Obrtničke ideje, ukrasi i proslave, uradi sam

Svjetiljke za tinkere: stvorite očaravajuće ukrase za kuću i vrt

Svjetiljke čaše za pokvarenje s ljepljivom trakom

Želite li stvoriti posebno romantičnu atmosferu u stanu, na terasi ili u vrtu? Tada vam predlažemo da sami napravite lampione! Lampioni su prekrasan ukras za svako godišnje doba i mogu stvoriti društvenu atmosferu ugodnog osjećaja i u zatvorenom i na otvorenom. Nadamo se da vam se sviđaju naše DIY ideje i želimo vam puno zabave u izradi lampiona!

Svjetiljke za ugodnu atmosferu

Lanterna tinker srca naljepnica svjetlucava vrpca

Svjetla vjetra stvaraju zimske zvijezde, pahulje

Naljepnice lampiona za tinker jesensko lišće

Svjetiljke s tinkerima okačene vrtne zabave

Naljepnice lampiona za tinker Halloween

Svjetiljke s tinkerima s ukrasnim pijeskom prekrasnog izgleda

Windlicher rukotvorine vrlo su jednostavne, a možete koristiti i razne materijale za recikliranje iz kućanstva, poput staklenki za jednokratnu upotrebu bez poklopaca, starih staklenki s džemom i senfom, staklenki s dječjom hranom, praznih limenki, malih staklenih zdjela i čaša za piće koje vam više ne trebaju. Postoji niz kreativnih DIY ideja za izradu fascinantnih lampiona koje možete isprobati: najjednostavniji način je, na primjer, ukrasiti prazne čaše za jednokratnu uporabu sa svjetlucavima i naljepnicama ili ukrasnim pijeskom – druga varijanta izgleda doista romantično. Takvi fenjeri stavljaju svjetlost svijeća u scenu na nevjerojatno lijep način i prekrasan su ukras za sve vrste svečanih prigoda. Na primjer, sanjive lampione možete napraviti kao stolne ili vrtne ukrase za Noć vještica – to doslovno djeluje na minute i jedina stvar za to su vam potrebne stare staklenke za pekmez i odgovarajuće naljepnice poput pauka, bundeve, šišmiša i duhova.

Svjetiljke tinker – moderan ukras za svako godišnje doba

Svjetiljke s tinkerima s kriškama voća i štapićima cimeta Jesen

Tinker lampioni jesen

Svjetiljke prave suhe kriške novinskog papira

Svjetiljke stvaraju sjajne zimske ideje

Svjetiljke za plivanje čarape od staklene vune

Tinker lanterne driftwood maritime

Tinker lanterne pomorski zidarski staklenke

Lamperi petljaju krhotine morskih školjki

Svjetiljke proizvode školjke školjki

Tematske jesenske ili zimske lampione lako možete izraditi sami sa svojom djecom. Predlažemo da prazne zidarske staklenke ili limenke ukrasite lišćem jarkih boja koje ste utisnuli između stranica knjige kako bi se osušili. Listovi se također mogu izrezati iz građevinskog papira ili osjetiti pomoću šablona. Druga je varijanta napuniti čaše do polovice kriškama suhog voća, žira, kestena i drugih prirodnih materijala. Zimski lampioni mogu biti ukrašeni zlatnim i srebrnim sjajem, pahuljicama snijega i zvjezdicama od papira ili umjetnog snijega. Čašu za piće možete čak i maskirati u staru vunenu čarapu – rezultat izgleda doista impresivno! A za ljeto možete napraviti fascinantne ukrasne lampione u pomorskom stilu koji će donijeti blagdansko raspoloženje kući! Posude po vašem izboru jednostavno napunite pijeskom, školjkama školjki i malim kamenjem te na njih postavite svjetiljke za čaj. Potpuno! Koristite li jednokratne naočale, vrat možete ukrasiti i sisalom ili mašnom. A za one kojima je doma ostalo ostataka svijeća, mogli biste isprobati sljedeću ideju: otopite komadiće u loncu, ulijte tekući vosak u nekoliko većih školjki i stavite fitilj za svijeće. Ovako dobivate romantične mini čajne svjetiljke u školjkama koje izgledaju jako dražesno!

Svjetiljke tinker – kreativna ideja za svečane prigode

Svjetiljke tinker elegantna crna čipka

Svjetiljke izrađuju mašne od čipke

Svjetiljke -tinkeri sa ljepljivim filmskim svjetlima u obliku srca

Lanterni čine da čajne svjetiljke ruže plutaju

Lanterni romantično čine plutajuće svijeće

Lamperi čaše sa ljepljivom trakom

Svjetiljke izrađuju šarene svjetiljke za čaj sa ljepljivom trakom

Ako koristite manje čaše za fenjere, mogli biste ih vrlo brzo začiniti šarenom ljepljivom trakom. Rezultat izgleda posebno elegantno, čak i ako ukrasite čajne svjetiljke, a ne čaše šarenom ljepljivom trakom. A za izvrstan vintage izgled upotrijebite čipku! Čipka je filigranski materijal koji izgleda doista nježno i elegantno, a čini ukrašene njome lampione jednostavno idealnim za vjenčane dekoracije! Još jedna izvrsna ideja je ukrasiti čaše za fenjere trakom i izrezati veliko srce. Umjesto klasičnih svjetiljki za čaj, mogu se koristiti i mali lanci svjetla ili LED svjetla. Ovi romantični lampioni također su prekrasan ukras za Valentinovo!

Napravite prekrasne svjetiljke – više ideja i prijedloga

S lampiona se pravi mirisno bilje

Svjetiljke čine komadiće tkanine

Svjetiljke tinker sa staklenim kamenčićima na originalan način

Svjetiljke s tinkerima sa staklenim kamenčićima vani

Svjetiljke čine žicu za spuštanje slušalice

Napravite fenjere za vješanje na otvorenom

Svjetiljke za vrt sa staklenim kamenčićima

Možete napraviti prekrasne, mirisne svjetiljke stavljanjem bilja poput ružmarina, majčine dušice i lavande u čaše za fenjere, a zatim ih napuniti tekućim voskom. U sredinu stavite fitilj i zavežite ga na drveni štap tako da stoji ravno. Čaše za fenjere također se mogu napuniti staklenim kamenčićima u boji (ili razbijenim staklom), ukrašenim mašnicama i komadićima tkanine, zalijepljenim starim novinama – mogućnosti su zaista ogromne! Za inspirativnije ideje pogledajte naše fotografije u nastavku!

Napravite lampione i ukrasite staklo ukrasima

Napravite lampione i objesite ih na drvo

Tinker lanterne zelene vrpce grančice ružmarina

Svjetiljke stvaraju izvorni sjaj za vanjsko područje

Svjetiljke izrađuju vrtne čaše za jednokratnu upotrebu

Svjetiljke čine izvrsne ideje za vrt

Svjetiljke za metalne limenke za vrt

Zdjela lampiona ukrašava decoupage

Svjetiljke tinker, ukrasite staklenu zdjelu, decoupage

Svjetlucavi fenjeri svjetlucaju u spreju

Svjetiljke čine vrt s crnim šljunkom