kuhinja

Uklanjanje ogrebotina na keramičkoj ploči za kuhanje: pametni savjeti i trikovi

Ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje

Ceranske ploče danas postaju sve popularnije u kuhinji. Praktični su, izdržljivi, laki za njegu i čišćenje. No s vremenom se na njemu pojavljuju ružne ogrebotine koje je bolje ukloniti. A mi ćemo vam pokazati kako to učiniti u ovom članku! Ispod su neki savjeti i trikovi protiv ogrebotina na keramičkoj ploči za kuhanje koji uvijek rade!

Ceranske ploče impresioniraju svojim modernim izgledom

Kućni lijekovi liječe ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje

Vremenom su keramičke ploče za kuhanje postale normalna stvar u kuhinji. Klasično crne i moderne, imaju niz prednosti u odnosu na tradicionalne ploče za kuhanje (o tome možete saznati više ovdje Iskusan). Nažalost, ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje gotovo su neizbježne – javljaju se i pri kuhanju i pri čišćenju tanjura. Obično su to fine ogrebotine koje se također mogu ukloniti. A kako to učiniti, kao što je obećano, objašnjavamo vam u ovom članku! Također ćemo vam dati nekoliko savjeta kako spriječiti nastanak ružnih ogrebotina. nastavi čitati!

Uklonite ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje: sve ovisi o dubini

Keramičke ploče moderna kuhinja

Hoćete li u potpunosti ukloniti ogrebotine na staklokeramičkim pločama za kuhanje, ovisi prvenstveno o njihovoj dubini. Sitne ogrebotine koje se javljaju pri svakodnevnoj uporabi – pomicanje tava i lonaca naprijed -nazad ili čišćenje zapravo ne predstavljaju problem. Kako biste spriječili dublje ogrebotine koje je teško ukloniti, preporučujemo da posuđe za kuhanje ne gurate bez potrebe po polju. Prilikom čišćenja keramičke ploče za kuhanje uvijek pazite da koristite odgovarajuće proizvode. Na primjer, mlijeko za ribanje nije dobro prilagođeno staklenoj keramici jer može uzrokovati ogrebotine. Isto vrijedi i za posebne deterdžente za pećnicu.

Sprječavanje ogrebotina – korisni savjeti

Čišćenje deterdženata sa Ceranove ploče

Zato je za čišćenje najbolje koristiti posebno sredstvo za čišćenje keramičkih ploča za kuhanje, mekanu spužvu i kuhinjski papir ili čistu pamučnu krpu. Također preporučujemo da ploču za kuhanje čistite nakon svake uporabe. U suprotnom, ostaci hrane i masti mogu izgorjeti i ogrebati polje. Ugorište se može ukloniti posebnim keramičkim strugačem za ploču za kuhanje. Provjerite je li oštrica pravilno umetnuta. Ako to ne učinite, strugač može uzrokovati ogrebotine – čak i neke vrlo duboke. Pravilno koristite strugač povlačeći ga po umrljanim područjima poput britvice.

U svakodnevnom životu na keramičku ploču za kuhanje ponekad se stavljaju različiti predmeti koji također mogu napraviti fine ogrebotine. Da biste to izbjegli, možete koristiti poseban poklopac za ploču za kuhanje. Ne stavljajte ih na tanjure dok se potpuno ne ohlade!

Uklonite ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje lakom

Očistite keramičku ploču, uklonite mast

Ako želite ukloniti ogrebotine, preporučujemo prvo poliranje keramičke ploče za kuhanje. U tu svrhu upotrijebite sredstvo za poliranje staklokeramičkih površina od specijaliziranog prodavača. Lak nanesite mekom krpom i ravnomjerno ga rasporedite po izgrebanim područjima. Ogrebotine će pokupiti lak i tako će nestati. &# 128578; Nakon nekog vremena, jednostavno biste trebali obrisati lak drugom krpom ili kuhinjskim papirom.

Koristite pastu za zube

Uklonite ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje pastom za zube

Ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje mogu se tretirati i pastom za zube. U svakom domaćinstvu postoji pasta za zube, pa vam preporučujemo da prvo isprobate ovu ideju, a zatim kupite lak. I obična pasta za zube može vrlo uspješno sakriti ogrebotine na staklokeramici. Tjesteninu trebate jednostavno nanijeti na izgrebana mjesta i utrljati. Pasta za zube će izgladiti rubove ogrebotina tako da na kraju budu manje uočljive. Na kraju, pastu za zube trebate ukloniti vlažnom krpom i posušiti ploču za kuhanje s malo papirnatog ručnika.

Savjeti za duboke ogrebotine

Čišćenje strugalice za staklokeramičku ploču za kuhanje

Trebali biste znati da i pasta za zube i lak za glačanje mogu samo zagladiti rubove ogrebotina, a da ih zapravo ne uklone. Nakon tretmana oni postaju manje uočljivi jer više ne razbijaju svjetlo. Međutim, vrlo duboke ogrebotine ne mogu se sakriti gore spomenutim sredstvima. Zapravo nisu opasni, ali ako ploča za kuhanje ima pukotine, preporučujemo vam, kupiti novu, kako bi se spriječio kratki spoj.

Staklokeramičke ploče za kuhanje

moderna kuhinja

Moderni izgled ploče za kuhanje

Staklokeramička ploča za kuhanje koja se lako čisti

Keramičku ploču očistite mekom krpom

Odaberite sredstvo za čišćenje ceranskih ploča

Čistači za ceranske ploče

Sakrijte ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje

Uklonite ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje kućnim lijekovima

Ceranske ploče vrlo su moderne

Keramička ploča za kuhanje praktična

Savjeti za čišćenje staklokeramike

Staklokeramiku polirajte pastom za zube

Ogrebotine na ostacima hrane na keramičkoj ploči za kuhanje

Uklonite ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje

Ugrađena keramička ploča za kuhanje

Pravilno koristite strugač

Praktično elegantna staklokeramička ploča za kuhanje

Uklonite ogrebotine od staklokeramike

Ogrebotine na keramičkoj ploči za kuhanje Savjeti i trikovi

Pravilno očistite ploču za kuhanje

Ploča za čišćenje mlijeka

Keramička ploča za čišćenje čisti mrlje od masti

Polirajte ringlu, uklonite ogrebotine