Način života

Ostvarite san o vlastitoj knjizi, tako to funkcionira!

Ostvarite svoj san o vlastitoj knjizi

Život pisaca je poput snova. Sjedite za radnim stolom u prostoriji s pogledom na more, uranjate u svijet knjiga, gdje je sve moguće i dobro uvijek pobjeđuje, a ideje se samo mjehuri na papiru. Postati pisac može vam promijeniti život, a utjecati i na tisuće ili čak milijune ljudi. No, baš kao i u knjigama, put do ovog sna težak je i uključuje mnogo rada. Naravno, morate znati pisati, biti visoko motivirani i imati dobre priče, ali postoji i nekoliko važnih stvari koje biste trebali imati na umu. Na raspolaganju smo vam korisnim savjetima koji će vam pomoći da ostvarite san o vlastitoj knjizi.

Od prvog odlomka do gotove knjige

Sanjajte svoju knjigu - od prvog odlomka do gotove knjige

Bilo da želite napisati kratku priču ili roman, morate proći kroz brojne faze – od ideje, kroz proces pisanja, do trenutka kada napišete vlastitu Neka knjiga bude tiskana i može ga držati u rukama. Ideje su knjiga sve i kraj svega. Ako imate dobru ideju, onda dolazi motivacija za pisanje i sposobnost pretvaranja ove ideje u priču. Radnja, likovi – sve se mora promatrati kao cjelina da biste imali uspješnu priču. Kako to radiš? Volite ono što pišete i pišite ono što volite. Upoznajte svijet kao dijete, postavljajte pitanja i ne postavljajte granice mašti. Ovo je jedini način da otkrijete priču koju želite napisati. Ako već imate osnovnu ideju, slijedi proces pisanja. I tu dolazi najveća razlika između ljudi koji samo sanjaju svoju knjigu i onih koji tu knjigu zapravo objavljuju. Ali nije samo talent. To je do discipline. Ako želite ostvariti svoj san da postanete književnik, nema opravdanja. Nemate vremena? Ako svaki dan napišete samo jedan fragment teksta, bit ćete u redu. Ako zaista želite napisati vlastitu knjigu, možete to učiniti. U sljedećem odlomku pronaći ćete neke korisne savjete o tome kako svoj san o tome da postanete autor ostvarite.

San o vlastitoj knjizi postaje stvarnost s ovih 6 savjeta

San o vlastitoj knjizi postaje stvarnost s ovih 6 savjeta

1. Pronađite svoje ugodno mjesto za pisanje 

Na početku smo vam dali ideju o spisateljskom glamuroznom životu. Bez obzira na to je li vaša vlastita ideja o idealnoj lokaciji usamljena kuća s pogledom na more, kafić ili knjižnicu, trebali biste se tamo osjećati neometano i čuti svoja razmišljanja. Pronađite ovo mjesto i uvijek napišite svoju knjigu.

L.egen ona rok zar diprovedbu svaku fazu

Rokovi nisu stresni, već motivirajući. Trebate tjedni cilj. Proslavite napredak koji ste postigli i budite iskreni u pogledu toga koliko je posla još potrebno obaviti.

3. Odmah zapišite svaku ideju u bilježnicu prije nego što nestane

4. Čitaj, čitaj, čitaj – rekao je i Stephen King: “Ako nemate vremena za čitanje, nemate vremena za pisanje.”

5. Slušajte svoj unutarnji glas, ali i slušajte čitatelje testa

Ostanite pri svojoj ideji, ali nemojte je zadržavati za sebe. Razgovarajte s iskusnim ljudima. Nemojte čekati finale kad vaša “beba” bude spremna za provjeru od strane čitatelja probnih verzija. Neka vam neki pouzdani savjetnici pomognu da vidite što vrijedi napisati. To mogu biti članovi obitelji, prijatelji, a zašto ne i urednici. Uvijek pokušajte pronaći iskrene povratne informacije.

6. Ne držite se reda pri pisanju

To ne znači da vaša knjiga ne bi trebala biti u redu. No, kad vam ideje padnu na pamet, nisu u redu. Prilikom pisanja vodiča ili knjige koja nije beletristika nije uvijek potrebno redom pisati poglavlja. Ako se radi o romanu, lakše je krenuti od početka.

6 savjeta kako ostvariti san o vlastitoj knjizi

I na kraju, ne manje važno, ne manje važno …

Ne zaboravite uživati ​​u pisanju, zabavi sa vlastitom knjigom i biti svoj. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Patrick Modiano rekao je ovako: “Pisanje je čudna i usamljena stvar”:

6 savjeta kako ostvariti san o vlastitoj knjizi