Ljepota

Čišćenje lica: 7 uobičajenih pogrešaka koje treba izbjegavati

Pogreška čišćenja lica pri korištenju tople vode

Čistite li redovito lice skupom kozmetikom, ali dosadni prištići i miteseri ne nestaju? Ili vam koža lica postaje sve suša iako na nju svaki dan nanosite kremu? Vjerojatno radite nešto pogrešno! U ovom ćemo vam postu objasniti koje su najčešće greške koje nesvjesno činimo prilikom čišćenja lica. To će vam pomoći da ih izbjegnete sljedeći put kad operete lice. Nadamo se da su donje informacije od neke pomoći! Nadamo se da ćete uživati ​​čitajući!

Čišćenje lica – korisni savjeti za bolji ten

Kozmetika za hidratiziranu kožu lica

Čišćenje lica uobičajene pogreške

perite lice prečesto

Napravite savjete za uklanjanje

zlatna pravila zdrave kože

Čišćenje lica ujutro prije nanošenja šminke i navečer za skidanje vjerojatno je važan dio vaše dnevne rutine. Time se oslobađaju pore prljavštine, sebuma i ulja koji se skupljaju na površini kože tijekom dana. Zato je redovito čišćenje iznimno važno za zdravu i sjajnu kožu. No, ponekad se dogodi, kao što je gore spomenuto, da unatoč svoj njezi, ten naše kože pogoršava. Razlog tome može biti nekoliko malih pogrešaka koje nesvjesno činimo prilikom čišćenja lica. Kao što je obećano, u nastavku ćemo sve objasniti. nastavi čitati!

Ne koristite agresivna sredstva za čišćenje

Nemojte koristiti sapun za čišćenje lica

Gel za umivanje lica za čišćenje lica

umiri upaljenu kožu

Najvažnije pravilo ispravnog čišćenja lica je: “Temeljito, ali nježno!” Stoga ne biste trebali čistiti kožu previše i prečesto. Dva puta dnevno potpuno je dovoljno, a ako vam je koža lica previše osjetljiva, pod svaku cijenu morate izbjegavati oštre deterdžente. Redovita primjena losiona također je osobito važna, ali o tome ćemo više objasniti u nastavku. Kad imate masnu kožu, često griješite čisteći lice nekoliko puta dnevno, a ne samo ujutro i navečer. No to može samo pogoršati problem jer uklanja prirodni zaštitni film kože. Zbog toga postaje samo skloniji upalama, ekcemima i mrljama.

Nemojte pretjerivati ​​s pilingom

nemojte pretjerivati ​​s pilingom

ne stavljajte maske prečesto

Savjeti za njegu lica za suhu kožu

Piling za čišćenje lica

Savjeti za njegu lica za bore

Maske i gelovi za piling mogu duboko očistiti pore, ali prečesto korištenje također je velika pogreška. Piling dva ili tri puta mjesečno je normalan, no ako pretjeramo, koža na licu izuzetno brzo postane suha i bolna. U nekim slučajevima čak može uzrokovati trajnu upalu. Iz tog razloga preporučujemo da uvijek pročitate upute za uporabu kozmetike koju koristite. To je također povezano sa sljedećim nedostatkom, o kojem ćemo govoriti u nastavku.

Kozmetiku za čišćenje lica uvijek uskladite s tipom kože

Odaberite kozmetiku za čišćenje lica

Čišćenje lica prvo uklonite make-uo

pravilno očistite lice

Čišćenje lica je zlatno pravilo

Savjeti za njegu lica operite gel

Korisni savjeti za čišćenje lica

Savjeti i pogreške za čišćenje lica

Proizvodi za čišćenje lica koje koristite moraju uvijek biti prilagođeni vašem tipu kože. Postoji li važno značenje je li kozmetika za suhu, masnu ili mješovitu kožu. Za specifične kožne probleme poput akni i Miteseri postoje i posebna sredstva za čišćenje. Preporučujemo da se suzdržite od upotrebe proizvoda sa sapunom. Bolje je odlučiti se za blagu kozmetiku koja ne napada prirodni zaštitni film kože. A ako niste posve sigurni je li proizvod prikladan za vaš tip kože, možete potražiti savjet od dermatologa.

Operite lice mlakom vodom

umijte lice mlakom vodom

Suhi čisti ručnik za lice

Pogreška čišćenja lica pri korištenju tople vode

Temperatura vode također igra važnu ulogu pri pranju lica. Ako je voda prehladna, mast i prljavština se ne mogu ukloniti. A ako je prevruće, može izazvati crvenilo. Zato je mlaka voda najbolja za čišćenje lica.

Posušite lice umjesto da ga trljate

osušite lice ručnikom

Čišćenje lica Problemi s kožom prištići

Kad osušite lice, trebali biste nježno utapkati ručnikom umjesto snažno trljati. Posljednja je posebno loša za elastičnost kože – tako se pojavljuju bore. Ručnici za lice također se moraju mijenjati barem jednom tjedno kako se ne bi pretvorili u pauka.

Odmah nanesite kremu

Nanesite hidratantnu kremu

Hidratantna krema za hidratiziranu kožu

Odmah nanesite kremu za čišćenje lica

Nakon što se vaše lice već osuši, ne morate dugo čekati da nanesete losion. Kako bi koža što bolje upila kremu, trebate je nanijeti odmah nakon pranja. Inače bi vam lice izgledalo masno.

Prvo uklonite šminku, a zatim očistite lice

Prvo uklonite šminku s lica za čišćenje

Uobičajena greška je ne ukloniti šminku prije čišćenja. Šminka često sadrži vodootporne tvari koje se ne mogu ukloniti ni deterdžentom. Dakle, pravilo glasi: “Prvo uklonite šminku, a zatim operite i nanesite losion na lice.”