Lámpák

10 fantasztikus függővilágítási ötlet a nappaliba

Ön is arról álmodik, hogy inspiráló, dekoratív és hívogató tárgyakat állít ki gondosan megtervezett nappalijában? Manapság a lámpáknak nincs tisztán gyakorlati funkciójuk, és segítenek ennek elérésében. Hatékonyabbak, mint valaha, de látványosak is.

Most nézzünk meg néhány függő lámpát, amelyek valóban nagyon különbözőek lesznek a nappaliban?

PH Articsóka – Louis Poulsen

függő mesés világítási ötletek lépcsők

Csodálatos függővilágítási ötletek

A PH Articsokát 40 éve tervezte Poul Henningsen tervező. Ez Louis Poulsen egyik legszebb darabja. Ezt a világítást korlátozott számban gyártották (összesen 50 darab). Ez a lámpa a változatos gyártási sorozat végső változata. Ha egymás után nézi a PH világítótesteket, akkor a következőket veszi észre: Minden lámpa egy sorozat virágzó részét képviseli.

A sorozat nagyon kicsi és nagyon nagy lámpákat tartalmaz.

A sorozat nagyon kicsi és nagyon nagy lámpákat tartalmaz

mesés függő világítási ötletek narancssárga kanapé nappali

Az itt látható világítótestet 75 levél borította. Ezeket úgy rögzítették a lámpához, hogy csak a fénypont látható. A levelekkel borított csodálatos articsóka évfordulós változat, 840 mm átmérőjű. A jó ízlés, az elegáns dizájn és nem utolsó sorban a gazdagság szimbóluma!

Ördög – Slamp

Ez a függő lámpa erős, vad és izgalmas

Függő világítás ötletek piros fekete

Ez a függő lámpa erős, vad és izgalmas. Formákból áll, hajlított elemekkel, amelyek ollóra emlékeztetnek. Ezek szűrik a fényt, és édes árnyékjátékot hoznak létre. Ily módon a mennyezet és a lámpa közötti kontraszt minimálisra csökkent. Piros, fényes és funky megjelenésével a lámpa könnyen megtalálhatja helyét a modern szobákban.

Globo di Luce – Fontana Arte

Ezüst gömböt választhat a nappali elegáns dohányzóasztalához

Modern mesés függő világítási ötletek kanapé szürke

Ezeket a finom és kerek lámpákat 1968 -ban tervezték. Tervezője Roberto Menghi, és különböző méretben és fémes színekben készítette őket. A lámpák felállíthatók egyedül vagy csoportosan. Választhat egy ezüstgömböt a nappali elegáns dohányzóasztalán, és ezáltal az egész szoba tragikus lesz. Mit gondol egy nagy ezüstgömbről, amely ugyanolyan szintű a sci-fi hatás érdekében? Kedvenc változatunk az arany lámpák csoportja, amelyeket különböző magasságokba függesztettek egy mesés bútor -elrendezésen keresztül.

ETA Sat, Kundalini

Ez a lámpa tükrös felülettel ellátott polikarbonát testet tartalmaz

mesés függő világítási ötletek fekete

A Kundalini Light Design különösen ügyes kerek, organikus, geometriai termékek létrehozásában. A tervező Guglielmo Berchicci remekműve az ETA Sat lámpa.

Úgy néz ki, mint egy nagy buborék, és van benne valami trópusi. Kellemes hangulatot teremt. Környezetbarát gyantával készült, fém szerkezeten, és tükörfelülettel ellátott polikarbonát testet tartalmaz. Állandó gyújtópontot jelent a nappaliban, és a különböző színeknek köszönhetően – bármilyen fehér, piros vagy diszkrét sárga – minden típusú szobához illeszthető.

24 karátos arany a tervezőtől – Ingo Maurer

A lámpák nem olyan drágák, mégis fényűzést és fényt varázsolhat a szobájába

mesés függő világítási ötletek sárga

Ez a német tervező erős, de mégis kényes terveiről és művészi terveiről vált ismertté. A lámpák nem olyan drágák, mégis fényűzést és fényt varázsolhat a szobájába. Ezek a világítótestek egyszerűnek és geometrikusnak mondhatók. Anyaguk és fényhatásaik önmagukban nagyon lenyűgözőek. Az egészet 24 karátos arany levelekkel borították. Az optika és a fizika ismerete minden bizonnyal hozzájárult a lámpa csodálatos megjelenéséhez. Az aranyat nagyon vékonyan megmunkálták kézzel. Ennek célja a rövid kék fényforrások átvezetése, miközben a könnyebb alkatrészek a lámpán belül tükröződnek. Így jön létre a világítótest finom és mesés megjelenése kívül, valamint az erős sárgás fény a lámpán belül.

Pitypang S a moooi -tól

A műszaki részletek együtt bonyolult formát alkotnak, lézerrel vágott rozsdamentes acélból, fehér porbevonattal

mesés függővilágítási ötletek étkező

Személyes kedvencem Richard Hutten tervező lámpája. Ezt pitypangnak hívják, és 2004 -ben hozták létre. A műszaki részletek együtt bonyolult formát alkotnak, lézerrel vágott rozsdamentes acélból, fehér porbevonattal. Ennek vége egy végtelen, örök és nőies költői kombináció. Csakúgy, mint a neve, ez a lámpatest hihetetlenül könnyűnek tűnik. A fény átszűrődik a “virágos” elemeken, és közvetlen környezeti fényhez vezet optimális teljesítmény mellett.

Első pillantásra kissé pompásnak tűnhet. Valójában csodákra képes bármilyen helyiségben, megfelelő színsémával.

Kíváncsi vagy, mit mondanak a tervezők erről a lámpáról? A leggyakrabban elterjedt véleményekről összefoglalót készítünk: Ezt a lámpát a neve helyesen írja le. A pitypang ihlette, és a költészetben “fehér hó” néven ismerik, amely a frissítő nyári szélnek köszönhetően jön létre. A fény, mint a toll, a homályos és a fénysugarak, mint a pamut, szétterülnek ezen a lámpán a szobában. Ezek a világítótestek robbanásveszélyes energia- és mozgásérzetet keltenek, és mindenkit elér a helyiségben. Ez a feltűnő és tiszta, öngeneráló erő rajtunk keresztül jön, hogy eltávolítsuk a mindennapi élet terhét és megvilágosítsuk lelkünket.

Caboche – Foscarini

Pompás és extravagáns, erősen emlékeztet a Velencei üvegfúvás hagyományára

mesés függővilágítási ötletek pompásan

Most szeretnénk bemutatni nektek Patricia Urquiola és Eliana Gerotto művészek tervezői darabját. A hagyományos Foscarini világítótestek gyártójának dolgozik. Az ínyencek bizonyára többször is megcsodálták ezt a lámpát. De szüksége van egy méltóságteljes térre, amelyben szépsége a sajátjába kerül. Pompás és extravagáns, erősen emlékeztet a Velencei üvegfúvás hagyományára. Ez a cég otthona is. A tiszta, arany színek az egyik legjellemzőbb tulajdonsága. A függő-, padló- és falvilágítású változatoknak köszönhetően a lámpa különböző helyiségekbe és különböző helyekre szerelhető.

Az ínyencek bizonyára többször is megcsodálták ezt a lámpát

mesés függő világítási ötletek fehér konyhaA tiszta, arany színek az egyik legjellemzőbb tulajdonsága

hagyományos nappali mesés függővilágítási ötletek

A fényt fényvisszaverő és fénytörő, kézzel fúvott üvegen keresztül szűrjük. Polietil -metakrilátot használtak a finom és misztikus formák létrehozására a falon.

Anemone P – Lumen Center Italia

Ez egy finom és nőies lámpa, és könnyen megtalálhatja a helyét a modern, minimalista és vintage ihletésű nappaliban

mesés függő világítási ötletek festett fekete bútorok

A következő műalkotás Francesco Giannattasio tervező munkája, amelyet a Lumen Center Italia cégnek terveztek. Ez egy finom és nőies lámpa, és könnyen megtalálhatja a helyét a modern, minimalista és vintage ihletésű nappaliban. Mindezekben van egy közös vonás: a részletekre való odafigyelés.

Itt láthatja a részletekre való odafigyelést

mesés függő világítási ötletek kanapé

A szórt fényt részlegesen átszűrik az epoxi bevonatú fémen, és alakja csillagra emlékeztet. Az anyag robusztus jellege ellenére ez a dekoratív forma finomnak, szellősnek és origami-szerűnek tűnik. Fényes fekete, fehér, piros és chartreuse zöld színben kapható. Több lámpát is felakaszthat egy csoportba, így különböző magasságokkal nagyon jó hatást érhet el.

Két különböző színt is kombinálhat.

Mercury Sospensione – Artemide

A lámpa vékony és fényes fémdarabokból készült mobilnak tűnik

Függesztett fém világítás

Most elérkeztünk az SCI-FI lámpák egyik legextravagánsabb képviseletéhez. De várhat egy kicsit kevesebbet az Artemide -tól? Vita folyik arról, hogy valójában mennyi hasznos fény származik ebből a lámpából. Ez a világítás egyszerűen látványos a szem számára, és ez megmagyarázza magas árát.

A körtét nagyon karcsú, kőzetszerű dobozokba helyezték

Függő világítási ötletek fém fehér kanapé

A lámpa vékony és fényes fémdarabokból készült mobilnak tűnik. A körtét nagyon karcsú, kőzetszerű dobozokba helyezték. Úgy néznek ki, mint a levegőbe fagyott cseppek a liliom felfelé fordított levelei alatt a nyugodt tóban. Ennek a világításnak nagyon különböző értelmezéseit találhatjuk. Főleg dekoratív hatása van, mert a fény ereje nem különösebben erős. Itt tiszta környezeti megvilágításról van szó, amelyet egy nagy alumíniumlemez tükröz.

Kollázs Louis Poulsen -től

A világítás diffúz, és ezt a tervezés három különböző szintjéről hajtják végre

rózsaszín csillárvilágítás

Ez a világítás Louise Campbell tervező munkája a Louis Poulsen cégnél. A lámpa koncepciója nagyon nőies. A világítás diffúz, és ezt a tervezés három különböző szintjéről hajtják végre.

A homok és a bor elemei uralják itt a díszítő elemeket. Ez a lámpa tisztán dekoratív megjelenését is kiemeli, és szórt fényt hoz létre. Egy ilyen lámpa használható a mennyezet közvetlen megvilágítására.

Te is szeretnéd, ha az otthonodban lenne egy ilyen csodálatos és változatos lámpa? Mindezek lehetővé teszik, hogy teljesen újradefiniálja a szoba hangulatát a bútorok teljes cseréje nélkül. Az alábbi lámpák közül melyik hozná ki legjobban a szobája előnyeit? Várjuk véleményét, és várjuk észrevételét!

Louis Poulsen

Slamp

Fontana Arte

Kundalini

Ingo Maurer

moooi

Foscarini

Lumen Center Italia

Artemide