kreveta

Namještaj za spavaću sobu: kako bolje spavati iz noći u noć

Bolje spavajte: 1 × 1 namještaj za spavaću sobu

Namještaj u spavaćoj sobi ima veliki utjecaj na san. Ako soba izgleda nemirno i kaotično, teže se smiriti. Kako bi se to spriječilo, spavaću sobu treba pažljivo opremiti. U ovom vodiču pronaći ćete brojne savjete za ugodnu atmosferu.

Namještaj za spavaće sobe Bolji savjeti za spavanje Namještaj za spavaće sobe

    • Zatvorene fronte za više reda

Nered treba izbjegavati u spavaćoj sobi što je više moguće, jer nemirno okruženje također potiče unutarnji nemir. Za uredan izgled ključno je da razne male stvari nestanu iza vrata ormara i ladica.

Budući da što više malih stvari otvoreno leži, to je dojam kaotičniji. Za spremanje odjeće i pribora su Ormarići s kliznim vratima, kao internetska trgovina neromoebel.de predstavljene u različitim verzijama, vrlo prikladne. Trgovac namještajem objašnjava: “Praktična unutarnja podjela nudi obilje prostora za skladištenje i urednu odjeću za odjeću i druge stvari.” Unutrašnjost ovih ormara trebala bi što bolje odgovarati vašim individualnim potrebama i nuditi mnogo pretinaca. Najveća prednost takvih sustava ormara su zatvorene fronte, koje se također mogu otvoriti radi uštede prostora zahvaljujući kliznim vratima. Čak i s komodama, noćnim ormarićima ili drugim komadima namještaja, vrijednost treba staviti na zatvorene fronte. To također unosi red i Miran u spavaćoj sobi.

Dekor spavaće sobe namještaj za spavaće sobe komoda drvo

    • Manje je više

Spavaća soba nije spremište, već bi trebala pridonijeti opuštanju. To je moguće samo ako je soba prikladno uređena. Uklonite sve što ne morate nužno pohraniti u ovoj prostoriji u podrumu ili na tavanu kako biste napravili mjesta. Kućanski aparati poput usisavača ili kanti za čišćenje nemaju mjesta u spavaćoj sobi. Takvi predmeti podsjećaju na kućanske poslove i neizravno skreću pozornost na razne zadatke. To treba izbjegavati u spavaćoj sobi. Ovdje ništa ne smije podsjećati na posao, samo isključivo pozivam vas da se opustite. Stoga stolovi također nisu na mjestu.

    • Pravilno postavite krevete

Ne postoji jedno savršeno mjesto za krevet. Dok neki radije spavaju s pogledom na prozor, drugi radije leže nasuprot vratima sobe. Prije nego što završite s opremanjem spavaće sobe, stoga se prvo morate usredotočiti na postavljanje kreveta. Isprobajte različita rješenja kako biste pronašli idealnu varijantu za sebe.

Namještaj za spavaće sobe Bolji savjeti za spavanje Namještaj i ideje za spavaću sobu

    • Madraci i okviri od letvica

Ulaganje u visoku kvalitetu Madraci i to dobar Okvir s rešetkama ne biste trebali štedjeti ni pod kojim uvjetima. U idealnom slučaju, jastučić za spavanje promiče zdrav položaj za spavanje i oslobađa kralježnicu. Ovo je jedini način za postizanje željenog učinka, a novi dan možete započeti fit i odmorni sljedećeg jutra. Dopustite nam da vas detaljno savjetujemo pri kupnji i u svakom slučaju isprobajte nekoliko dizajna! Ovo je jedini način da složite krevet koji zadovoljava vaše osobne zahtjeve.

   • Boje za dušu

Boje važni su za psihu i imaju izravan utjecaj na nju. Stoga je ključno razumno odabrati boje. Tamni zemljani tonovi stvaraju osjećaj sigurnosti i daju spavaćoj sobi ugodan šarm. Svjetlosne nijanse poput vrhnja, bijele ili ružičaste stvaraju jasnu atmosferu. Oni koji se oslanjaju na jake boje ne smiju ih pretjerano koristiti. U slučaju zidnih boja, tada bi bilo uputnije obojiti samo jedan zid ili zidne dijelove i koristiti neutralnu boju kao utočište za ostale površine. Živi časopis westwing.de ima neke od Boje spavaće sobe navedene i prikladno posložene informacije. Kad je riječ o bijeloj boji, na primjer, kaže: “Bijela je boja našeg vremena – ona ispunjava elementarnu potrebu mnogih modernih ljudi: manje podražaja.”

Namještaj za spavaću sobu bolje savjete boja spavaće sobe zelena

    • Položite tepihe

Tepisi su predodređene za spavaće sobe. S jedne strane, osiguravaju vrlo ugodnu atmosferu, a s druge strane prigušuju buku. Ako je u vašem prostoru za spavanje postavljen drugačiji pod, i dalje možete sobi dati dodatni komfor pomoću tepiha. Posebno ispred kreveta, udobni trkači jamče da ćete se osjećati potpuno opušteno i ujutro i navečer.

Spavaće sobe bolje spavaju savjeti spavaći tepih

    • Poravnajte problematična područja

Nema svaka soba optimalne uvjete. Neke sobe su preniske, druge neugodno visoke. S nekoliko trikova takva se problematična područja lako mogu nadoknaditi. U slučaju vrlo visokih prostorija, pametno odabrane boje zidova mogu vizualno približiti strop. Namještaj od poda do stropa daje niskim sobama veću visinu.

    • Skladan ukras

Neki ukras dobro se spušta u spavaću sobu. Ali isto vrijedi i ovdje: manje je više. Neuredna područja s previše izgleda i krajeva kontraproduktivna su. Usredotočite se na nekoliko lijepih stvari i s ljubavlju ih stavite u scenu. Grupe od tri do pet dodataka uvijek izgledaju elegantno. Pogotovo ako su boje usklađene sa prostorijom.

    • Nema električnih uređaja

Električni uređaji nemaju dobar učinak na san. Bez obzira radi li se o televizoru, prijenosnom računalu ili pametnom telefonu. Svoju opremu treba zabraniti iz spavaće sobe. Također, izbjegavajte provjeru pošte ili čitanje poruka neposredno prije spavanja. Sjajno svjetlo zaslona uređaja remeti vaš prirodni bioritam i sprječava vas da zaspite.

A budući da rasvjeta također igra važnu ulogu, trebali biste pogledati naše dodatne savjete o tome.

Više trikova za bolje spavanje sastavljeno je u sljedećem videu s YouTube kanala “Učinilo mi je dan”:

Slike odozgo prema dolje: pixabay.com, ErikaWittlieb – WerbeFabrik – jf28858 – ErikaWittlieb – JohnSitter