Obrtničke ideje, ukrasi i proslave, DIY, ideje za božićne ukrase

Ručni radovi s djecom: prekrasna ideja za hladnu sezonu

Patuljci izrađuju božićne ukrase s djecom - sjajan izgled

Želite li provesti malo više vremena sa svojom djecom? Predlažemo da zajedno zajedno nešto izmislite! Prekrasna ideja u tom smislu su patuljci, koji su savršeni za jesenske ukrase, a također su neophodni za Božić. Lako se mogu izraditi od prirodnih materijala, poput šišarki, žira i oraha, izgledati doista impresivno i stvorit će ugodan ambijent u vašem stanu tijekom hladne sezone. U ovom postu ćemo vam pokazati kako možete napraviti patuljke s djecom. Nadamo se da ćete i sami isprobati neke od naših prijedloga i nadamo se da će vam se svidjeti!

Patuljci s djecom rade rukotvorine – od prirodnih materijala

Patuljci izrađuju originalne zanate od prirodnih materijala, šišarki

Patuljci čine češeri neophodnim materijalom

Patuljci izrađuju drvene perle, šišarke, prekrasan izgled

Patuljci prave šišarke i bukove orahe

Vilenjaci petljači, vise sa šišarkama

Patuljci izrađuju žicu od filca

Patuljci izrađuju drvene perle, šišarke

Patuljci izrađuju ukrase za božićno drvce, prirodne materijale

Gnome rukotvorine izvrsna su ideja za ukrašavanje stana za hladnu sezonu na originalan način i bit će vrlo popularne kod djece svih dobi – zapravo, tko misli da mali pomoćnici Djeda Božićnjaka nisu slatki? Oni se mogu vrlo jednostavno izraditi od, primjerice, borovih šišarki – za to vam je potrebna drvena kugla, pištolj za vruće ljepilo, kao i neki filc, crna i crvena olovka. Drvenom kuglom zalijepite pištolj za vruće ljepilo na češer (kao što je prikazano na gornjoj fotografiji) – ovo će biti glava imp. Markerima obojite usta i oči te izrežite mali “šal” i trokutasti komad od filca koji možete upotrijebiti za izradu cilindričnog šešira. Tkanina od filca može se ukrasiti koncem i iglom, a po želji možete uljepšati rog malim zvončićima. Konačno, trebali biste sve zalijepiti na svoje mjesto i gotovi ste! Gotovi patuljci savršeni su za ukrase božićnog drvca ili ukrase za stol – u drugom slučaju ove male “cipele” možete napraviti od filca tako da mogu stajati uspravno. Druga je varijanta izrada originalnih šešira od bukovih oraha za vilenjake. Male figure također mogu biti ukrašene sjajnim sprejem kako bi izgledale još originalnije!

Patuljci se bave rukotvorinama s djecom mlađom od 3 godine – sjajne ideje bez papira

Patuljci izrađuju papirnate tanjure od građevinskog papira

Patuljci od role toaletnog papira prave smiješne stvari

Patuljci prave pompone od papira

Gnome tinker papir filc bombon božićni ukras

Patuljci izrađuju pribor za kosu od filca

Patuljci prave bombone od filca

Radite li rukotvorine s djecom, papir bi mogao biti najbolja opcija. Papir u boji najjednostavniji je način izrade patuljaka – s malim možete izrezati, ukrasiti i zalijepiti pojedinačne dijelove. Slatki patuljci od papira ili kartona također mogu biti ukrašeni vunom, filcom, nakaradnim očima, komadićima tkanine pa čak i malim zvončićima – pustite mašti na volju! Iz gornjih fotografija možete dobiti i neke inspirativne ideje.

Impresivni gnomovi petljaju u skandinavskom stilu i drugim nadahnutim idejama

Patuljci čine prekrasne ukrase za božićno drvce

Patuljci izrađuju božićne ukrase s djecom - sjajan izgled

Gnomovi petljaju s bocama vina

Patuljci izrađuju male ukrase

Patuljci čine prekrasan skandinavski izgled s bradom

Gnome tinker upute za skandinavski stil

Patuljci čine češere od pjene koje prekrivaju tkaninom

Patuljci stvaraju skandinavske upute za slike

Patuljci čine skandinavske grane prekrasnim božićnim ukrasima

Veliki pixiji s bradom u skandinavskom stilu izgledaju posebno slatko, a mi ćemo vam pokazati kako ih lako možete napraviti sami! Da biste to učinili, nabavite češere od pjene u različitim veličinama, nešto lažnog krzna, pištolj za vruće ljepilo, žicu, drvene perle, tkaninu u bilo kojoj boji i uzorku, sivo runo za šešire (ili u drugoj boji – ovisno o vašim željama) i neke crni filc. Najprije uzmite konus od pjene, prekrijte ga odabranom tkaninom i učvrstite pištoljem za vruće ljepilo. Odrežite bradu i brkove za pixie od krzna (kao što je prikazano na gornjim fotografijama), ne pritiskajući previše snažno nožem kako ne biste ošišali kosu ispod. Zatim zalijepite bradu na mjesto i zalijepite duži komad žice na vrh stošca – to će šešir držati uspravno. Učinite to tako da trokutasti komad sivog runa labavo omotate oko žice i učvrstite vrućim ljepilom. Na kraju, još morate osmisliti lice imp. Zalijepite drvenu perlu kao nos i izrežite dva mala kruga za oči od crnog filca – oni se mogu lijepiti ili pričvrstiti. I gotovo! Umjesto češera od pjene možete koristiti i vreće napunjene vatom ili lećom ili dizajnirati prazne boce za vino – rezultat izgleda jednako sjajno! Za inspirativnije ideje za izradu pixiesa pogledajte naše fotografije u nastavku!

Wichtel tinker s djecom Hilz prekrasnog izgleda

Patuljci s djecom daju ideje i prijedloge

Impresivni zanati s vinskim čepovima

Upute za sliku igračke od tkanine Gnome tinker

Patuljci prave leću od uputstava za sliku na tkanini

Patuljci čine igračke smiješnima

Patuljci izrađuju pom poms ukrase za božićno drvce