kupaonica

kupaonica

Obloge kade

Što znači oblaganje kade? Obogatite svoju kupaonicu panelom za kupaonicu!

Obnova kupaonice nikada nije bila lakša. Kupaonske ploče postale su popularne u posljednjih nekoliko godina – sa stotinama dizajna i završnih obrada koje možete birati, uključujući drvo, ogledala, pa čak i ploče sa skrivenim spremištem. Nema sumnje da za svakoga ima po nešto. Plumbworld su prepoznali potrebu za kupaonskim pločama i nedavno su uspjeli smanjiti cijene bez žrtvovanja kvalitete kako bi si svi mogli priuštiti takve kupaonske ploče. Dodatak kupaonske ploče može biti završni dodir za dovršenje vašeg kupaonskog namještaja.

Obloge kade – na što treba obratiti pažnju pri kupnji kupaonske ploče?

obloga za kadu bijela

Iako je kupaonska ploča jedna od najjednostavnijih nadogradnji u kupaonici, postoje neke stvari kojih morate biti svjesni. Prije svega, hidroizolacija je vrlo važna jer se mora izbjeći ulazak vode. Iako su mnoge ploče tvornički zapečaćene ako ih izrežete na veličinu, svakako ćete morati ponovno zatvoriti rubove prije ugradnje. Također je dobra ideja da to učinite na mnogim pločama za jamstvo. Sljedeće su stvari također važni čimbenici koje morate uzeti u obzir prije kupnje.

Kadom obložena drvom

oblaganje kade

 Obloga kade – montaža

Dimenzije i veličine: Kupaonske ploče mogu biti različitih veličina, ali najčešća je ploča od 1700 mm. To je namijenjeno za više od 90% kupaonica, a većina se može prilagoditi manjim kupaonicama bez oštećenja boje ili furnira. Postolje dolazi s mnogo kupaonskih ploča koje odgovaraju visini glavnog prozora za maksimalnu kompatibilnost s vašom kupaonicom. Odgovarajuće završne ploče za kupače koji su izloženi prodaju se zasebno, dok je samo prednja ploča dovoljna za one kojima je kupaonica u niši. Pažljivo provjerite dimenzije svoje kupaonice kako bi bile kompatibilne s veličinom ploče. Ako niste sigurni, obratite se instalateru.

 Obloga kade furnirom

oblaganje kade

Dizajn kupaonice: Većina kupaonskih ploča dizajnirana je za jednokrevetne ili dvostruke kupaonice. Ako tražite zamjensku ploču za svoju potpuno novu kupaonicu od 1700 mm, nećete imati problema jer je izbor doista velik. Nažalost, ako ste nedavno kupili tuš kabinu u obliku slova P ili L, nećete imati isti izbor. Budući da su oni rjeđi, dizajn je strogo ograničen, ali to ne znači da je nemoguće osvježiti kupaonicu.

 Obloge kade u različitim bojama

kupka obložena sivim hrastom

Također treba napomenuti da ako vaša kupaonica ima hidromasažne mlaznice, neće biti puno kupaonskih ploča kompatibilnih zbog funkcije whirlpoola. S tim u vezi, postoji mnoštvo ploča za hidromasažnu kadu koje će biti prikladne.

drvena ploča za oblaganje kade

Funkcije & Dizajni: U Plumbworldu kupaonske ploče odvajamo u tri različite kategorije kako bismo vam bili još lakši. To bi bile standardne, dekorativne kupaonske ploče za skladištenje. Sve tri nude potpuno različite nekretnine i pogodne su za različite kupaonske zahtjeve. Standardne kupaonske ploče imaju čist izgled i najčešće dolaze u običnim bijelim ili drvenim bojama. Ukrasne kupaonske ploče su upravo ono za što se predstavljaju i nude mnogo više mogućnosti dizajna od standardnih ploča.

oblaganje kade

Ovo je izvrsno za ljude koji se žele usredotočiti na svoju kupaonicu bez pretjerivanja. Ova kategorija uključuje kupaonske ploče sa zamršenim uzorcima, ogledala, matirane ploče, vrpce i kombinacije. Neke kupaonske ploče nude i spremište iza glavne ploče radi lakšeg pristupa upotrebom klizne ili uklonjive pojedinačne ploče. Idealno za kupaonice u kojima postoji problem s skladišnim prostorom, npr. B. za proizvode za njegu ili opremu za čišćenje koji se mogu držati ovdje. Neke se mogu zaključati kako bi se osiguralo da djeca ne mogu pristupiti tom području.

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

boja ploče za kupanje

ploča za kupanje

oblaganje kade

podvjetljanje kade za oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

panel za kupanje wenge panel za kupanje

akrilne ploče za kupanje u kadi

panel za kupku baština panel za kupanje

oblaganje kade

oblaganje kade

ploča za kupanje u luksuznoj bijeloj ploči za kupanje

obloge za kadu mramorni efekti kupaonske ploče

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

oblaganje kade

kada za oblaganje kadom za kupanje s jezikom i žljebom

obloga za kadu-u stilu jezičaca i utora-u obliku ploče za kupku

jezičak i utor za kadu obložen kadom bijela ploča za kupanje

obloga za kadu s jezičkom i utorom za kadu s plavom bojom

oblaganje kade

Read more
kupaonica

Obnova kupaonice: 10 pametnih savjeta za uštedu troškova

Savjeti za preuređenje kupaonice

Svaka nova kupaonica je skupa. Bez obzira imate li veliku ili malu kupaonicu, trebali biste za to planirati dovoljno veliki proračun. Čak i vrlo male kupaonice obično koštaju između 10.000 i 15.000 eura za obnovu. Ali ne biste trebali ulaziti u očaj. Postoji mnogo načina kako uštedjeti novac na obnovi i izbjeći nepotrebno skupe kupaonice. Ako želite obnoviti svoju kupaonicu, u ovom ćemo vam članku dati 10 pametnih savjeta koje možete slijediti kako biste smanjili očekivane troškove. Nadamo se da su vam od pomoći!

Obnova kupaonice – korisni savjeti za uštedu novca

Kupaonica velika, elegantna

Prvi savjet koji je doista najvažniji je razmišljati realno. Da, postoje kupaonice iz snova koje izgledaju super cool, a također želite da i vaša vlastita kupaonica kod kuće bude slična ovim … No ideje su srušiti zidove prilikom renoviranja kupaonice ili novu kupaonicu pretvoriti u potpuno druga soba doista je najskuplja stvar koju možete učiniti. I naravno, opremanje nove, veće kupaonice imat će još veće troškove. Dakle, ako želite uštedjeti nešto novca, prvo što preporučujemo je da ostavite prostoriju takvom kakva je. Bolje je upotrijebiti svoj novac za opremanje kupaonice što je moguće praktičnijim i ljepšim, umjesto da pravite skupa i ne uvijek potrebna proširenja.

Saznajte o cijenama

idite u željezaru

Prije svega, trebali biste saznati cijene. Koliko košta dobra kada za kupanje? Tko su najbolji proizvođači kupaonske keramike? Gdje mogu naručiti kupaonsku opremu? Stoga je važno steći dojam o tome koji je kupaonski namještaj trenutno na tržištu i koji je namještaj najbolji za vašu kupaonicu. U tu svrhu preporučujemo vam da pogledate web stranice, kataloge i blogove te da se prošetate i trgovinama željeza i trgovinama namještajem. Možete sami usporediti cijene i saznati što čini kupaonski namještaj skupljim ili jeftinijim.

Obnova kupaonice: angažiranje profesionalaca sa zadatkom

Renoviranje kupaonice majstori unajmljuju

Zatim bi imalo smisla angažirati stručnjake za obnovu kupaonice. Oni dobro poznaju proizvode i cijene, posjeduju potrebno stručno znanje i mogu vam preporučiti druge partnere. Također vam mogu dati više ideja o tome kako uštedjeti novac na obnovi vašeg doma. No to ne znači da biste sve poslove trebali prepustiti obrtnicima. Možete ukloniti pločice i tapete, zbrinuti stare komade keramike itd. Time biste i uštedjeli nešto novca.

Manje zidnih pločica

Kupaonica obnoviti tuš kabinu foto tapete zanimljivo

Kako biste smanjili troškove, odlučite se za manje zidnih pločica! To je također bio veliki trend u kupaonskom namještaju posljednjih godina. Pločice se polažu samo na najvažnija mjesta, a time i štedite mnogo novca.

Odaberite visokokvalitetne, ali ne luksuzne proizvode

Renoviranje kupaonice Odabir kupaonske keramike

Naš sljedeći savjet je odabir kvalitetnih proizvoda, ali jednostavnog dizajna. Iznimne kupaonske slavine mogu izgledati cool, ali imaju i višu cijenu. I najvažnije je da je kupaonica funkcionalna, a ne da izgleda što luksuznije.

Upoznajte alternative

Opremanje kupaonskih ideja na moderan način

Ono što je još uvijek važno uvijek je provjeriti ima li jeftinih alternativa. Znate li, na primjer, da je bijela kupaonska keramika jeftinija od obojene, a da su okrugle kade skuplje od pravokutnih? Dekorativne ploče također koštaju puno manje od tradicionalnih kupaonskih pločica. Dakle … ako znate alternative i proizvode različitih marki, možete uštedjeti nevjerojatnu količinu!

Kupite “zeleni” kupaonski namještaj

moderne ideje za opremanje kupaonice

A ako želite dugoročno uštedjeti, preporučujemo vam da kupite “zeleni” kupaonski namještaj. Manja kada, tuš koji štedi vodu, perilica rublja koja troši malo električne energije … S vremenom biste shvatili koliko je to dobra investicija, &# 128578;

Ostali korisni savjeti

Majstori za polaganje pločica

Ono što i dalje možemo preporučiti nije opremanje kupaonice prema najnovijim trendovima, već odabir bezvremenskih, elegantnih modela. Tako će vaša kupaonica uvijek izgledati elegantno i lijepo.

I za kraj, ali ne i najmanje važno, dio poreznih troškova možete odbiti od poreza. Saznat ćete kako to učiniti ovdje!

postavljanje novih podnih pločica

Umivaonik keramički bijeli

Hidromasažna kada u hidromasažnoj kadi

Obnovite kupaonicu

Luksuzni zidovi kupaonice mramorni

Kupaonska staklena tuš kabina

Kutna kada štedi prostor

Renoviranje kupaonice Uštedite troškove

Ormarić za ogledalo u kupaonici

Kupaonica moderno renoviran namještaj

Savjeti za kupnju preuređenja kupaonice

Preuređenje kupaonice odabirom novog namještaja

Ideje i prijedlozi za obnovu kupaonice

mala kupaonica sa staklenom tuš kabinom

učinite kupaonicu praktičnom

Kupaonica preuređuje pravokutnu kadu

mala kupaonica obnovi kose stropove

walk-in tuš kabina za tuširanje

moderno osvjetljenje za kadu u kupaonici

pravokutni porculan za kadu

Pametne ideje za obnovu kupaonice

Obnova kupaonice kako ste

Kupite kupaonsku opremu

Obnova kupaonice dizajnirajući naglašeni zid

Kupaonica renovira modernu naglašenu rasvjetu

Porculan za umivaonik sa stolom

Renoviranje kupaonice Odabir kupaonske opreme

Read more
kupaonica

Udoban kupaonski namještaj za velike sobe

Udoban kupaonski namještaj za velike sobe

Većina nas ima malu kupaonicu kod kuće i željela bi je vizualno povećati. Ali suprotno – postavljanje male kupaonice – također je važno pitanje. Veliki stanovi i sobe obično se osjećaju neugodno. Zato dizajneri daju posebne savjete i trikove za udobniji namještaj.

Rado ćemo za vas sažeti najvažnije dizajnerske ideje za velike kupaonice.

Fragmentirano i uravnoteženo

Za male sobe preporučujemo otvorene stambene planove i besprijekoran izgled. Suprotno se odnosi na veliku kupaonicu ili sobu. Podijelite objekt u različite zone. U većini slučajeva to biste trebali učiniti okomito i vodoravno.

Ravnoteža je važna za ovu vrstu prostora

kupaonski namještaj

Postoje različite metode pomoću kojih se može izvršiti takva podjela. Za početak, neka područja možete napraviti kroz prozirne ili neprozirne zidne ormare. Ako ne želite prilagoditi hodnu površinu, kupaonicu možete vizualno podijeliti zidnim oblogama. Odaberite različite boje, materijale, teksture.

Naravno, ako fragmentirate kupaonicu, imajte na umu i ravnotežu. Uočljivi i važni elementi, naglašeni zidovi i pribor trebali bi se rasporediti ravnomjerno ili prema jasno prepoznatljivom principu reda. Također razmislite o pitanju sigurnosti. U kupaonici se morate moći slobodno kretati i moći sve normalno vidjeti zahvaljujući dobrom osvjetljenju. Tako ćete izbjeći nesreće.

Koncept osvjetljenja posebno je važan za cjelokupnu sliku

rasvjeta u kupaonici

Učinite dizajn kupaonice doživljajem

Velika kupaonica također ima mnoge prednosti. Time svoj boravak možete učiniti doživljajem. Imate prostora za biljke ili zanimljive trodimenzionalne zidne ukrase. Možda možete ugraditi kipove ili drugu vrstu umjetnosti. Također možete integrirati skladišni prostor u kupaonicu, gdje možete pohraniti dio svoje kozmetike. Postoje i mnogi dodaci koji vašu kupaonicu mogu pretvoriti u toplice. Ako imate prostora, zašto ga ne biste unijeli? Ulaganje u opuštanje i opuštanje uvijek je dobra odluka.

Opuštanje i kreativnost u jednom

drveni materijali i teksture

Kupaonski namještaj odgovarajuće veličine

Neugodan dekor velike kupaonice može biti i zato što ste pogriješili u odabiru namještaja. Bilo bi jako loše izabrati pogrešnu veličinu za kupaonski namještaj. Bitno je da se one prilagode veličini vaše kupaonice. Moraju se dobro uklopiti okomito i vodoravno.

Obratite pažnju na veličinu kupaonskog namještaja

kupaonski namještaj u odgovarajućoj veličini

Elementi kućnog namještaja

Udobnost je jednaka udobnosti. Zbog toga se sve više integrira u kupaonski namještaj. U tom slučaju to možete postići korištenjem kupaonskog namještaja od ugodnih materijala otpornih na vlagu. Druga mogućnost je zidna obloga od drveta ili drugih tekstura koju biste također koristili u dnevnoj sobi ili drugdje. Pobrinite se da trebate posebnu i obično redovitu površinsku obradu protiv vlage.

Kupaonski namještaj izrađen od visokokvalitetnih materijala

pribor u kupaonici

Svjetlo, svjetlo, više svjetla … u kupaonici!

Rasvjeta može na vrlo ugodan način dati osjećaj sitosti i ugodnosti. Ovo je savršena strategija za one od vas koji se ne vole odreći prostranog kupaonskog prostora. Evo jednog takvog primjera: upotrijebite luksuzne materijale za završnu obradu, ravnomjerno razmaknuvši vodovod i kadu. Rasporedite nekoliko svjetala iste vrste po stropu i na podu. Obratite pozornost na svoju sigurnost s drugim. Zbog nesreća i opeklina morate izbjegavati svaki dodir s vlagom i vašim tijelom.

Kao rasvjetu možete koristiti i koncept LED rasvjete

led rasvjeta u konceptu rasvjete

Ovako opremljena kupaonica bila bi savršen ambijent za čisto opuštanje i brigu o vašem tijelu i vašem zdravlju.

Pridržavate li se upravo opisanih dizajnerskih savjeta, ne morate brinuti o slobodnom prostoru u kupaonskom namještaju. Sve u svemu, soba će izgledati ugodno i privlačno. Kupaonica će se činiti integralnijom u kontekstu cijelog stana.

Odlučite koliko je svjetla potrebno za kupaonicu

koncept rasvjete u kupaonici

Drvene teksture izgledaju vrlo elegantno

kupaonski namještaj u odgovarajućoj veličini

Svakako biste trebali pripaziti na stakleni namještaj kupaonice

kupaonica s prozirnim zidovima

Prirodan izgled kupaonice opušta

drveni namještaj za kupaonice

Drvene teksture i drugi drveni detalji posebno su aktualni

elementi namještaja od drvenog namještaja

Veličina namještaja trebala bi biti u skladu s dizajnom

namještaj odgovarajuće veličine

Kreativni lusteri u kupaonici

odgovarajuća rasvjeta kao dizajn

Read more
kupaonica

Odabir prave sušilice rublja – važni stručni savjeti za vašu odluku o kupnji

Dosta vam je dosadnog konja s odjećom i redovitog vješanja velikih plahti i puno čarapa? Pa onda biste konačno trebali nabaviti odgovarajuću sušilicu za rublje. Iako u to ulažete određeni iznos, uskoro se potpuno isplati. S vremenom ne samo da štedite novac i vrijeme, već i istinski doprinosite očuvanju prirode. Budući da suvremene sušilice rublja nisu samo moćne i super prikladne, već i prilično energetski učinkovite. Trenutno je na tržištu veliki izbor modela i marki. Pronalaženje optimalne varijante za vaše potrebe može biti pravi izazov. Ovim malim vodičem željeli bismo vam pomoći u uspješnoj odluci o kupnji i dati vam bolju ideju o sušilicama za rublje.

Pravilno kupite sušilicu za rublje

Koje vrste sušilica rublja postoje?

Najčešće sušilice za rublje u ovom trenutku su sušilica ispušnog zraka, kondenzatorska sušilica i sušilica toplinske pumpe. Sva tri imaju svoje prednosti i nedostatke, ali treba unaprijed reći da su sušilice s toplinskom pumpom u posljednje vrijeme jako u modi, iako su malo skupe za kupnju. Tri vrste sušilica rublja razlikuju se po tehnologiji sušenja i stoga su više ili manje prikladne za različite uvjete.

Na primjer, pomalo zastarjela sušilica ispušnog zraka mnogo je jeftinija, ali vam nepotrebno povećava račun za struju. To je uglavnom zbog načina na koji radi. Budući da se pri sušenju vrući, vlažan zrak izlazi iz uređaja pomoću ispušnog crijeva prema van. Previše energije jednostavno se troši. Položaj je jedna od dodatnih specifičnosti ove vrste sušilica rublja. Ovi se uređaji mogu postaviti samo u prostorije s prozorima ili alternativno: potreban vam je otvor na zidu ili priključak na sustav ispušnog zraka.

sušilica za rublje energetski učinkovita

Za razliku od toga, sušilice kondenzacijske i toplinske pumpe neovisno su o lokaciji. Ovi uređaji imaju zatvoreni ciklus topline i vlage i troše mnogo manje energije. Iako je sušilica s toplinskom pumpom skuplja, smatra se i da je energetski učinkovitija i nježnija za rublje. S druge strane, mnoge kondenzatorske sušilice su mnogo tiše i imaju nešto kraće vrijeme rada po punjenju u usporedbi s sušilicama s toplinskom pumpom.

Još više detalja o ovome, kao i korisne, profesionalne testove sušilica za rublje možete pronaći na stručnim portalima kao što su Sušenje zemljišta.

Ispravno procijenite kapacitet

Ovaj je kriterij jednako važan pri odabiru sušilice, jer ako ste kupili premalu ili preveliku sušilicu, ni proces sušenja neće biti dovoljno učinkovit. Osim toga, ako je uređaj previše pun, uređaj ne samo da pati u smislu dugovječnosti, već može oštetiti i vašu odjeću. Stoga je najbolje uskladiti kapacitet vaše sušilice rublja s onom vaše perilice rublja. Imajte na umu da se u sušilici radi o mokrom rublju, koje je nešto teže od suhog. Tako bi, primjerice, s perilicom rublja kapaciteta oko 5 kg bilo uputno kupiti sušilicu kapaciteta oko 7-8 kg.

Ispravno odaberite sušilicu

Energetska učinkovitost – obratite pozornost na energetsku oznaku EU!

Što se tiče uštede električne energije i energije, trebali biste pokušati napraviti kompromis. Uvijek pogledajte energetsku oznaku EU koja se nalazi na svakom uređaju. Ako se bavite energetskom učinkovitošću i zaštitom okoliša, trebali biste odabrati energetski razred A. U većini slučajeva sušilice toplinske pumpe čak imaju A +++, što je najviši energetski razred. Na energetskoj naljepnici EU -a također možete pronaći potrošnju električne energije godišnje, vrstu uređaja, trajanje standardnog programa za pamuk, maksimalno opterećenje za ovaj program i razinu buke u decibelima.

sušilica rublja i perilica rublja u praonici rublja

Volumen kao odlučujući faktor

Kad smo već kod buke: visokokvalitetni uređaji imaju razinu buke od oko 65 decibela (dB), što je također dobro za stan. Ako je volumen mnogo veći, sušilice za rublje tada su prikladne samo za podrum ili za izloženu kuću. Stručnjaci savjetuju upotrebu tzv. “Inverterskih” motora kao pogonske tehnologije, koji su prilično tihi i imaju dug radni vijek.

Ostale važne funkcije sušilice rublja

Ovisno o proračunu, tada se možete odlučiti za različite funkcije. U posljednje vrijeme mnogi poznati proizvođači osvajaju bodove i dodatno olakšavaju sušenje rublja. Neke od najvažnijih značajki dobre sušilice rublja su sljedeće:

  • Glavni programi poput vune, puha, košulja, lakih za njegu, nježni itd. Su bitni.
  • Senzori vlage – oni štite vaše rublje od sušenja i štede električnu energiju. Na taj način možete izvaditi odjeću iz sušilice ako je vlažna u željezu ili se osuši u ormaru.
  • Predizbor vremena početka – tako da po želji možete postaviti početak procesa sušenja.
  • Unutarnje osvjetljenje bubnja – osigurava idealan pogled na unutrašnjost sušilice.
  • Signalni ton za kraj programa – na vrijeme vas podsjeća kada se odjeća može izvaditi.

Dodatni savjet: Ako nema dovoljno prostora, možete preferirati sušilicu s gornjim punjenjem u koju se rublje puni odozgo. Ili složite sušilicu na perilicu rublja. Bitno je postaviti takozvanu protuvibracijsku prostirku ispod perilice rublja i između sušilice i perilice rublja. Alternativno: nabavite poseban srednji okvir od specijaliziranog trgovca.

    Sušilica za sušenje rublja

Read more