Művészetek

Firenze látnivalói – lélegzetelállító túra a reneszánsz városban

A reneszánsz szülőhelye

Toszkána fővárosa évente több mint nyolcezer látogatót vonz, és impozáns épületeivel, katedrálisaival, palotáival, hatalmas galériáival, hatalmas műemlékeivel varázsolja el az utazókat … Firenze a Quattrocento művészeti, kulturális és nemzetközi kereskedelem területén élte fénykorát ( Század). Század) a Medici család uralma alatt. A neoklasszikus építészeti stílus a reneszánsz szülőhelyén alakult ki, a banki tevékenység gyorsan fejlődött az évszázadok során, a firenzei bankárok finanszírozták a portugál és spanyol expedíciók nagy részét a nagy földrajzi felfedezések korában. Az opera Firenzében született! Leonardo da Vinci, Amerigo Vespucci, Dante Alighieri, Giovanni Boccaccio és számos más géniusz sétált Firenze utcáin, inspirációt keresve jövőbeli alkotásaihoz és remekműveihez. Lenyűgöző vagy …?! Ezután csomagoljon és fedezze fel Firenze titokzatos városát!

Santa Maria del Fiore / Il Duomo

városnézés firenzeben santa maria del fiore

A firenzei dóm a harmadik és utolsó székesegyház a városban, amelyet Santa Maria del Fiore tiszteletére építettek – a szent a város szimbólumának, a liliomnak a megtestesülése és allegóriája. Arnolfo di Cambio hozta létre a világ harmadik legnagyobb katedrálisát (a lista első és második helyét a római Vatikánban található Szent Péter -bazilika és a Szent Székesegyház foglalja el)..

Paul Londonban). Az építész 1296 és 1302 között dolgozott remekművén, és 1586 -ban Francesco de ‘Medici megrendelésére új homlokzatot készítettek – itt számos különböző építészeti stílus fonódik össze, ami még mindig bizonyítja, hogy milyen gyorsan változnak az ízlések és a trendek Az időtartam az építési munkálatok kezdetétől a befejezéséig változott. 1418 -ban a városlakók végre észrevették, hogy a katedrális kupolája „hiányzik”, és versenyt hirdettek a legjobb tervezésért és a leghatékonyabb megvalósításért – a győztes Filippo Brunelleschi egyedülálló koncepcióval állt elő, a kupola építése tovább húzódott 15 év. Ha Firenzében van, feltétlenül látogasson el Giotto harangtornyába, a San Giovanni Baptistery -be és a Santa Reparata kriptába..

 Firenze látnivalói – Galleria degli Uffizi

városnézés firenzei galleria degli uffizi

Cosimo de ‘Medici 1559 -ben kezdte megvalósítani régóta várt álmát, hogy a város összes fontos közigazgatási hatóságát egyetlen épületben helyezze el – Cosimo megbízta Giorgio Vasarit, hogy hozzon létre egy struktúrát a teljes közigazgatási apparátus számára (az Ufficio olaszul irodát jelent) . Cosimo leszármazottja, Francesco I de` Medici galériává alakította át az épületet, és megnyitotta a nagyközönség előtt – itt volt kiállítva az egész Medici család hosszú éveken át gyűjtött műkincse. Ma a galéria több ezer remekművet őriz a történelem legnagyobb művészeinek, köztük Giotto, Botticeli, Leonardo, Raffael, Giorgione, Tizian, Caravaggio stb.. Uffizi Galéria a világ egyik leghíresebb és legrégebbi művészeti múzeuma, a műalkotások olyan nagy érdeklődést tanúsítanak, hogy néha órákat vagy akár napokat kell várni a bejáratnál.

Firenzei nevezetességek – Palazzo Vecchio

firenzei látnivalók impozáns épületek

A Medici egykori rezidenciája Palazzo Vecchio (a régi palota) 1872 óta a firenzei városháza. Eredetileg a palotát Palazzo della Signoria -nak hívták (Signoriát a köztársaság kormányának hívták), és a városi parlament székhelye és a politikai hatalom szimbóluma volt. A leghíresebb és legcsodálatosabb terem az 1494 -ben épült ötszázas csarnok, ahol a Köztársaság Tanácsa 500 tagjával tartotta üléseit és hozta meg a legfontosabb döntéseket. A csarnok 54 méter hosszú, 23 méter széles és 10 méter magas, az itt található hatalmas festmények és impozáns szobrok időutazást kínálnak, és egyszerre mámorosak.!

Egyedülálló híd – Ponte Vecchio

ponte vecchio híd firenze

A 15. században a Ponte Vecchio összes üzletét eladták magánszemélyeknek, akik a következő két évszázadban számos további teraszt, padlót és szobát építettek közvetlenül a víz fölé. Az eredetileg itt létező hentesek és halboltok helyett manapság már csak ékszerüzletek, művészeti stúdiók és ajándéktárgyak találhatók. Összesen hat híd van az Arno folyón, de a Ponte Vecchio az egyetlen, amelyen az átjárás teljesen tilos.

Firenzei nevezetességek – Palazzo Pitti és Il Giardino di Boboli

palota híres helyek firenze

Pitti palota Firenze legnagyobb kastélya – a 15. század végén a bankár Luca Pitti építtette a palotát, hogy méreteiben és hírnevében felülmúlja az uralkodó Medici család lakóhelyét. Röviddel ezután a Pitti család csődbe ment és eladta a kastélyt I. Cosimo feleségének – Eleonorának. Csak egy évvel később a Medici a Palazzo Vecchio -ba költözött, de Cosimo kérésére Giorgio Vasari építész létrehozott egy rejtett, titkos alagutat, amely még mindig összeköttetésként szolgál a Galleria degli Uffizi, a Palazzo Vecchio és a Palazzo Pitti között.

A Boboli kert gyönyörű szobraival

boboli kert érdekes helyek

A látványos Boboli kert egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak – az amfiteátrum, a különböző római mítoszokat és legendákat életre keltő szobrok, a csodálatos szökőkutak és számos műalkotás eláll a lélegzetétől! Sok történész azzal érvelt, hogy Dante életében másodszor és utoljára találkozott Beatricével ebben a kertben!

Számtalan mindennapi tevékenység felejthetetlen élménnyé változik Firenzében – igyon egy kávét, vagy csak sétáljon ebben a mesés környezetben és a voilàban – hirtelen talán saját zsenialitását fejlesztheti ki! Nem, nem álmodozol, hanem egy igazi helyen vagy a való életben!

Indulj most útnak! A világ legnagyobb műkincse Firenzében várja Önt!

Firenze látnivalói – mesebeli hangulat

firenze érdekes híres helyek történelem reneszánsz

Brunelleschi fenséges kupolája

firenze látnivalók brunelleschi dome

Firenze látnivalói – Giotto harangtornya

firenzei látnivalók giotto tower

A Galleria degli Uffizi őrzi legnagyobb művészeti örökségünket

firenzei nevezetességek

Firenze látnivalói – a Palazzo Vecchio ötszázas csarnoka

firenzei városnéző palota érdekes helyek

Manapság számos ékszerüzletet talál a Ponte Vecchio -n

ponte vecchio firenzei turisztikai üzlet

Firenzei látnivalók – elég romantikus vagy …?

firenzei városnéző kert