Obrtničke ideje, ukrasi i proslave, uradi sam, Uskrs i proljeće

Sami napravite proljetne ukrase od drveta: prekrasne zanatske ideje

originalni zidni ukras s proljetnim cvijećem

Proljeće je savršeno vrijeme za kreativne zanatske ideje i na raspolaganju je mnogo prirodnih materijala za njihovu realizaciju. U ovom postu pokazat ćemo vam kako sami možete napraviti lijepe proljetne ukrase od drveta. Neka vas inspirira i isprobajte naše DIY ideje za sebe – sami ili sa svojom djecom! Želimo vam puno zabave i uspjeha u rukotvorinama!

Proljetni ukrasi od drveta sami napravite – ideje i savjeti

Proljetne ukrase od drveta napravite sami

Napravite vlastite proljetne ukrase od drveta, stolne dekoracije od drveta

Uskrsni zec DIY napravljen od petlje drvenih dasaka

Uskršnji zečevi s djecom

napravite originalni ukras granama drveća

Napravite vlastitu terasu od drvenih proljetnih ukrasa

Proljetni ukrasi od drveta čine vaš vlastiti minimalistički Uskrs

Zidni ukras tinker slika kućica za ptice

Okviri za slike od obrađene drvene mahovine

Grane drveća ukrašavaju uskršnja jaja

Ideje za ukrašavanje terase Uskrs

Uskršnji zeko tinker s drvenim diskovima na originalan način

Proljetne ukrase od drveta sami napravite od mrkve od drvene ploče

Proljetni ukrasi od drveta sami napravite, novine za uskršnjeg zeka

Uskršnji zečić izradite vlastite proljetne ukrase od drveta

Dekorativni zanati Uskršnji zečić

Proljetne ukrase od drveta napravite sami

Proljetni ukrasi od drva sami napravite svijećnjake

Drvo je popularan materijal za rukotvorine – zbog svog lijepog izgleda i prirodnog štiha koji se može unijeti u svaku prostoriju. Od drva u kombinaciji s drugim prirodnim materijalima možete napraviti prekrasne ukrase za svoj stan za Uskrs i proljeće. Izrada proljetnih ukrasa od drveta zapravo uopće nije teška, a kao što je već spomenuto, mogu sudjelovati i vaša djeca. U ovom slučaju zabava će nesumnjivo biti veća! Ovdje vam predstavljamo nekoliko prekrasnih DIY ideja s drvenim diskovima, drvenim daskama i grančicama koje možete zajedno realizirati. Pustite mašti na volju!

Proljetne ukrase od drveta napravite sami – sa svježim cvijećem

Proljetni ukrasi od drveta čine da cvjetne kutije izgledaju predivno

Napravite vlastite proljetne ukrase od drveta i sagradite cvjetnu kutiju

Cvijeće je neodvojivi dio proljetnog ukrasa – samo izgleda lijepo i odmah će unijeti veselo raspoloženje u stan! Proljetno cvijeće i drvo mogu biti izvrsni ukrasi, a mi vam u tom smislu donosimo neke DIY ideje. Naš prvi prijedlog rukotvorina je da sami napravite jednostavnu drvenu kutiju za cvijeće. Imate li kod kuće stare drvene ploče? Osim pet ploča – četiri za stranice i jedna za dno, trebat će vam čavli i čekić. Gotovu cvjetnu kutiju možete napuniti zemljom i u nju posaditi lijepo proljetno cvijeće ili posložiti cvjetne aranžmane u vaze.

Ukrasite posudu za cvijeće drvom

Ideje za ukrašavanje prirodni materijali ukrašavaju vazu za cvijeće

Proljetni ukrasi od drveta sami napravite košaru od debla

Još jedna izvrsna ideja je ukrasiti posude za cvijeće drvom. Da biste to učinili, možete, na primjer, otići u šetnju parkom i sakupiti otpale drvene grane. Možete zalijepiti vazu za cvijeće s uspravnim granama – izrezati na istu duljinu. Umjesto vaze, možete koristiti i plastičnu bocu s odrezanim vratom. Ukrasite posudu koncem ili mašnom i napunite je omiljenim cvijećem. Zatim ga možete staviti na stolić za kavu ili na policu kamina.

Ako imate malo više iskustva u radu s drvom, od debla drveta možete napraviti košaru s korom, napuniti je mahovinom i posaditi cvijeće. Košarica bi bila prekrasan ukras za unutarnju i vanjsku upotrebu. No ako vam je ideja izrade sa stablom prezahtjevna, možete isprobati sljedeći prijedlog – tkati s vrbovim granama! Pomoću njega možete napraviti ne samo košaricu za cvijeće, već i druge fascinantne ukrase za dom i vrt. ovdje naučiti kako tkanje s vrbom zapravo funkcionira!

Dizajnirajte vlastite zidne dekoracije za proljeće

originalni zidni ukras s proljetnim cvijećem

Napravite proljetne ukrase od drveta sami na zidu

Proljetni ukrasi od drveta sami napravite zidne dekoracije cvjetnim aranžmanima

Proljetni ukrasi od drveta sami stvaraju kreativne ideje

Napravite vlastiti proljetni ukras od drveta Znak dobrodošlice

Drvenim daskama možete stvoriti i originalne zidne ukrase za proljeće i Uskrs. Na primjer, ploče možete pričvrstiti na zid i stvoriti originalne proljetne ukrase jednostavnim zidnim kukama i čašama za jednokratnu upotrebu. Kako gore izgleda rezultat, možete saznati iz gornjih fotografija. A ovdje vam također dajemo korisne savjete kako sami možete posložiti prekrasne cvjetne aranžmane!

Proljetni ukras od drveta za ulazna vrata

Sami napravite proljetne ukrase od drveta, izradite vijenac, petljajte sa svojim ulaznim vratima

Ulazna vrata ukrašavaju drvenu kućicu za ptice

Tinker vijenac proljetno cvijeće grane vrbe

U proljeće svoja ulazna vrata možete ukrasiti i na originalan način. Predlažemo da napravite vijenac za vrata – sami ili sa svojom djecom. Kao temelj za to se opet mogu koristiti vrbove grančice. Koru možete pažljivo ukloniti oštrim nožem i vezati grane u krug. Vijenac se naravno može ukrasiti kako želite – mašnama, proljetnim cvijećem, mahovinom, šljokicama. Možete čak i napisati kratku poruku na ploču – na primjer, „Zdravo proljeće!“ I pričvrstiti je na vijenac. Budući da svježe cvijeće ne traje dugo, umjesto njega možete koristiti umjetno cvijeće ili ga napraviti od papira. Nadahnuće ideje za proljetne ukrase možete dobiti s naših fotografija!