namještaj

Azijski namještaj kao ideja za vaš dom

ideje za ukrašavanje azijskog namještaja azijski deco

Interijer s azijskim namještajem

Azijski stil relativno je komplicirana kombinacija tradicija različitih zemalja na ovom kontinentu. Uzimate najbolje od sjajnih dizajna iz Indije, Japana, Kine, Singapura, Koreje. Unatoč velikim razlikama, postoje mnoge značajke koje ujedinjuju ove tradicije.

Zapadnjaci dosta doprinose tome što su se različiti aspekti međusobno pomiješali, a zatim pokazali svoje viđenje njih. Na kraju izlazi nešto zaista jedinstveno i osebujno. Na takozvani azijski namještaj o kojem će danas biti riječi također utječe ovaj moderni azijski stil.

Azijski namještaj – japanski i kineski stil

ideje za uređenje interijera dnevni boravak azijski namještaj ukrašavanje dnevne sobe

Najizrazitije i lako se razlikuje azijski namještaj i elementi dizajna interijera koji dolaze iz Japana ili Kine. Počnimo sa zemljom izlazećeg sunca. Morate učiniti s prigušenim rasponom boja prirodnih nijansi. Postoji mnogo nijansi smeđe, bijele, sive, zelene i žute.

Kineski stil

ideje za uređenje kineskog namještaja dnevni boravak azijski namještaj

S druge strane, u Kini su svijetle nijanse vrlo popularne. Posebno se štuje crvena. Azijski namještaj ove nijanse preferiran je u Kini jer se vjeruje da kući donosi bogatstvo i prosperitet. Možete ih kombinirati s crnom. Uzmite u obzir i žutu i plavu boju kao par.

Spojna svojstva

ideje za ukrašavanje azijskog namještaja azijski deco

No, vratimo se općem raspoloženju azijskog interijera. Općenito, ovo odiše slobodom, vedrinom, blizinom prirode, puno prirodnog svjetla i minimalizmom.

Materijali azijskog namještaja

kineski namještaj stan postavljen azijski namještaj

Azijskim namještajem i namještajem općenito dominira nekoliko specifičnih materijala. Prije svega, ovo je prirodno drvo. Međutim, ovdje postoji i specifična vrsta obrade. Namještaj je prekriven crnom bojom i odličnim lakom. U ovom stilu, namještaj od prirodnog drva također je često prekriven štukaturom i bojama svijetlih nijansi. Sa smjerovima zida pazite da naglasite okomito poravnanje zidova. U tu svrhu također biste trebali osigurati da su motivi i slike na zidovima, kao i sve vrste elemenata, postavljeni paralelno s podom.

Azijski namještaj – manje je više

smještaj postaviti azijski namještaj kineski namještaj

U azijskom stilu nemate puno namještaja. Naprotiv: bolje se koncentrirati na nekoliko, ali koji imaju izraženu izražajnost. Gotovo uvijek radite bez stola, osim u blagovaonici. Stolice i drugi namještaj za sjedenje bili bi prilično niski prema tipičnim pravilima.

Druga pravila, prema kojima se mora odabrati namještaj u azijskom stilu, su visoka funkcionalnost i jednostavnost oblika. Tamno drvo, bambus i ratan popularni su uglavnom zato što su prirodni materijali koji mogu zadovoljiti zahtjeve.

Azijski namještaj za spavaću sobu

azijski deko namještaj za spavaću sobu azijski namještaj

Među azijskim namještajem u spavaćoj sobi niski kreveti na platformama vrlo su česti. Često je na podu samo jedan dobar madrac. Kao i u svim ostalim sobama, ako želite biti u skladu sa stilom, i ovdje se držite malog broja namještaja. Vjeruje se da sav suvišni namještaj uništava udobnost.

Tradicije

azijski dekor ideje za opremanje dnevnog boravka azijski namještaj

Ne samo da želite razumjeti tradiciju azijskog dizajna namještaja, već i želite naučiti neke od tradicija povezanih s njim. U Kini i Japanu na ulazu se izujete. Zbog toga su tepisi toliko važni. Među njima bi trebao biti laminat, glatko drvo ili pločice.

Sobna pregrada tipična je za azijski stil

azijski ukrasi ideje za ukrašavanje azijskog namještaja

Azijski dizajn interijera izgleda asketski. No, ako želite postići raznoliku atmosferu, tada bi bilo prikladno distribuirati različite police i vitrine. Različite prostorne pregrade od prirodnih materijala mogle bi odvojiti dio područja i pružiti više privatnog prostora i ujednačenosti.

Tako možete podijeliti različite zone unutar popularnih otvorenih područja.

Vodeni element u ukrasu

ideje opremanja azijski deco azijski namještaj

Elementi vode biraju se vrlo pažljivo u azijskom dizajnu, ali su tu neophodni. Daju ambijentu sklad i smirenost.

Zatvorimo temu s priborom u azijskom interijeru. U azijskom dizajnu interijera oni su uglavnom podređeni prirodnim elementima. Svjetla, vaze i čaše su popularni. Razni mitski likovi krase te, ali i brojne tekstile i slike.

Moderan interijer dnevne sobe u azijskom stilu

azijsko opremanje ideje za opremanje azijskog namještaja

  Crvenkaste boje interijera tipične su za kineski stil

ideje za dizajn interijera azijski namještaj kineski namještaj

Azijski namještaj – Kako pronaći ovaj dekor za spavaću sobu??

azijski namještaj spavaće sobe interijer ideje azijski dekor

Bujna kombinacija tamnih i svijetlih nijansi

kineski namještaj azijski namještaj ideje za uređenje dnevne sobe

    Slike i ukrasni predmeti u azijskom stilu

azijski namještaj kineski namještaj ideje za uređenje dnevna soba

Ovako biste opremili i svoju dnevnu sobu?

ideje za dizajn interijera kineski namještaj azijski namještaj