Kuhinja, tepisi i prostirke

Odabir i čišćenje kuhinjskog tepiha – korisni savjeti

Odaberite kuhinjski tepih

Oni koji vole kuhati puno vremena provode u kuhinji. Mnoge obitelji također tamo jedu zajedno. Iz tog razloga važno je da ovaj prostor bude funkcionalan i udobno namješten. Mali detalji važni su za toplu i ugodnu atmosferu, poput kuhinjskog tepiha. Tepih se rijetko bira za kuhinju, ali u ovoj prostoriji ima mnoge prednosti. Na primjer, stvara lijep i privlačan ambijent i osjeća se predivno toplo i meko pod vašim stopalima. U hladnim zimskim mjesecima čak možete hodati bosi po kuhinji. Što je najvažnije pri kupnji tepiha za kuhinju? Odgovor saznajte u nastavku! Također ćemo vam dati neke korisne savjete za čišćenje kuhinjskog tepiha. nastavi čitati!

Odabir kuhinjskog tepiha: savjeti & Ideje

Kupite kuhinjske prostirke

Kuhinjski tepih također ispunjava dekorativnu funkciju i može promijeniti cijeli ambijent. Nije potrebno njime prekriti cijeli pod u prostoriji. Umjesto velikog tepiha, možete se odlučiti za mali kilim ili trkač. Najbolje ih je postaviti na mjesta na kojima provodite većinu vremena stojeći – na primjer ispred štednjaka. Ako vaša kuhinja ima i blagovaonicu, ima smisla staviti mekani tepih ispod stola za blagovanje. Ovo će vam se sasvim lijepo napuniti pod nogama kad sjednete za stol sa svojim omiljenim ljudima. Tepih možete odabrati ovisno o stilu opremanja kuhinje ili ga upotrijebiti za postavljanje šarenih naglasaka. U minimalističkoj ili skandinavskoj kuhinji tepih u boji odmah privlači pažnju!

U svakom slučaju, važno je odabrati tepih čija se boja razlikuje od boje poda. the orijentalni kilimi također su vrlo privlačni i pomoću njih možete postaviti prekrasne naglaske u kuhinji. Tu su i tematski tepisi s motivima poput začina, voća, povrća i druge hrane posebno izrađene za ovaj prostor.

Odredite veličinu i mjesto prostirke

Savjeti za njegu kuhinjskog tepiha

Zatim je važno ispravno odrediti potrebnu veličinu tepiha. U tu svrhu trebate precizno izmjeriti mjesto na koje želite staviti tepih. Ako se tamo nalazi veliki komad namještaja – kauč, stol za blagovanje itd., Razmislite o postavljanju ispod njega. Materijal je također posebno važan. Kuhinjski tepih trebao bi biti robustan, osjetljiv na prljavštinu i što lakši za njegu. U kuhinji se tepih lako zaprlja, pa je važno da možete lako ukloniti mrlje. Zato je najbolje odlučiti se za tepihe izrađene od plastike, bez dugih vlakana koja zahtijevaju malo održavanja. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta za čišćenje. &# 128578;

Pravilno održavajte kuhinjski tepih

Originalni kuhinjski trkač

Tepih u kuhinji trebate redovito usisavati – barem jednom tjedno. Ako pravovremeno uklonite nastale mrlje, možete ih temeljito očistiti svake godine ili čak svake tri godine. Osnovno čišćenje možete obaviti sami tretiranjem tepiha posebnim sredstvom za čišćenje, ovisno o materijalu, ili pranjem u kadi. Za veće ili previše prljave tepihe preporučuje se profesionalno čišćenje. Sredstvo za čišćenje se prska u tepih pod pritiskom, a zatim ponovno usisava.

za uklanjanje mrlja

Kuhinjski tepih prugasti uzorak

Ako na kuhinjskom tepihu postoje mrlje, postoji nekoliko kućnih lijekova pomoću kojih ih možete ukloniti. Prvo nanesite malo mineralne vode na zahvaćena područja kako biste otopili prljavštinu. Zatim ga nanesite krpom od pamuka ili mikrovlakana. Sol može pomoći protiv mrlja od crnog vina. Mirisi se mogu ukloniti praškom za pecivo i sodom bikarbonom. 1 žlicu praška za pecivo ili sodu bikarbonu trebate otopiti u 1 L tople vode, poprskati po tepihu i ostaviti da djeluje preko noći. Ujutro ga možete samo usisati i gotovi ste! &# 128578; A octom i limunovim sokom mogu se ukloniti mrlje intenzivne boje ili već osušene.

Ovdje možete pronaći korisnije savjete za čišćenje tepiha!

Kuhinjski tepih elegantno crno -bijeli

Odaberite blagovaonicu za kuhinjski tepih

Tepih svijetlozeleni motiv ptica

Kupite tepih za blagovaonicu

Pravilno očistite kuhinjski tepih

Tepih ispod blagovaonskog stola

Kupite tepihe za koje se lako brine

Orijentalni kuhinjski tepih

Kuhinjski tepih svijetlo bež

Kuhinjski tepih masline prekrasnog izgleda

Originalni crni kuhinjski trkač

Kuhinjski tepih birajte među dizajnerskim idejama

Tepih za blagovaonicu prugasti uzorak

Tepih blagovaonica žuti geometrijski motivi

Tepih blagovaonica bijela siva

šareni tepih pastelnih boja blagovaonica

Kuhinjski tepih s čili papričicama

Kuhinjski tepih tamni za jednostavno održavanje

Čišćenje savjeta za blagovaonicu tepiha

Sisal tepih oko blagovaonice

mali okrugli tepih kuhinja prekrasnog izgleda

Patchwork tepih smeđe boje

Kuhinjski tepih, orijentalni, prekrasnog izgleda

Trkač za kuhinju ispred ploče za kuhanje

Kuhinjski tepih od crne kave

Kuhinjski tepih kupiti korisne savjete

mali kuhinjski trkač

Kuhinjski trkač u crvenoj boji

Za kuhinjskog trkača praktički se lako brine

šarene kuhinjske trkače originalne

Kuhinjski trkač u elegantnoj smeđoj boji

Savjeti za odabir trkača u kuhinji

Održavanje i čišćenje kuhinjskog tepiha

Mali patchwork kuhinjski tepih

Crni kuhinjski tepih praktičan