Padló és csempe

Fából készült padlólapok – ez a trend a természet szeretetével

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb trendje a padló- és falburkolatokban a fa színű, természetes színű padlólapok. Ezek reprodukálják a természetes fa szépségét, és szinte tökéletes parketta- vagy faburkolat -utánzatot érnek el. Az ilyen típusú csempe már régóta készül. De csak az utóbbi néhány évben szereztek népszerűséget, nagyrészt a technológiai folyamatok fejlődésének köszönhetően, amelyek pontos és részletes terveket készítenek a csempe felületén. Mai cikkünkben közelebbről megvizsgáljuk a fából készült kinézetű népszerű csempéket, és röviden bemutatjuk legfontosabb tulajdonságaikat.

Fából készült padlólapok - trend a természet szeretetével, minimalista, elegáns csempe

A fából készült padlólapok természetes szépséget sugároznak

Kiváló minőségű természetes színű padlólapok fából készült megjelenéssel szinte tökéletesen utánozzák a természetes fa mintázatát, és így elbűvölő esztétikájuk van. Különböző méretekben, színekben és formákban is kaphatók, amelyek lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen típusú természetes parketta megjelenését újraalkotja.

A választáskor azonban győződjön meg arról, hogy a fa mintákat hogyan nyomták a csempékre. Ezeket a padlólapokat ajánljuk, amelyek nagy felbontású tintasugaras technológiával készülnek. Minél magasabb a nyomtatási minőség, annál hitelesebb a csempe megjelenése. Az is jó ötlet, ha pontosan egyenes szögben lévő, egyenirányított lapokat használunk. Ennek eredményeként rendkívül közel helyezhetők el egymáshoz, minimális kötésekkel. Az így kapott padlók vagy falak olyan reálisnak tűnnek, hogy gyakran nehéz megkülönböztetni őket a valódi parkettától.

Padlólapok fa kinézetben - egy trend a természet szeretetével nappali csempe régi fa évjárat

A fa kinézetű padlólapok ára alacsonyabb

Varázsa és eleganciája ellenére az igazi tömörfa parketta drága és nehezen karbantartható. Bár a fából készült természetes színű padlólapok árai is eltérnek a típustól, a minőségtől és a gyártótól, ezek az esetek többségében olcsóbbak, mint az azonos méretű helyiségek valódi parkettája. Így hát nem csoda, hogy ilyen rövid idő alatt olyan népszerű trenddé váltak?

Fapadlós padlólapok - ez a trend a természet iránti szeretetet kínáló étkezőben, falapokkal

Robosztus, megbízhatóság és sokoldalúság együtt

A karcos és sérült parketta gyakori és csúnya jelenség, és számos tényező a hibás. Például a mozgó bútorok, kemény talpú vagy tűsarkú cipők, sőt kedvenc házi kedvenceink karmai is nyomokat hagyhatnak a parketta. Bármennyire is óvatos a parkettával a mindennapi életben, az ilyen nyomok általában elkerülhetetlenek.

Ez a probléma általában nem áll fenn a padlólapoknál. A fával ellentétben vízállóak is. Ez a tulajdonság lehetővé teszi számukra, hogy áthelyezhessék őket az otthon különböző szobáiba. A fa színű padlóburkolatok nemcsak a nappaliban, a hálószobában, az otthoni irodában vagy a folyosón, hanem a konyhában, a mosdóban, a fürdőszobában, a WC-ben és az erkélyen vagy akár a kertben is lerakhatók. . Igaz, a csempe sokkal hidegebbnek érzi magát a láb alatt, mint a fa. Ez a hátrány azonban egyszerűen kiküszöbölhető, ha egyszerűen padlófűtést telepít alatta.

Fapadlós padlólapok - ez a trend a természet iránti szeretetet kínáló terasz erkéllyel csempézett kerttel

A csempe kiválasztásakor ügyeljen a PEI értékekre. Ezek határozzák meg szívósságukat és azt, hogy mennyi stresszt tudnak elviselni, mielőtt elkezdené látni a károkat. Általában négy vagy öt PEI ajánlott otthoni használatra. Még a kiváló minőségű csempékből készült rugalmas padlóburkolatok is letörhetnek vagy lehullhatnak, ha rájuk esik egy nehéz tárgy. Tehát az első telepítéskor győződjön meg arról, hogy van -e extra tartalék csempe, amellyel gyorsan elvégezheti a javítást.

Fapadlós padlólapok - ez a tendencia a természet iránti szeretet iránt a fürdőszobai mosdó WC -csempe iránt

Egyszerű és olcsó karbantartás és tisztítás

A fa színű, természetes színű padlólapok nemcsak kiváló kialakítást és tartósságot kínálnak, hanem karbantartásuk is gyerekjáték. A parkettával ellentétben nem kell rendszeresen polírozni, viaszolni és olajozni speciális ápolószerekkel. Csak használjon szappanos vízzel mopot, és a fa mintázatának természetes szépsége újra úgy fog ragyogni.

A fa kinézetű csempe jó választás azoknak a lakástulajdonosoknak, akik értékelik a parketta hagyományos melegségét, eleganciáját és természetes hangulatát, de ugyanakkor nem akarnak lemondani a sokoldalúságról, a tartósságról, a vízállóságról és az alacsony árról. Annyi előnye miatt egyértelmű, hogy miért olyan népszerűek a természetes színű, fa megjelenésű padlólapok.

Fából készült padlólapok - ez a trend a természet szerelmével modern minimalista fürdőszobai mosdó