Namještaj

Kako odabrati kauč za malu dnevnu sobu

Kako odabrati kauč za malu dnevnu sobu Carol Kako odabrati kauč za malu dnevnu sobu Blizanci Kako odabrati kauč za mali dnevni boravak Norton

Lijepo opremiti mali dnevni boravak često je pravi izazov, čak i za iskusne dizajnere interijera i soba. Dnevni boravak mjesto je gdje tražimo odmor i opuštanje nakon napornog dana. Također je često mjesto gdje dočekujemo i zabavljamo svoje goste. Nakon ulaza i hodnika, dnevna soba obično je prva soba koju vidite kad uđete. Stoga uvijek mora ostaviti dobar prvi dojam i izgledati ugodno i privlačno. Njegovu malu veličinu ne treba ni primijetiti.

Kako odabrati kauč za mali dnevni boravak Rezzo fb

Osim toga, svaka druga soba u vašem domu izravno je pod utjecajem stila namještaja. Međutim, ako je dnevni boravak mali, često morate napraviti kompromis i, što je najvažnije, razmišljati na minimalistički način. Jednostavno ne možete uklopiti sav svoj omiljeni namještaj i ukrase odjednom.

Međutim, postoji dio općeg uređenja male dnevne sobe kojem ne biste trebali prići bez pažljivog razmatranja. Ovo je sofa. Kad provodimo vrijeme u dnevnoj sobi, to obično činimo na kauču, gledamo TV s obitelji ili čitamo zanimljivu knjigu. Komad namještaja trebao bi biti udoban, moderan, praktičan i istovremeno uštedjeti prostor. Ne zadovoljavaju svi modeli na tržištu sve ove bitne zahtjeve. U današnjem članku ćemo vam stoga pokazati kako odabrati savršen kauč za svoju malu dnevnu sobu i na što treba obratiti pozornost pri kupnji. Samo čitajte dalje!

Kako odabrati kauč za mali dnevni boravak Jenny fb

Izmjerite svoju malu dnevnu sobu

Bez obzira na to jeste li odabrali namještaj za prostranu ili malu dnevnu sobu, uvijek biste trebali izmjeriti cijelu površinu sobe na početku. Ovo je jedini način da ih maksimalno iskoristite. Prilikom izmjere razmotrite sve arhitektonske značajke, uključujući vrata, prozore i stupove, koje mogu utjecati na način na koji ćete kasnije rasporediti svoj namještaj.

Prilikom odabira kauča uvijek obratite pozornost na njegovu veličinu. To možete lako zamisliti kod kuće označavanjem položaja sofe slikarskom trakom. Uvijek se pridržavajte sljedećih osnovnih pravila:

Televizor i kauč trebaju biti udaljeni oko 2 m. Između sofe i stolića, naslonjača ili stolice potrebno je održavati udaljenost od najmanje 50 cm. Naravno, kauč ne smije blokirati nijedan okvir vrata ili prozora. Vaša sloboda kretanja u sobi uvijek bi trebala biti zajamčena.

Kako odabrati kauč za mali dnevni boravak Deda FB

Stil i udobnost

Kao što je već spomenuto, vaš kauč bi trebao biti elegantan, udoban i praktičan u isto vrijeme. Oblik, stil i shema boja moraju se besprijekorno uklopiti u ostatak interijera i nadopuniti ga. Na primjer, ako minimalistički stil dominira vašim domom, vaš novi kauč također bi trebao imati čiste linije i jednostavne geometrijske oblike. Želite li ići u korak s najnovijim trendovima, odaberite elegantnu sofu iz sredine stoljeća s visokim nogama. na wozimo.de ove i druge modele možete pronaći za svaki ukus i stil.

Ako je kupnja kauča vaš prvi korak u opremanju, odaberite svijetle pastelne boje ili neutralnu paletu. Na taj način se vaša mala dnevna soba vizualno povećava. Soba izgleda ugodnije i privlačnije. Cvjetni i geometrijski uzorci nikada ne izlaze iz mode i mogu se koristiti.

Kad je riječ o presvlakama, uvijek birajte prirodne materijale poput pamuka, vune, kože ili baršuna. Ako imate malu djecu ili kućne ljubimce, prava koža su vam pravi koža ili čvrsto tkani tekstil. Lako se čiste i, uz dobru njegu, trajat će mnogo desetljeća.

Kako odabrati kauč za mali dnevni boravak Calis FB

Multifunkcionalnost

Ako imate mali dnevni boravak, najvjerojatnije ćete morati izbjegavati glomazne police za knjige, komode i drugi veliki namještaj namijenjen za držanje knjiga i drugih predmeta. Kako biste nadoknadili ovaj nedostatak, prilikom odabira kauča dobro je odabrati model koji nudi prostor za pohranu. S jedne strane, možete ga koristiti za spremanje mnogih svakodnevnih predmeta ispod sofe, na primjer dodatne ukrasne jastuke ili jastuke za sjedenje, deke, navlake za sofe i druge. S druge strane, mali dnevni boravak nije preopterećen dodatnim namještajem i čini se prostranijim.

Opremanje male dnevne sobe može biti izazovno i teško, ali to nije nemoguća misija. Pravilnim odabirom namještaja čak i najmanja soba u vašem domu može postati ugodna i lijepa.

Kako odabrati kauč za mali dnevni boravak Lina FB Kako odabrati kauč za mali dnevni boravak Agra IG