Obrtničke ideje, DIY, ideje za božićne ukrase

Slike prozora za Božić: originalne zanatske ideje “uradi sam”

Slike prozora za božićni umjetni snijeg

Je li vam veliki božićni ukras važan? Napravite vlastite slike prozora za Božić i unesite svečanu atmosferu u kuću! Prekrasne slike prozora originalan su način da pokažete prijateljima na nadolazećoj zabavi i ukrasite stan tako da ne impresionirate samo svoju obitelj i goste, već i susjede i slučajne prolaznike. U ovom postu predstavljamo vam nekoliko kreativnih zanatskih ideja koje je super lako oponašati i oduzimaju jako malo vremena. Dopustite sebi biti oduševljeni!

Slike prozora za Božić za svečano raspoloženje

Slike prozora za božićne pahulje

Slike prozora za Božićni grad od umjetnog snijega

Slike prozora za Božićnog Djeda Božićnjaka i njegove sobove

Božićni ukras prozorska svjetla

Božićni prozor slike svijeće pahulje šišarke

čarobne slike prozora za božićne pahulje koje ste sami izradili

Slike prozora za božićne crvene kuglice i lampione za svijeće

Slike prozora za božićne papirnate jelene koji pale svijeće

Slike prozora za Božić ne samo da stvaraju veselu božićnu atmosferu, već i daju kući prekrasan, privlačan izgled. Kao motive možete koristiti tradicionalne simbole božićne sezone – na primjer pahulje, sobove, zvijezde, kuglice za božićno drvce, lik Djeda Božićnjaka, polarne medvjede, anđele, zapaljene svijeće … Najjednostavnija varijanta je kupiti ukrasne naljepnice od trgovinu i stavite ih na prozorsko okno za lijepljenje. No ako imate malo više vremena i volite se baviti rukotvorinama, možete pokušati i sami izraditi prozorske slike za Božić – na primjer izrezivanjem uzoraka iz predloška. Bez obzira na to koju varijantu preferirate, vaše slike prozora također bi navečer izgledale čarobno ako stavite LED svijeće na prozorsku dasku. Preporučljivo je pitati u trgovini postoji li opasnost od požara ako pustite svijeće da “gore” dulje vrijeme.

Postavite slike prozora u središte pozornosti

Slike prozora za božićni svečani vijenac i božićno drvce

Božićni ukras prozorska daska bijeli tulipani crvene bobice

Božićni ukras prozorska daska šarene čaše, kuglice božićnog drvca, vilinska svjetla

Slike prozora za božićne ptičje pahulje

Slike prozora za Božić tri ptice

Slike prozora za božićne papirnate zvijezde

Slike prozora za božićne LED svijeće

Slike prozora za Božić također trebaju biti pravilno postavljene. Da biste to učinili, prozorsku dasku možete ukrasiti i svečanim ukrasom – na primjer, postavljanjem ukrasa za božićno drvce, vijenaca, malih darova i slatkiša. Ako više volite ukrase od prirodnih materijala, odlučite se za zelene grane, šišarke i zimsko cvijeće – na primjer, božićni kaktus. No, kako bi sve izgledalo elegantno, važno je ne pretjerivati ​​s ukrasima – mogli biste, primjerice, izabrati samo prozorsko okno ili klupu kao naglasak pri uređenju sobe.

Obrtničke ideje s papirom

Slike božićnih prozora sa šarenim zvijezdama od papira

Slike prozora za božićne svjetiljke svijećnjak prozirni papir

Slike prozora za božićne sobove od papira smiješne

Napravite vlastite slike prozora od papira za Božić

Slike prozora za Božić nježne pahulje od papira

Slike prozora za božićne kreativne ideje

Slike prozora za božićne snježne pahuljice izrađene od papirnatog predloška

Slike prozora za božićne snježne pahuljice izrezuju predložak

Slike prozora za božićne pahuljice petljaju po šabloni

Napravite pahuljice i izrežite predložak kako je prikazano

Slike prozora za Božić pritisnite pahulje između stranica knjiga

Snježne pahuljice pripremite za lijepljenje prozorskih slika za Božić

Slike prozora za predložak obrta za božićne pahulje

Slike prozora za papir božićnih jelena i jelki

Slike prozora za božićne sobove

Slike prozora za božićne jelene izrađene od papira

Slike prozora za božićni svečani vijenac

U ovom članku predstavljamo vam nekoliko kreativnih ideja s najčešćim i najjeftinijim zanatskim materijalom – papirom. Čarobne slike prozora mogu se slagati s papira, a za petljanje je potrebno malo vremena i novca. Prozirni papir najbolja je opcija jer ukrasi izrezani iz njega izgledaju lijepo i nježno. Najlakši način za to je izrezati pahulje ili zvijezde s papira i zalijepiti ih na prozorsko okno ili ih vezati za vrpcu tako da slobodno vise. Ne zaboravite dobro osvijetliti figure kako bi i navečer prozori izgledali lijepo. Međutim, razigraniji ukrasi mogu se izraditi i s paus papirom – poput ovog svečanog vijenca na gornjoj slici. Sve što im je potrebno su papir, šablona i škare. Na internetu postoje brojni predlošci božićnih zanata koji se mogu besplatno preuzeti, a ako ste kreativniji, možete ih čak i sami pokušati nacrtati!

Prozorsko okno poprskajte umjetnim snijegom

Wensterbilder na Božićnom mrazu umjetni snijeg

Slike prozora za božićne jelene izrađene od umjetnog snijega

Slike prozora na božićnom gradskom papiru

Slike prozora za božićni umjetni snijeg

Druga varijanta koja je u posljednje vrijeme sve rasprostranjenija jest prskanje prozorskog stakla umjetnim snijegom. Umjetni snijeg može se pronaći u gotovo svim većim trgovinama, a aerosolna limenka često se prodaje sa šablonama koje su neophodne za ukrašavanje. Prije nego počnete prskati, potrebno je vrlo dobro očistiti staklenu površinu. Prije toga pročitajte upute, budite pažljivi i držite se na potrebnoj udaljenosti od prozorskog okna kako bi slika na kraju izgledala sjajno. Raspitajte se o tome kakvo sredstvo za čišćenje trebate koristiti za brzo i jednostavno uklanjanje umjetnog snijega sa stakla.

Slike prozora za Božić – božićno drvce

Slike prozora božićnog drvca

Božićni ukras prozor Božićno drvce

Slike prozora za božićna božićna drvca vilinska svjetla

Još jedna ideja koju možete isprobati je da napravite “božićno drvce” na prozorskoj ploči. Da biste to učinili, potrebna vam je birokracija i ukrasne papirnate figure – zvjezdice, loptice, srca. Zalijepite crvenu vrpcu na prozor tako da se formira stablo i objesite figure unutra. potpuna!