kreveta

Želite li kupiti vodeni krevet? Evo što biste trebali znati unaprijed!

Kao spavanje na oblacima … Vrijedi li ova izreka za vodene krevete? Uostalom, oblaci se sastoje od sićušnih kapljica vode koje lebde u zraku. A ako ste ikada spavali na vodenom krevetu, točno znate kakvo jedinstveno iskustvo to može biti. Gotovo od svog izuma u 19. stoljeću, vodeno korito bilo je omiljeno u mnogim domaćinstvima diljem svijeta. I 2020. godine to će biti jedan od najpopularnijih kreveta na tržištu, posebno u Njemačkoj. I to iz dobrih razloga! Osigurava miran san, besprijekornu higijenu i izvrsnu udobnost ležanja. Promiče čak i zdrav položaj za spavanje te tako ublažava bolove u leđima i vratu. Prije nego započnete vlastiti Vodeni krevet postoji još jedna stvar koju biste trebali znati o tome. Samo čitajte dalje!

Ako želite kupiti vodeni krevet, trebali biste unaprijed znati sljedeće! moderna spavaća soba u vodenom madracu u industrijskom stilu

Kupite mono ili duo sustav vodenog kreveta?

Prije nego što kupite vlastiti krevet, prvo morate odlučiti želite li mono ili duo sustav. Ovi se izrazi jednostavno odnose na to želite li jedan madrac ili dva. Obje opcije imaju svoje prednosti i nedostatke. U konačnici, međutim, u potpunosti ovisi o vama i vašim potrebama.

Na primjer, mono sustav općenito se smatra ugodnijim jer je površina vode veća i vaša je težina ravnomjerno raspoređena. Istodobno, mogli biste osjetiti vibracije ako je vaš partner za spavanje nemiran ili se samo okreće tijekom spavanja.

U slučaju da vi i vaš partner imate razliku u težini većoj od 15 kg, preporučuje se duo sustav. Pomoću ove opcije možete u potpunosti personalizirati svoj madrac i prilagoditi čvrstoću (stabilizaciju) i toplinu po želji.

Ako želite kupiti vodeni krevet, trebali biste unaprijed znati sljedeće! moderna spavaća soba u industrijskom stilu s vodenim krevetom

Kupite vodeni krevet s tvrdom ili mekom stranom?

Jeste li razmišljali o kupnji jednog ili dva madraca za vodeni krevet? Sada se morate odlučiti između tvrdog i mekog vodenog kreveta. No, koje je značenje iza ovih pojmova? Objašnjenje je puno lakše nego što mislite.

S vodenim krevetom Hardside vaš madrac je postavljen u tvrdi drveni okvir kreveta. Ovaj se dizajn tijekom desetljeća malo promijenio i najsličniji je tradicionalnom okviru kreveta. Budući da opcija tvrda strana otežava ulazak i izlazak te povećava potrošnju energije pri zagrijavanju, više nije toliko popularna kao prije nekoliko godina.

Naprotiv, madrac s mekom vodom prvi je izbor potrošača u 21. stoljeću. Ovdje se koristi rub izrađen od mekane poliesterske pjene, koji ne samo da daje mekani rub kreveta, već i olakšava ulazak i izlazak iz kreveta. Zbog visoke toplinske izolacije poliesterske pjene, također štedite mnogo troškova električne energije.

Ako želite kupiti vodeni krevet, trebali biste unaprijed znati sljedeće! neusporediva udobnost spavanja i dobrobit

Kupite grijanje od ugljika ili keramike za vodeni krevet?

Za razliku od tradicionalnih kreveta, vodeni se krevet mora zagrijati na oko 25-28 stupnjeva dnevno pomoću posebnog sustava grijanja. Ovo sada može zvučati pomalo zastrašujuće, ali nije. Iako se vodeni krevet prije nekoliko godina zbog toga smatrao pravim luksuzom, troškovi grijanja danas nisu toliko loši. Zapravo, možete očekivati ​​prosječnu potrošnju od približno 481,8 KwH godišnje – otprilike isto koliko i vaš električni štednjak ili zamrzivač godišnje.

Odabir sustava grijanja sada određuje točne vrijednosti. Možete birati između ugljičnog i keramičkog grijanja. Keramički grijaći elementi obično su ekonomičniji, ali su ugljični grijači energetski učinkovitiji, robusniji i ekološki prihvatljiviji (materijali koji se mogu reciklirati).

Ako želite kupiti vodeni krevet, trebali biste unaprijed znati sljedeće! radijator do vodenog kreveta

Vodeni krevet s kutijskim proljetnim izgledom

Već neko vrijeme, američki kreveti s kutijastim oprugama sa svojim bezvremenskim dizajnom stekli su ogromnu popularnost. Stoga ne čudi što su vodeni kreveti brzo slijedili ovaj trend. Da Vodeni krevet s izvorskom kutijom sada se teško može razlikovati od originala. Kombinira jedinstveno moderan izgled kreveta s kutijastom oprugom s bestežinskom udobnošću i dobrobiti vodenog kreveta.

Udobne, korisne, izdržljive, podesive, higijenske, jednostavne za njegu – to su samo djelić svih prednosti modernog vodenog kreveta. Pa što biste više mogli tražiti od kreveta?!

Ako želite kupiti vodeni krevet, trebali biste unaprijed znati sljedeće! moderan moderan udoban što više možete poželjeti