Köröm design

Törött köröm? Így mentheti meg a manikűrét!

A körmök különböző okok miatt törnek. Leggyakrabban az ismételt nedvesítés és szárítás miatt történik. Ezért körmeink gyakrabban törnek a téli hónapokban, amikor alacsony a páratartalom. A repedés másik oka a kemény vegyi anyagokkal, mosószerekkel vagy acetont tartalmazó körömlakklemosókkal való érintkezés is. A köröm sérülése természetesen károsodáshoz is vezethet. Itt az akril és gél körmök hibás felhordása és eltávolítása vagy a körömlakk lekaparása a hibás. Nagyon ritka, hogy a törékeny körmöket valamilyen egészségügyi tényező, például vitaminhiány vagy betegség okozza.

De minden oknak van egy közös vonása – csak a legrosszabbkor törik le a körmüket. Egyetlen szakadt köröm tönkreteszi a manikűrödet és ezáltal az egész ruhádat. Kínos helyzetet teremt, és igazi rontó sport.

Ó drágám, most mi van?

Repedt köröm Hogyan mentheti meg a törött köröm manikűrjét

Általában az egyetlen megoldás az, ha rövidre vágja a körmét, és várja, amíg természetes módon nő vissza. Látogasson el egy körömszalonba is, és szerezzen mesterséges akril körmöket, amelyek, mint mondtam, többet ártanak, mint használnak. Szerencsére van egy harmadik megoldás is a problémára!

A szakadt körmöt néhány percen belül meg lehet javítani a hétköznapi használati tárgyak és egyszerű barkácsolási módszer segítségével. A következő néhány sorban pontosan megmutatjuk, hogyan kell csinálni.

Szakadt köröm Hogyan lehet megmenteni a manikűr gyönyörű lila körömlakkját

Javítsa meg a repedt szöget teazacskóval

Ezt nem olvastad rosszul. Igen, valóban javíthatja a törött körmöket egy nem használt teazacskóval. Köszönetet mondhat az ostya vékony, de szakadásálló teazacskó papírnak, amely többnyire természetes abacá szálakból készül. Amikor ez a papír a körméhez tapad, elfedi a repedéseket és megerősíti azokat anélkül, hogy nyomokat hagyna. Ez a vakolat tökéletes megoldás a leggyengébb vagy rosszul törött körmök javítására is. Amint visszanőnek, távolítsa el a papírt a szokásos módon valamilyen körömlakklemosóval, és vágja rövidebbre a körmöket.

Törött köröm? Egy teazacskó fog segíteni!

Szakadt köröm Hogyan lehet megmenteni a manikűr javítását teazacskókkal

Barkács javítások előtt és után

Szakadt köröm Hogyan mentheti meg a manikűrét javítás előtt és után

Íme, amire szüksége lesz ehhez a barkács javításhoz:

  • Alapréteg
  • olló
  • Teás zacskó
  • Körömfogó
  • csipesz
  • Acetonmentes körömlakklemosó
  • Választható: pamut golyó és alumínium fólia

Először óvatosan távolítsa el a körömlakkot a törött körömről. A további sérülések elkerülése érdekében vattacsomót áztathat körömlakklemosóba, hogy a körmöt alumínium fóliával csomagolja, majd néhány perc múlva vattapálcával törölje le..

Most vágjon ki egy kis papírt a teazacskóból, amely elég nagy ahhoz, hogy elfedje a köröm törött részét. Vigyen fel egy kis lakkot az érintett területre, és azonnal helyezze rá a tapaszt. Hagyja, hogy a papír felszívja a lakkot, és száradjon 3-5 percig, majd a körömfogóval vágja le a felesleget. Most vigyen fel egy második réteg alaplakkot, hagyja megszáradni, és fejezze be a manikűrét a szokásos módon. teljes!

Ez a mély és fájdalmas szakadás könnyen helyrehozható

Repedt köröm Hogyan lehet megmenteni a törött köröm manikűrjét

Ezután könnyen lezárhatja a nyitott teazacskót kapcsokkal, és továbbra is használhatja

Szakadt köröm Hogyan mentsük meg a manikűrünket Vágjuk fel a teazacskók darabjait

Csak a törött területet vagy a teljes körömlemezt fedje le

Szakadt köröm Hogyan lehet megmenteni a manikűr teazsák vágott darabjait

Szakadt köröm Hogyan mentse el a manikűr teazsákpapírt a körömre

Ügyeljen arra, hogy ne vágja le a kutikulát

Szakadt köröm Hogyan kell megmenteni a manikűrt?

Nézze meg, hogyan tűnik el a vékony papír az alaplakk alatt?

Szakadt köröm Hogyan kell megmenteni a manikűr alaplakkot?

Mintha semmi sem történt volna!

Szakadt köröm Hogyan kell megmenteni a manikűrt? Ismételje meg a manikűr ismételt okát

Így megelőzheti a köröm szakadását a jövőben

Természetesen soha nem lehet 100% -ban megakadályozni a köröm szakadását. Az alábbi tippekkel azonban minimalizálhatja a kockázatokat. Mindenekelőtt legyünk kicsit körültekintőbbek a körmünkkel. Használjon finom szemcsés körömreszelőt a reszeléskor, követve a köröm természetes növekedési irányát, és kerülje az éles sarkú formákat, például a tűsarkút. Kezdje minden manikűröt körömkeményítővel vagy alaplakkal, és fejezze be fedőréteggel.

Finoman reszelje körmeit, ne hagyjon éles sarkokat

Szakadt köröm Hogyan lehet megfelelően megmenteni a manikűr körmét?

Tisztításkor, mosakodáskor vagy egyéb házimunkák elvégzésekor érdemes gumikesztyűt viselni, amely megvédi a kezét és a körmét a mosószerektől és vegyszerektől. Ha kézápolót használ, masszírozza be a kutikulájába is. A legtöbb kozmetikai üzletben speciális kutikulaolajat is talál.

A gumikesztyű megvédi a kezét és a körmét a kiszáradástól

Szakadt köröm Így mentheti meg a manikűrét gumikesztyű viselése házimunka

Ha a körmök különösen gyengék, akkor több biotint és vasat kell tartalmaznia az étrendben. A törékeny körmökről itt olvashat bővebben.

A biotin számos élelmiszerben megtalálható, és erős körmöket, fényes hajat és egészséges bőrt eredményez

Törött köröm Hogyan lehet megmenteni a manikűr biotin vasban gazdag ételt

A szakadt köröm kényelmetlen, de szuper könnyű javítani. Soha többé nem kell rövidre vágni a körmét egy kisebb hiba miatt.

A hegyes körömformák könnyebben törnek, ezért óvatosan!

Szakadt köröm Hogyan mentse el a manikűrét gyönyörű piros manikűr

Szakadt köröm Hogyan kell megmenteni a manikűrét? Kerülje el a törékeny körmöket