Kerttervezés és kertészet

Fém- és üvegpavilon: a kert állandó fénypontja

Pihentető oázis a zöld közepén, hangulatos hely a társasági találkozásokhoz, egy félreeső hely a csendes szabadidős órákhoz: egy pavilon jelentősen javíthatja a saját kertjében való tartózkodás minőségét. Üvegből és fémből készült, időjárásálló és stabil értékű, összetéveszthetetlen építészeti hangsúlyt fektet a kerti tájra, korlátlan, teljes körű kilátást nyújt a természetre, és egész évben sokféle felhasználást ígér.

Rendelkezésre áll a szabványos átmérőtől a különleges kivitelig - Pavilion Rondo a Hoklartherm -től

Mitől lesz pavilon?

A kerti pavilont nem szabad összetéveszteni egy pavilonnal, amelyben a piszkos kerti szerszámok még mindig parkolhatnak, és a teraszbútorokat télen tárolják. Szabadon álló, könnyű, mégis stabil szerkezetként a kertben kizárólag pihenésre és élvezetre használják – és egyben dísz is. És ez így volt sok évszázadon keresztül. Eredete az ókorban kereshető, és az ázsiai pavilonok – különösen Kínában – nagyon hosszú hagyományokra tekinthetnek vissza. Európában a pavilonépítészet a barokk korszakban élte fénykorát, amikor a nemesség a díszítő szerkezeteket pihenőhelyként, kilátópontként vagy egyszerűen csak dizájnelemként állította fel parkjaikban. Később a gazdag polgárság is felfedezte a pavilon előnyeit, és a kertjében úgy értékelte, mint egy különleges visszavonulási helyet, társasági életet vagy egyszerűen azért, mert olyan szép volt nézni. Napjainkban a pavilonok bizonyos mértékig közös tulajdongá váltak, így a gyakran használt sátorépítmények csak ideiglenes védelmet nyújthatnak – és ezt csak jó időben. De ha azt szeretné, hogy hosszú évekig kényelmes kerti pihenőhelyet használjon egész évben, szél és időjárás ellenére, akkor állandó megoldást kell választania.

360 fokos kilátás a saját kertre a Hoklartherm Rondo pavilonjával Bármilyen időjárási körülmények között használható - a Hoklartherm Rondo kerti pavilonja

Az üvegpavilon – tiszta kilátás a zöldre, sok levegő a tető alatt

A stressznek és a munkának itt nincs helye: A kerti pavilon csak építő célokra van fenntartva – minden szeszélyes időjárási körülménytől függetlenül. Hagyományosan alaprajza kör alakú, oldalt nyitott vagy körben nyitható, ami könnyűnek és szellősnek tűnik. Védő, tömör tető koronázza, gyakran kupola alakú. Itt nem zápor szakítja meg a bulit, zivatar nem robbantja fel a dohányzóasztalt. Mint egy szabadon álló konstrukció a természet közepén, a pavilon a lehető legnagyobb védelmet nyújtja maximális nyitottsággal. A háztól távol egy kerti pavilon minden bizonnyal a sajátjába kerül, és tetszés szerint napos vagy árnyékos helyre állítható be. A méret és az alak természetesen függ a helyi körülményektől és a személyes ízléstől, bár egy kerek kerti pavilon, mint például a Hoklartherm “Rondo” modellje, korlátlan körkörös kilátással és jóval több mint két méteres álló falmagassággal is inspirálhat sok levegő felfelé: egy teljes értékű kerti nappali, amely harmonikusan illeszkedik bármilyen kerti tájhoz – függetlenül attól, hogy modern, angol vagy ázsiai stílusú -, és ismét egy teljesen új perspektívát nyit meg.

A Rondo pavilon termodinamikus szélturbina ventilátora biztosítja a szükséges légáramlást

A pavilon időjárásálló, könnyű és stabil – az üveg és az alumínium előnyei

Kétségtelen, hogy az üveg teljesen időjárásálló. Átlátszóságával pedig ideális védő, de nem határoló építőanyagként kerti pavilonhoz. A szerkezetnek stabil stabilitást biztosít egy fémkeret is, amely szilárdan rögzítve van a talajban. A fával ellentétben, amelyet rendszeresen kell kezelni, a fémek könnyen kezelhetők és tartósak. Különösen az alumínium bizonyult érzéketlennek a vízre és az időjárási viszonyok széles skálájára. A természetesen könnyű anyag, amely ugyanakkor nagy szilárdságú, kiválóan alakítható, és ezáltal bizonyos fokú tervezési szabadságot tesz lehetővé. Ily módon a hajlított, filigrán megjelenésű, maximális stabilitást biztosító tervek sokéves használat során megvalósíthatók.

Részlet a Hoklartherm Rondo forgó pavilonjának tetejéről

Egy üvegpavilon – teljesen újraértelmezve

A gyártó “Rondo” modellje sikeres példát mutat az üveg és az alumínium kerti pavilonban való használatára, amely nem csak vizuálisan vonzó Hoklartherm. Ötletes architektúrájának köszönhetően különleges rugalmasságot kínál: az üvegpavilon két teljesen mozgatható félhéjból áll, amelyek a tetővel együtt is egymáshoz vagy egymáshoz tolhatók. 180 ° -ig nyitható vagy teljesen lezárható. Maga a „Rondo” akár 360 ° -kal is elforgatható, így mindig tökéletes ülést kínál. Szép idő esetén egész nap a napon vagy az árnyékban ülhet, a pavilon nyitott része pedig egyszerűen követi a nap útját. Ha feltámad a szél, a félhéjak pajzsként igazíthatók a széllökések ellen. És ha az időjárás túl rossz, a teljesen zárt pavilon továbbra is lehetőséget kínál arra, hogy szárazon és biztonságban üljön a vidék közepén. A tetőben lévő termodinamikus szélturbinaventilátor, amely kupolának, pagodának vagy egyenes lépcsőfokkal kialakítható, biztosítja a szükséges légáramlást. Nagy ütésű plexivel üvegezett, a pavilon oldalai biztonsági üveggel, opcionálisan plexivel. A szabványos 3,31-8,53 méteres átmérőnél a pavilon magassága a tetőháztetővel együtt 2,66 és 4,67 között lehet, a tervezéstől és a mérettől függően. Alternatív megoldásként a „Classico” pavilon ideális kiskertekhez – szintén kerek alaprajzú, minden irányban átlátszó és átfogóan elforgatható, de rögzített tetővel és két ellentétes tolóajtóval. A Hoklartherm „teaháza” szintén időtlen eleganciával rendelkező pavilon angol stílusban.

A Hoklartherm forgatható Rondo pavilonjának ajtaja könnyen kinyitható A Hoklartherm kínálatában megtalálható - padlóaljzatok és egyéb kiegészítők a Rondo kerti pavilonhoz

Kerti pavilon kiegészítők – berendezés mindenféle hasznos dologgal

Aki teljesíti az álmot, hogy a kertben egy luxus ülőke, egy üvegkerti pavilonnal, természetesen a lehető legkényelmesebbé is szeretné tenni. Erre a célra a pavilongyártók megfelelő tartozékokat kínálnak. A tető és az oldalak speciális UV- és nedvességálló anyagából készült árnyalatok egyedileg alakíthatók, és szükség esetén magánélet védelmére is használhatók. Érdemes padlóaljzatokat használni – akár EDP aljzattal is -, hogy elegendő áramellátást biztosítson a tevékenységek széles skálájához – legyen szó zenéről vagy televízióról, számítógépről vagy elektromos grillről, fűtésről vagy pezsgőfürdőről. A hangulatos megvilágításhoz asztali és állólámpák helyezhetők el a pavilonban, és egészen különleges világítási hangulatot lehet kialakítani süllyesztett padlófényszórókkal is. Ragyogó szemfényvesztővé teszik a pavilont a sötétben, még távolról is. Az olyan kerti pavilonok, mint a „Rondo”, akár megfelelően ívelt, időjárásálló ülőcsoporttal is felszerelhetők, hogy illeszkedjenek a kerek kialakításhoz, és meghosszabbítják a pihenést..

A Rondo pavilon egyedi belső szerelvényei a Hoklartherm cégtől kaphatók