roundhay izgledaju baš onako kako izgledaju na njegovim slikama.

Drugi dio je takozvani kanalski vrt. Ovdje možete vidjeti uzbudljivo četvrtasto jezero, jedinstvene ruže i druge vrste cvijeća. U ovom dijelu vrta ima i vrlo starih stabala.

Svjetska turneja kroz Alhambru

plan granada alhambra svjetsko putovanje

Treći dio vrta naziva se Alhambra. Ovdje ćete pronaći prekrasan ribnjak i nekoliko fontana. Na ulazu ćete doživjeti umjetno stvorene ruševine koje odražavaju sliku dvorca koji je nekada bio ovdje.

 Griffith Park

Griffith Park planira svjetsku turneju

Park je dobio ime po jednoj osobi, a to je pukovnik Griffith. Godine 1896. darovao je svoj teritorij gradu. U početku je park bio upitan jer jednostavno nije bilo dovoljno sredstava za njega. Prioritet je bio izgradnja zvjezdarnice. Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima bilo je moguće više od toga. Oko zvjezdarnice na vrlo širokom području stvoren je prekrasan vrt. Ovdje se nalazi i golf teren, bazeni, zoološki vrt, pa čak i baza za jahanje. Na travnjaku se nalazi i razgledna platforma s koje se turisti mogu diviti panoramskom pogledu na Hollywood. 2007. ovdje je došlo do velike vatre. Tijekom tog vremena izgorjelo je više od 300 hektara, ali ovaj gradski vrt jedan je od najljepših na svijetu.

Svjetska turneja – Park Güell, Barcelona

Svjetska turneja po destinacijama Park Guell

Ovaj gradski vrt izgrađen je početkom prošlog stoljeća. Njegov arhitekt nije slučajna osoba, već sam Antonio Gaudi. Gradnja je započela u ime velikog industrijalca po imenu Eusebi Güell. U početku su ovdje trebale biti podignute različite gradske zgrade. S vremenom se pokazalo da mjesto nije sasvim prikladno za tu namjenu. Zato je plan promijenjen i ovdje je nastao prekrasan gradski vrt. Skulpture su ovdje posebno zanimljive. Neki imaju i praktičnu uporabu. Klupe u obliku zmajeva, raznih životinja i mističnih bića posebno su uzbudljive.

Park je dio UNESCO -ve liste svjetske baštine. Također je jedno od najposjećenijih mjesta u Španjolskoj.

Wiener Prater

destinacije za putovanja u Wiener Park planiraju svjetsko putovanje

Ovo je najveći gradski vrt u Austriji. Nastao je u 20. stoljeću. Ovdje ćete pronaći romantičnu aveniju u sjeni kestena – jednu od najimpresivnijih na svijetu. Ostale zanimljive znamenitosti unutar bečkog Pratera su mali vlak, Republika Kugelmugel (slikovni prikaz fantastične je zemlje koja se nalazi unutar kugle). Također možete posjetiti bazilofon koji će vam pomoći da čujete svoj glas na drugom kraju parka.

Svjetska turneja – The Keukenhof

keukenhof najljepše turističke destinacije planiraju svjetsko putovanje

Ovaj park je veliki vrt koji se prostire na površini od više od 300 hektara. Posjetitelji će ovdje pronaći veliki izbor tulipana, samo izgledaju nevjerojatno lijepo, jedinstveno i nepogrešivo u svom šarmu. Ovdje se svake godine održavaju razne izložbe i festivali. Na tim se događajima gosti dive slikovnim kompozicijama od tulipana.

Vrt gospodara mreža

vrt majstora svjetske turneje savjeti

Ovo je još jedan park koji je UNESCO priznao kao svjetsku baštinu. Sagrađen je davno, 1140. Mnoge su se stvari od tada naravno promijenile, ali ne i činjenica da je ovo jedan od najveličanstvenijih vrtova na svijetu. Takozvani ružičasti oblaci, na primjer, jedinstveni su za ovaj gradski vrt. To su vrtovi i kompozicije koje predstavljaju različita godišnja doba.

Isplanirajte put oko svijeta kroz najljepše gradske vrtove i parkove na svijetu

parkovi prirode diljem svijeta planiraju svjetsko putovanje

Keukenhof jedinstven i nepogrešiv u svom šarmu

keukenhof svjetsko putovanje planiranje odredišta putovanja

Svjetska turneja – možete uživati ​​u miru i harmoniji na velikim zelenim površinama

Butchart Gardens planira svjetsko putovanje

U Griffith Parku otvara se panoramski pogled na Hollywood

  Griffith Park odredišta za putovanja planiraju svjetsko putovanje

Park Güell u Barceloni dio je UNESCO -ove liste svjetske baštine

    park güell svjetski plan putovanja destinacije

Svjetska turneja – arhitektura vrijedna divljenja u parku Alhambra

Alhambra svjetsko putovanje planira odredišta putovanja