Način života

Šminka na putovanju kroz vrijeme: Kako se naša šminka promijenila u posljednjih nekoliko desetljeća i kako možete nadoknaditi izgled tada

Analizirajmo trendove šminkanja u posljednjih nekoliko godina, koji su također podložni promjenama, poput mode i načina života, kako bismo vidjeli što je potrebno za njihovu reprodukciju.

Dođite s nama na ovo uzbudljivo putovanje ljepotom kroz vrijeme i otkrijte što možemo naučiti iz prošlosti i uklopiti u naš svakodnevni život.

Kako se naša šminka promijenila u posljednjih nekoliko desetljeća?

Make-up trendovi Kako se naš make-up promijenio u posljednjih nekoliko desetljeća

Obično, što se tiče ljepote i šminke, uvijek smo u potrazi za najnovijim trendovima, no ponekad je poželjno umjesto u budućnost gledati u prošlost. Zašto? Budući da su u ranijoj dobi šminke postojali apsolutno divni izgledi koje možemo izvući iz zaborava i ponovno nositi s pravim proizvodima. Neka vas ideje retro šminke inspiriraju na stvaranje vlastitog individualnog izgleda i uvijek imajte na umu da kozmetičke proizvode koje trebate trebate kupovati pametno, tj. Jeftino. S Flaconi bonom definitivno štedite mnogo novca – iskoristite ga!

Trendovi šminkanja Kako se naša šminka promijenila u posljednjih nekoliko desetljeća2

Savjet za šminkanje iz 30 -ih

Kad pomislimo na stare crno -bijele filmove, prirodno nam padaju na pamet ikone stila poput Marlene Dietrich ili Grete Garbo. Tada se, za razliku od danas, puno rumenila nanosilo na rumene, zdrave obraze. No, radi svježeg i privlačnog izgleda, rado ćemo se vratiti na rumenilo naših prabaka. Pripada svijetlom tenu i ispod super finih obrva. Vrlo divno rumenilo danas je Joues Contraste iz Chanela.

Trendovi šminkanja Kako se naša šminka promijenila u posljednjim desetljećima6

To je bilo vrlo popularno 1940 -ih

Četrdesete godine donijele su ratna mračna vremena, ali razvio se vrlo jedinstven izgled u kojem je najveći favorit bio ruž. Na usne je trebalo nanijeti tamnocrvenu ili čak dramatično ljubičastu boju. I naravno mat, s punim ustima i s naglašenim Kupidonovim naklonom. Danas to možete učiniti ružem Lancôme L’Absolu Rouge Drama Mat.

Ovako su uzdrmane 50 -te

U doba rockabillyja elegantna blijedost smatrala se idealom ljepote. Blijeda koža smatrala se šik – s druge strane, namrgođena je neelegantno preplanula koža. Tijekom ovih godina dame su počele svaki dan premazivati ​​lice svijetlom kremom za šminkanje. Pokušajte oponašati blijedi lijepi stil s Diorovom Diorskin Forever Matte Foundation.

Obavezno iz 60 -ih: Krilati podstavak

Nemoguće je zamisliti ovo desetljeće bez njega: crni krilati brod. Sve su žene imale tako zavodljive mačje oči ili oči lisice. Nije ni čudo što je ovaj klasični izgled i danas toliko popularan. Potrebno je malo vježbe da biste vrlo precizno nacrtali olovku za oči, ali s malo vježbe to će definitivno uspjeti. Za šminkanje preporučujemo sljedeće olovke za oči: L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision.

Zaiskrilo je 70 -ih

Što ste 70 -ih morali staviti na lice da biste otišli u diskoteku ili na festival? Pravo! Rhinestones, aka Face Gems. To je svjetlucalo i svjetlucalo zbog onoga što je trebalo i danas može izgledati jako cool. Sjajni detalji i dragulji s lica dostupni su od različitih dobavljača, uključujući. u Etsyju.

Trendovi šminkanja Kako se naša šminka promijenila u posljednjim desetljećima3

Oštre 80 -te

Već je 80 -ih bio prilično šaren i uočljiv. Neonske boje u svim duginim bojama vijorile su se na kapcima, usnama, obrazima, trepavicama, kosi … baš posvuda. Dvije ili više boja kombinirane su jedna s drugom, kao što su to učinile neprikosnovene ikone stila Madonna i Cyndi Lauper. Pokušajte ponovno! U. z. s paletom sjenila Neonude Catrice.

Devedesete će opet biti prirodne

Tadašnji trend vratio se u prirodnost. Smeđi tonovi ponovno su bili traženi, a opći moto je bio manje je više. Čak je i izgled bez šminke tada bio popularan. Modeli poput Kate Moss pokazali su nam kako se to radi. Devedesete su bile i počeci konturiranja, na pr. također u obliku olovke za usne. Rado u mnogo tamnijoj nijansi od samog ruža za usne.Pamela Anderson je ovdje model. Jednostavno nanesite šminku MAC olovkom za usne.

Trendovi šminkanja Kako se naša šminka mijenjala u posljednjim desetljećima5

Trendovi šminkanja na prijelazu tisućljeća

2 izjave o šminkanju jednostavno su postale sastavni dio ovog desetljeća: štavljenje za samotamnjenje i sjajne usne. Preplanuli ten smatrao se idealom ljepote, zbog čega su lažne preplanule boje iz tube osvojile tadašnje tržište ljepote. Isprobajte i sami kremu za tamnjenje iz Alcine.

2010-2020 s lažnim trepavicama i highlighterom

U ovom desetljeću svjetlucavi highlighteri postali su apsolutni beauty must-have. I dodano je još nešto neizostavno: lažne trepavice! Ovaj izgled postao je pravi hype. Od MAC -a danas možete kupiti velike umjetne trepavice, a zatim se provući kroz svjetsku povijest.

Što je vruće ove godine? Nećete vjerovati: umjetne pjegice à la Pippi Duga Čarapa. (O značenju kozmetičkih proizvoda jučer i danas).

Jeste li znatiželjni vidjeti koji će se pogledi pojaviti gore??

Trendovi šminkanja Kako se naša šminka mijenjala u posljednjim desetljećima4