Način života

Prevladavanje straha od letenja ili kako biste se mogli osjećati ugodno u avionu!

Boje se letenja i ne usuđuju se otići na dugo putovanje?

Nema više brige!

Jeste li dugo željeli putovati svijetom i posjetiti nepoznata, udaljena mjesta? Jeste li odustali od ovog sna zbog svog nepremostivog straha od letenja? Konačno, maknite svoje planove s mjesta i doživite letenje kao ugodno iskustvo koje bi vam moglo donijeti puno pozitivnih emocija! Prema brojnim statistikama, zrakoplovi su danas najsigurnije prijevozno sredstvo, jer se tu događa najmanje nesreća u cijelom transportnom sustavu. Kontrolori zračnog prometa koji kontroliraju zračni promet sa zemlje i osiguravaju bezbrižan prijevoz putnika su iskusni i obučeni. Kompetentne, kvalificirane ekipe svake godine organiziraju različite tečajeve čiji je fokus na sigurnosti putnika i rješavanju problema u najtežim situacijama i u najgorim okolnostima. Osim toga, stjuardese će se pobrinuti za vaše dobro raspoloženje nudeći vam hranu, piće i razne vrste zabave – filmove, časopise, glazbu …

Opustite se i mislite samo na pozitivno

strah od letenja protiv čega učiniti

Različite tehnike pomoći će vam da pobjegnete od svakodnevnog stresa: nakon što se odlučite ukrcati u avion, morate ostaviti sve negativne misli na zemlji! Razmislite samo o svom odredištu. Na taj način pobudite u svojoj svijesti uzbuđenje i nestrpljenje i budite puni samopouzdanja. Prepustite se optimizmu: kako biste se pravilno prilagodili, mogli ste pogledati večer prije leta kratki film o odredištu putovanja koje ste odabrali.

Ako ne letite sami, razgovarajte o odredištu putovanja sa svojim suputnicima tijekom rukovanja prtljagom i ukrcaja – na ovaj ćete način skrenuti pozornost s leta i usredotočiti se na ono za čime čeznete. Međutim, ako putujete sami, uvijek možete razgovarati s drugim putnikom ili stjuardesama – nikada vas neće iznevjeriti!

Obavijestite stjuardese o vašem strahu od letenja

svladavanje straha od letećih savjeta govoriti

Stjuardese su tu da se osjećate ugodno i sigurno tijekom leta. Nemojte se sramiti objaviti svoj problem i iskreno govoriti o njemu. Stjuardese uvijek diskretno i primjereno reagiraju na situaciju, tj. Jednostavno ne morate brinuti! Vjerujte iskusnoj letačkoj posadi i pretvorite svoj let u opuštajuću i ugodnu zabavu! Posada se već nekoliko puta susrela sa sličnom situacijom u simulatoru leta i zna najbolji način djelovanja. Stjuardese su odgovorne, ljubazne i uslužne te donose najbolju moguću odluku u relevantnoj situaciji što je brže moguće. Stjuardese će vas stalno držati na oku i s vremena na vrijeme doći vam objasniti pojedinačne najave, ispričati vam smiješnu priču ili ponuditi nešto za piće.

Prevladavanje straha od letenja – gutljaj ili ne?!

svladavanje straha od letećih savjeta leteći

Mnogi liječnici i psiholozi tvrde da u neugodnoj situaciji treba popiti gutljaj prošeka ili vina. Ova metoda je propisana za opuštanje i oporavak i nikome ne šteti – naravno da ne morate pretjerivati, ali ostanite u razumnim granicama i pojedite nešto s njom. Polako pijuckajte piće i vodite zabavan razgovor – besprijekorna taktika! Drugi pak tvrde da ne biste trebali konzumirati alkohol ili kofein kada ste pod stresom, jer oni imaju snažno stimulirajući učinak. Međutim, svatko mora sam procijeniti i u skladu s tim reagirati. Ako ste jedan od osoba koje ne piju, onda će vam ovdje pomoći i biljni čaj, ali prije svega čaj od gospine trave i matičnjaka. Sa sobom ponesite vrećicu čaja jer se na brodu obično nalazi samo besplatni crni čaj.

Prevladavanje straha od letenja – vrijeme brzo leti dok spavate

svladavanje straha od letećih savjeta poput

Ponesite knjigu ili slušajte opuštajuću glazbu kako biste odvojili vrijeme – ako zaspite dok to radite, problem je riješen! Zaspati također znači da ste se konačno oslobodili napetosti i uzbuđenja i već ste prevladali svoj strah. No, ostavite tablete po strani – na san gledajte kao na prirodni lijek koji biste svakako trebali uzeti kako biste se osjećali dobro. Vrijeme leti munjevito brzo u snu – odjednom se probudite na odabranom utočištu i od sada možete uživati ​​u nezaboravnom iskustvu.

Prevladajte strah od letenja i uživajte na putovanju

Savladavanje straha od letenja Savjeti protiv straha od letenja

Vi ste u rukama visoko kvalificirane posade

obučena posada za prevladavanje straha od letenja

Prevladavanje straha od letenja – krenite na put!

svladavanje straha od letenja što učiniti sa strahom od letenja