Način života

Uporaba tableta u pametnom domu – ovo su najvažnije prednosti!

U današnjem modernom svijetu okruženi smo novim tehnologijama i sve više novih tehničkih izraza. Mnogi od njih bit će uz riječ "Pametan" kombinirano, što, međutim, samo po sebi malo znači. Najnovija na ovom području je takozvana pametna kuća.

Uglavnom, pametna kuća je višenamjenski, poluautomatski životni prostor koji je povezan s takozvanim Internetom stvari (IoT) i njime se upravlja pomoću mobilnih tehnologija. U tu se svrhu obično koriste pametni telefon, tablet, pametni sat ili glasovni pomoćnik koji su opremljeni odgovarajućim mobilnim aplikacijama. Ako vam je potreban moderan i kompatibilan uređaj, ovdje ga možete nabaviti Kupite tablet. U današnje vrijeme tehnologija pametne kuće toliko je napredna da se sve više približava znanstveno -fantastičnom svijetu knjiga, filmova i video igara. U današnjem članku reći ćemo vam najvažnije prednosti koje pametna kuća donosi vlasniku kuće.

Uporaba tableta u pametnom domu - koje su prednosti ideje inteligentnog doma

Udobnost

Teško je povjerovati da je prvi tablet, takozvani GriDPad, izumljen 1989. godine. Prvi pametni telefon pojavio se na tržištu tek 1992. Od tada se pametna tehnologija dramatično promijenila i poboljšala. Danas je gotovo potpuno automatiziran. Ovo je također jedna od najvećih prednosti pametnog doma. Dobro usklađen i programiran sustav uređaja može poluautomatski funkcionirati u pozadini vašeg svakodnevnog života, dok vi svoju pažnju posvećujete važnijim stvarima.

Na primjer, u svoj dom možete instalirati senzore pokreta koji će vašem pametnom domu dati do znanja kada ste kod kuće. Možete programirati pametna svjetla u hodniku i klima uređaj u dnevnoj sobi da se automatski uključuju kada sustav otkrije vašu prisutnost. Čim izujete cipele i zakoračite u dnevnu sobu, svjetla u hodniku sama se gase. Svaka od ovih kombinacija aktivnosti može se kontrolirati i podešavati s vašeg pametnog telefona ili tableta.

Pametni dom postaje osobito praktičan kada se nekoliko uređaja kombinira i s glasovnim pomoćnikom. Na primjer, možete postaviti naredbu “Movie Night”, koja uključuje televizijske i audio sustave i postupno mijenja osvjetljenje u vašoj dnevnoj sobi na unaprijed konfiguriranu razinu svjetlosti.

Uporaba tableta u pametnom domu - koje su prednosti inteligentnog automatskog doma

Evo još nekoliko nevjerojatnih primjera koje vam pametna kuća može dati:

  • Pametni hladnjak koji skenira kupljene proizvode, prati njihove datume upotrebe i stvara vaš osobni popis za kupnju.
  • Aparat za kavu koji automatski kuha jutarnju kavu u unaprijed određeno vrijeme, na primjer u vrijeme alarma ili čim ustanete iz kreveta.
  • Robotski usisavač koji automatski čisti čim nešto padne na pod i vraća se na svoje mjesto da isprazni spremnik ili napuni bateriju.
  • Automatske stanice za hranjenje životinja koje isporučuju hranu samo u određeno, unaprijed određeno vrijeme.
  • Automatski vrtni raspršivač koji prati vlažnost tla i navodnjava samo zelene površine samo kada su vrijednosti niske.
  • Robotska kosilica koja prati duljinu travnjaka i automatski ga kosi kada trava dosegne određenu visinu.

Uporaba tableta u pametnom domu - koje su prednosti odjeka glasovnog asistenta

Energetska učinkovitost

Na prvi pogled, instaliranje više uređaja kod kuće ne zvuči posebno energetski učinkovito. Uostalom, potrebna im je i električna energija. Međutim, statistike pokazuju da pametna kuća zapravo može biti i do 40% energetski učinkovitija od normalne kuće. Kako je to moguće??

Odgovor na ovo pitanje leži u pojedinostima. S jedne strane, svjetiljke kompatibilne s pametnom kućom isključivo su LED diode. Kao što većina nas zna godinama, oni štede mnogo električne energije, a također su i vrlo izdržljivi.

Međutim, glavni način na koji pametna kuća može uštedjeti toliko energije je korištenje modernog pametnog termostata. To se često kombinira i sa senzorom pokreta. Pametni termostat može se brzo prilagoditi vašem ponašanju, pa čak i znati koje su vam sobne temperature potrebne za određene prostorije. Na primjer, većina nas bolje spava kada je spavaća soba nekoliko stupnjeva hladnija od dnevne sobe. Grijanje ili klima uređaj će se uključiti čim uđete u određenu prostoriju. Nakon izlaska iz sobe, ona se smanjuje ili isključuje, ovisno o vašim željama.

Korištenje tableta u pametnom domu - Koje su prednosti korištenja tableta za pametne ideje kod kuće

sigurnost

Nadzorne kamere nisu ništa novo. Mogućnost njihove integracije u automatizaciju pametne kuće je, međutim, definitivno. Snimka se u svakom trenutku može pratiti uživo i daljinski sa vašeg pametnog telefona ili tableta.

Osim senzora pokreta, možete uložiti i u pametni senzor za vodu, dim, plin i druge opasnosti za dom. To vas obavještava u slučaju kvara obavijesti putem mobilnog telefona ili alarma. Zatim možete zaustaviti vodovodnu cijev i nazvati vatrogasce glasovnom naredbom.

Konačno, ugradnja pametne brave na ulazna vrata još je jedan popularan način za poboljšanje sigurnosti doma. S ovim uređajem ulazna vrata možete otvoriti samo pomoću PIN -a, otiska prsta ili mobilnog telefona. Najnoviji modeli čak mogu prepoznati lica.

Uporaba tableta u pametnom domu - koje su prednosti pametne brave na ulaznim vratima

Sustavi pametne kuće nesumnjivo su budućnost moderne tehnologije. Sve više ljudi ne samo da kod kuće ima klasične pametne uređaje poput tableta, pametnog telefona ili sata, već i glasovne pomoćnike i druge gotovo futurističke stvari. Sljedeći korak je prema pametnim gradovima i jedva čekamo!

Uporaba tableta u pametnom domu - koje su prednosti inteligentnih gradova