Kondicija, zdravlje

Vježbe za trbuh za žene starije od 50 godina: 10-minutni trening

Vježbe za trbuh za žene starije od 50 godina

Jačanje trbušnih mišića i razvijanje čvrste jezgre vrlo su važni za zdravo starenje. Zbog toga vam u ovom članku predstavljamo 10 super lakih vježbi za žene u dobi od 50 i više godina. Oni su super lagani i još uvijek stvarno učinkoviti. Za to vam ne treba nikakva posebna oprema – samo podloga za jogu na koju ćete ležati. Prvo započnite s 10 -minutnim vježbanjem radeći svaku vježbu po 1 minutu. Tada biste mogli postupno povećavati trajanje. Cilj je postići 100 ponavljanja pokreta.

Vježbe podizanja trbuha od 50 mogu biti vrlo korisne – ne samo za žene, već i za muškarce. S vremenom se na području trbuha nakuplja visceralna masnoća. To može biti jako štetno za vaše zdravlje, pa je poželjno to istrenirati. A naše su vježbe jednostavno idealne za žene!

Prije nego počnemo, ovaj se trening uglavnom izvodi na podu. Kako biste nam zaštitili leđa, spustite prostirku za jogu ako vam je pri ruci. Ali možete koristiti i ručnik.

Vježbe za trbuh za žene starije od 50 godina: kratko zagrijte mišiće

Vježbe absentizma za trbuh preko 50 su učinkovite

Lezite na leđa, približite koljena svom središtu i zagrlite ih. Lagano se kotrljajte naprijed -nazad u smjeru kazaljke na satu 20 sekundi, a zatim u suprotnom smjeru još 20 sekundi. Kad završite, vratite se u središte i pritisnite koljena na prsa. Zadržite 15 sekundi.

Podignite jednu nogu u zrak

Vježbe za trbušni trbuh od 50 do 10 minuta vježbanja

Podignite oba koljena tako da vam noge budu pod kutom od 45 stupnjeva. Ispružite lijevu nogu dok je spuštate prema dolje. Podignite nogu natrag u početni položaj neposredno prije nego što padne na pod. Ponovite ovaj pokret s desne strane. Nastavite izmjenjivati ​​noge 40 sekundi.

Usredotočite se na držanje pupka dok radite ovaj pokret.

Vježbe za trbuh od 50: “škare za noge”

učinkovite škare za trbušne noge

Lezite na leđa i podignite obje noge s prstima prema gore. Prijeđite lijevu nogu ispred desne noge, a zatim desnu nogu ispred lijeve noge poput škara. Držite mišiće zategnutima dok izvodite ovaj pokret kako biste skinuli naprezanje s donjeg dijela leđa.

Držite noge podignute

Smanjite masnoće na trbuhu. Držite noge podignute

Podignite obje noge i savijte koljena pod kutom od 45 stupnjeva. Držite ovaj položaj s rukama malo iznad poda 40 sekundi. Ova vježba, iako naizgled jednostavna, izgorjet će, pa se usredotočite na dobro držanje položaja barem 1 minutu.

Prsti dodiruju tlo

Žene starije od 50 godina sagorijevaju visceralnu masnoću

Ležeći na leđima, podignite noge prstima. Neka vam koljena budu mekana, a noge malo razmaknute. Savijte koljena, spustite stopala i prstima dodirnite pod, a zatim ih vratite u početni položaj. Pokušajte svu pozornost usmjeriti na držanje trbušnih mišića kako biste olakšali kretanje.

Učinkovite vježbe za noge i trbušne mišiće

Vježbe absentizma za trbuh od 50 za zagrijavanje mišića

Podignite obje noge pod kutom od 45 stupnjeva s prstima prema podu. Spustite lijevu nogu tako da vam lijevi prst padne ispred desnog gluteusnog mišića. Podignite se natrag u početni položaj i ponavljajte pokret desnom nogom sve dok ne padne ispred lijevog gluteusnog mišića. Nastavite vježbu 60 sekundi.

Dotaknite tlo samo jednom nogom

Vježbe odsutnosti trbuha od 50 godina dalje s jednom nogom koja dodiruje pod

Ležeći na leđima, ispravite obje noge s prstima prema gore. Kao i kod prethodnog pokreta, savijte koljena i spustite lijevu nogu tako da vam lijevi prst sleti ispred desnog gluteusnog mišića. Vratite se u početni položaj i ponovite s drugom nogom.

Podignite nogu

Podignite noge u zrak

Spustite dlanove prema dolje da se odmorite ispod stražnjice. Počnite s obje noge zajedno na podu. Lagano ih podignite zajedno kako biste napravili kut od 90 stupnjeva, držeći jezgru na mjestu. Spustite noge natrag do malo iznad poda i držite ih lagano u zraku. Ovo je ponavljanje. Nastavite s ovim pokretom 60 sekundi.

Istegnite mišiće nogu

Vježbe za trbuh od 50 iskoraka

S leđima na podu, savijte koljena i neka vam stopala budu ravna. Ne podižući leđa od poda, lagano spustite kukove ulijevo, držeći oba koljena zajedno. Zadržite ovaj položaj 20 sekundi i prebacite se na desnu stranu još 20 sekundi.

Ispružite jednu nogu

Ispružite nogu i ruku

Prinesite oba koljena prsima i držite ih rukama. Ispružite lijevu nogu prema naprijed dok prste gledate prema naprijed. Vratite se u početni položaj i ponovite s desnom nogom. Učinite ovaj pokret 60 sekundi.

Čestitamo na završenoj obuci!

trenirati u starosti

ostati zdrav u starosti

Vježbe absentizma za trbuh od 50 do odlaska u teretanu

Vježbe za trbuh od 50 s bučicama

ostati zdrav u starosti

piti dovoljno vode nakon vježbanja

Napravite dasku

Trening bućica za žene

Vježbe za trbuh s težinom

Vježbe za trbušne mišiće s 50 dasaka

Radite vježbe na trbuhu kod kuće od 50

ispružite jednu nogu stojeći

Vježbe za trbuh od 50 u skupini

Vježbe za trbušne mišiće, držanje nogu u zraku

Vježbe za žene u starijoj dobi

Vježbe za trbušni trbuh iz 50 kratkih treninga kod kuće

Smanjite masnoće na trbuhu

lagane vježbe od 50 trbušnih za žene

Vježbe za uklanjanje trbuha s 50 prstiju koji se dodiruju

Smršajte prstima na dodir na trbuhu