kreveta

Idealna spavaća soba – vrijedni savjeti za opremanje!

Spavaća soba, soba za ugodan osjećaj u kući, mjesto povlačenja i opuštanja – jednostavno jedna od najvažnijih soba za prikupljanje dovoljno energije za sljedeći dan i za oporavak od dana dubokim snom. Poznato je da svakoj osobi treba različit broj sati sna, ali na to kako spavate mogu utjecati određene stvari. Stoga je namještaj jedan od najvažnijih aspekata da se osjećate ugodno u vlastitom domu Ladenzeile.de je detaljnije izdvojio.

Prije nego što se pobrinete za namještaj poput kreveta, noćnog ormarića i ormara, najprije razmislite o stilu. Jeste li ljubitelj skandinavskog dizajna sa svijetlim bojama i jasnim oblicima ili vam se više sviđa razigran u stilu ladanjske kuće ili čak orijentalni s geometrijskim uzorcima i intenzivnim bojama.

Postavite idealnu spavaću sobu!

idealno opremanje spavaće sobe trendovi spavaće sobe 2020

Krevet

Nakon što ste se složili oko stila, možete se u potpunosti koncentrirati na kupnju namještaja. Najčešći komad namještaja koji se prvi kupuje, krevet, poznat i kao srce spavaće sobe, obično privlači svu pažnju sobe i treba ga pažljivo razmotriti.

Drugi važan faktor koji treba uzeti u obzir je veličina sobe i mjesto gdje treba staviti krevet. Idealno bi bilo da krevet smjeste u miran kut sobe, dalje od vrata, kako bi se mogli brže opustiti. Samci vole zauzeti metar ležeće površine, nakon čega parovi vole napraviti širinu od 1,80 metara. Idealna visina od 50 do 60 centimetara popularno je mjerenje.

Krevet bi trebalo popodne isprobati u odmorenom stanju, jer se čini da je svaki krevet navečer udoban. Osim čimbenika udobnosti, važno je obratiti dovoljno pažnje na ležeći položaj. Druga osoba treba pripaziti mogu li zdjelica i rame potonuti dovoljno duboko i je li kralježnica ravna kad leži na boku – jer je tada sustav kreveta optimalan.

trendovi spavaćih soba 2020 stvaraju idealne spavaće sobe

Idealna spavaća soba: boja zidova

Boja zidova također može biti vrlo važan faktor za zdrav i miran san. Preporučuju se manje svijetle boje, poput zelenih ili plavih tonova, koji imaju umirujući učinak i snižavaju puls i krvni tlak. Također se preporučuje mješavina obojega i jamči dobar učinak. Još jedna vrlo popularna nijansa je bijela, koja prostoriji daje svjež i homogen dodir. Akcenti su također vješto postavljeni kao pozadina u kombinaciji s posteljinom u boji.

ideje sobnih biljaka idealne spavaće sobe

Sve se svodi na prave biljke

Tko bi rekao da postoje biljke koje pročišćavaju zrak i potiču san i biljke koje ga čak mogu ometati oslobađanjem CO2. Stoga treba dobro paziti koja je biljka dopuštena u sveta četiri zida. Aloe vera je vrlo popularna, ne samo zbog svojih ljekovitih svojstava. Idealna je kao sobna biljka jer noću ispušta kisik.

Još jedna biljka koja potiče kisik je pramčana konoplja, koja se naziva i maćehin jezik. Ima učinak pročišćavanja zraka i uklanja toksine iz zraka iz zraka. Zbog dobrog rezervoara za vodu, njime se lako rukuje, pa čak i ljudi s manje zelenim palcem zadržat će ga dugo.

Ivy, biljka koja čak može prouzročiti potpuno strukturno oštećenje fasada kuće i otrovna je u visokim dozama, pokazuje potpuno drugačiju stranu u spavaćoj sobi. Divno je koristiti za spavaću sobu, jer joj treba malo svjetla i raste vrlo brzo bez mnogo održavanja.

dekor spavaće sobe 2020 Trendovi spavaće sobe 2020 idealna spavaća soba

Idealna spavaća soba: sobna temperatura

the ispravna sobna temperatura jer se zna da je spavaća soba između 16-19 ° Celzijusa. Dobrobit pri savršenoj temperaturi za spavanje varira ovisno o dobi i osjećajima. Međutim, jasno je da je preporučljivo prozračiti spavaću sobu prije spavanja i spavati na svježem zraku.

Jedna od prednosti temperature spavaće sobe ispod 19 stupnjeva je ta što sagorijeva više kalorija dok tijelo pokušava održavati temperaturu. To čak sprječava skladištenje masti i objavljuje rat višku kilograma. No, ne biste trebali spavati s otvorenim prozorom jer se možete brzo prehladiti ili postati napeti od smrzavanja.

Stvorite idealnu spavaću sobu

 idealni trendovi spavaće sobe 2020 Dekoracija spavaće sobe 2020