Kézműves ötletek, dekoráció és ünnepségek, barkácsolás

Az abrosz varrása – tippek és trükkök

Öltöztesse fel étkezőjét egy barkács terítőbe. Az őszi szezon előrehaladtával és az ünnepek közeledtével rengeteg lehetőség van az asztal felöltöztetésére. Az abrosz varrása nem nehéz, de nagyon szórakoztató! A szezon szellemét tükröző abrosz különleges hangulatot kölcsönöz minden étkezőasztalnak, és a barkácsos abrosz elkészítése az egyik legegyszerűbb varrási feladat.

Mielőtt elkezdené, először győződjön meg arról, hogy az abrosz pontosan illeszkedik az asztalához, edényeihez vagy helyiségéhez, és megfelel az alkalomnak. A legfontosabb az, hogy a méréseket helyesen végezzük, és az élek tiszta, professzionális megjelenést kapjanak.

Asztalterítők varrása szórakoztatóan

asztalterítő-közel-0584-20100415-5dmkii-img_0675_4_3_2_adjust-13_b

Hogyan varrjunk asztalterítőt?

1. Válassza ki a megfelelő szövetet

Az első legfontosabb lépés az asztalterítőhöz megfelelő szövet kiválasztása. A legtöbb asztalhoz viszonylag széles anyag szükséges, ezért keressen legalább 54 hüvelyk széles szövetet.

Mivel az asztalterítők könnyen elszíneződhetnek az ételektől, válasszon egy textíliát, amely mosógépben mosható és szárítható. A pamut a legjobb választás, de hajlamos arra, hogy sok ráncot kapjon, ezért fontolja meg a gyapotkeverékeket vagy olyan textíliákat, amelyeket kezeltek, hogy ellenálljanak a ráncosodásnak. A pamut-poliészter keverék különösen jól működik.

2. Mérje meg az asztalt

A táblázat pontos mérése lenne a következő lépés. Ez határozza meg az asztalterítő méretét és alakját, valamint a szükséges szövet mennyiségét. A jól elkészített abroszok azok, ahol a takaró túlnyúlik az egész asztalt, és közvetlenül a székek fölött (nem pedig a feleken) lóg..

Varrja le az abroszot, és legyen kreatív

asztalterítő a közelben

Négyzet vagy téglalap táblázat mérése:

Mérje meg az asztal felületének szélességét és hosszát.

Ezután határozza meg a kívánt mennyezeti túlnyúlás mértékét. Az informális terítőhöz elegendő a 12 hüvelyk vagy valamivel kisebb túlnyúlás. A cseppnek közvetlenül az üléspárna felett kell lennie. Az asztalterítő nem eshet a székülésekre.

A hivatalos terítőnél a csepp elérheti a padlót. A padlóig érő terítőknek 1 hüvelykre kell lógniuk a padló felett. Ebben az esetben valószínűleg szövetpaneleket kell varrni az asztalterítő mentén.

A szélesség méréséhez adjon hozzá kétszeres esésmérést, plusz 2 hüvelyket a szegélyfelülethez és 2 hüvelyket a varráshoz, ha különböző szövetdarabokat még össze kell kötni.

A hosszúsághoz adja hozzá a csepp kétszeresét, az asztal hosszmérését és 2 hüvelyket a szegély befejezéséhez.

A kerekasztal mérése:

Kerek asztalnál mérje meg a felület átmérőjét.

Adja hozzá a kívánt cseppmérés kétszeresét.

Adjon hozzá még 2 centimétert a hengerelt szegélyhez, és további 2 hüvelyket a varráshoz, ha további darabokat kell összevarrni. Ennek a mérésnek az átmérője a szükséges futási hossz.

Lépésről lépésre utasítások

asztalterítő a közelben

3. A panelek összekapcsolása (ha szükséges)

Bár az asztalterítő elkészítése meglehetősen egyszerű folyamat, az asztalok különböző méretűek és formájúak. Ha további szövetdarabokat kell varrni, akkor figyelni kell arra, hogy pontosan hova kerülnek.

Ha a szövetdaraboknak elég széleseknek kell lenniük, akkor néhány dolgot szem előtt kell tartani …

Mivel az asztalterítő közepén lévő varrás elég csúnyán néz ki, próbálja meg hozzáadni a szövetdarabokat a szövet oldalához. A két oldalfalnak azonos szélességűnek kell lennie.

Színes abrosz – modern és divatos ékezetek

asztalterítő a közelben

A mennyezeti szövet szélessége megkönnyíti az oldalfalak elhelyezésének meghatározását. Ha lehetséges, próbálja meg a hosszirányú varratokat az asztal szélei mentén elhelyezni, nem pedig az asztal felületén, hogy szép megjelenésű terítő legyen. Ez különösen akkor hasznos, ha sima színű szövetet választott.

Nyomtatott vagy kockás mintás szövet esetén tegye kevésbé észrevehetővé a varratokat, de próbáljon úgy dolgozni, hogy a minták pontosan illeszkedjenek a varratvonalakhoz.

Nyomtatott vagy ellenőrzött anyagoknál, amelyeket össze kell varrni, mindig adja hozzá a minta mérési idejét 2, ha további szövetdarabokat is kell varrni. Így biztos lehet benne, hogy a minta pontosan illeszkedik a varratvonalak mentén.

asztalterítő a közelben

terítő középső terítő

https://www.youtube.com/watch?v=WRfCXhYlfsU

asztalterítő a közelben

terítő asztalterítő közelében varrjon megfelelő szövetet és mintát friss virágmintával

terítő középső szüreti vászon

asztalterítő a közelben

terítő középső karácsony

asztalterítő a közelben

asztalterítő a közelben

asztalterítő a közelben

terítő középső patchwork terítő