kert

Mini orchideák ültetése és megfelelő gondozása: hasznos tippek

Mini tippek az orchidea gondozásához

Gyönyörűen néz ki, helyet takarít meg, és stílusosan el lehet helyezni egy kis virágcserépben vagy üvegben – ez a mini orchidea! Ha több virágot szeretne saját otthonába, a növény tökéletes! Ebben a bejegyzésben sok hasznos tippet adunk a kis orchidea ültetéséhez és megfelelő gondozásához. Olvass tovább és csodálkozz!

Mini orchidea: tökéletes kis növény otthonra & hivatal

Az orchidea virágai világos sárgák

Mini Orchideák a Phalaenopsis hibrid és a kisebb vadfajok keresztezésének eredménye. 5 cm-es cserépbe ültethetők, finom virágaik 2-3 cm átmérőjűek. Csakúgy, mint nagyobb nővérei, a mini orchidea is a világos és meleg helyeket részesíti előnyben. A 20-25 fokos hőmérséklet ideális számukra. A tartály kisebb térfogata miatt az orchidea talaja gyorsabban szárad ki, ezért gyakrabban kell öntözni a növényt. Javasoljuk, hogy öntözés helyett merítse a virágot, hogy elkerülje a víz elázását. Ezt úgy teheti meg, hogy kiveszi az edényt az ültetőből, és a gyökereket szobahőmérsékletű vízbe meríti. Amikor már nem emelkednek légbuborékok, az orchidea jól van ellátva vízzel. Ezt mindig akkor tegye, ha az aljzat egyes részei szárazak.

Mini orchideák ültetése: mire kell figyelni??

Mini orchidea növényi anyagok

A mini orchideák lassabban nőnek, és alacsonyabb a táplálkozási igényük. A növekedési és virágzási időszakban 4 hetente megtermékenyítheti a mini orchideát. Vásároljon folyékony orchidea -műtrágyát, és töltse fel a koncentráció felét a búvárvízbe. Télen a növény nyugalmi fázisban van, ezért nincs szüksége műtrágyára.

Hasznos gondozási tippek

Mini orchidea lila színben

A mini orchidea gondozása során a legfontosabb, hogy soha ne vágja le a zöldeket. Ha kívánja, csak elszáradt virágokat szedhet le. A hajtásokat és leveleket csak akkor vágja le, ha azok teljesen elhaltak. Erre a célra használjon kést vagy szikét, amelyet előzetesen alkohollal fertőtlenített.

Tegye az orchideát a reflektorfénybe

fehér orchidea harangkorsó alatt

Ahhoz, hogy a kis orchideát a figyelem középpontjába tegye, vásárolhat egy csinos virágcserepet. A szimpatikus virág nedves mohába is ültethető fenéknyílás nélküli edénybe. Egy másik lehetőség egy palackos kert kialakítása lenne. Ezt a nevet adják egy kaktuszokból, pozsgás növényekből stb. Készült mini kertnek, amely üveg edényben, például hagymás üvegben vagy akváriumban található. A palackos kertek egyszerűen imádnivalónak tűnnek, és a mini orchidea is alkalmas erre. &# 128578;

Keresse meg a megfelelő virágföldet

gyönyörű fehér orchidea

Az orchideákhoz speciális szarvasmarha -szubsztrátra van szükség, amely „orchidea -talaj” néven található a piacon. Természetesen a kerthelyiségtől is kérhet tanácsot, hogy melyik a legjobb szubsztrát a növény számára. Az orchidea ültetése előtt ne felejtse el megfelelően sűrű vízelvezető réteget tenni a tartályba. Erre a célra kis kövek és homok ideális. Ezután töltse fel a virágcserépet orchidea talajjal, és ujjaival készítsen egy kis lyukat a gyökerekhez. Ügyeljen arra, hogy az orchidea ültetésekor az aljzat enyhén nedves legyen. Így a növény gyorsabban gyökerezik.

Kicsi orchidea – könnyen ápolható & szép

Beltéri növények ötletek és javaslatok

Amint azt maga is látta, a mini orchideák nem különösebben igényesek. A növények csak 20 cm magasak, de ugyanolyan lenyűgözőek, mint a nagyobb orchideák. Ami különösen érdekes, az a tény, hogy a kis orchideák talaj nélkül is jól elboldogulnak. Az ún. Leggyakrabban lila, rózsaszín és fehér színben kaphatók, de vannak más fajták is.

Tekintse meg fotóinkat, ahol inspiráló ötleteket talál a törpe orchidea elrendezéséhez!

A beltéri növények dekoratívak

A mini orchideák gondozása

Mini tippek az orchidea gondozásához

Az orchideák csodálatos megjelenésűek

A mini orchideák megfelelő gondozása

Töltse fel a mini orchideát vízzel

Palack ostor varázslatos megjelenés

rózsaszín orchidea virágok

Trágyázza meg a minii orchideát

virágzó gyönyörű szobanövények

fehér orchidea virágcserépben

Orchidea ibolya gyönyörű

csodálatos orchidea sötét rózsaszínben

Orchideák gondozása, hogyan kell csinálni

Mini orchidea hasznos gondozási tippek

Orchidea gondozási utasítások

Orchidea virágcserép fehér kerámia

Palackkerti virágos növények

Gyönyörű mini orchidea ajándék

rózsaszín orchideák akadoztak

Mini orchideák üvegedényben

Kis tippek az orchidea gondozásához

Palackos kert orchideával

kis orchidea ibolya gyönyörű