Kert tereprendezés

A legjobb tippek és ötletek kiskertek tervezéséhez

Kiskerti tippek tervezése Növényválasztás

A kiskertek megtervezése önmagában is igazi kihívás – annyi különböző ötletet szeretne megvalósítani, de nincs lehetősége, mert korlátozott a hely … Ezért adunk ebben a cikkben néhány hasznos tippet és Ötletek a kiskert kialakításához, amelyek minden bizonnyal segítségére lehetnek. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan maximalizálhatja a rendelkezésre álló teret, és a lehető leghatékonyabban használhatja ki, hogy végül a kertje olyan pompás legyen, mint amilyennek elképzeli. Reméljük, hogy tetszeni fognak javaslataink, és reméljük, hogy szívesen olvassuk őket!

Kiskertek kialakítása – szervezzen hangulatos ülősarkot

Design kis kert szervezni ülősarok

Tervezés kiskert modern ötletek és tippek és tervezés

Tervezzen kis kerti ülősarok szökőkutat

Kis kerti ülősarok kialakítása grillezővel

Egy kis kert kialakítása nagyszerű ötletekkel a hívogató hangulatért

Tervezzen kis kerteket geometriai formák segítségével

Kis kerti kavicsos ülősarok kialakítása

Tervezzen kis kerti ülősarok napernyőt vízesést

Ne ess kétségbe, ha nincs sok helyed az elülső vagy a hátsó udvaron! Sok ügyes módja van a kert megfelelő rendezésének, hogy az modernnek, rendezettnek és valóban hívogatónak tűnjön. A kiskertek tervezése nem lehet nehéz feladat, ha követed tippjeinket és inspirációt merítesz a fotókból! Először is azt javasoljuk, hogy fontolja meg, mi a legfontosabb a kertben – a zöld növények természetes pompáját, vagy legyen egy hangulatos ülősarok, ahol elfogyaszthatja a reggeli kávét, és társasági estéket tölthet barátaival és családjával. A két változat kombinálása is lehetséges, bár ez hihetetlenül hangzik számodra! Csak megfelelő tervezésre és okos tervezési megoldásokra van szüksége, amelyekkel a kertje nagyobbnak tűnik. Az első lépés valójában az ülősarok megszervezése. Ebből a célból a legjobb, ha szabad falat választ, és egyszerűen széket és egy kis kerti asztalt helyez mellé. Padokat is választhat – ezek helytakarékosabbak, mint a kanapék, és könnyen megépíthetők. Biztosan marad elég hely egy grillezéshez – képzelje csak el a boldog grillezést kedvenc embereivel!

Kiskertek tervezése: a megfelelő tervezés minden!

Tervezzen kiskerti modern és helytakarékos ötleteket

Egy kis kert kialakítása csodálatos megjelenésű medencével

Kis kertek tervezése a rendelkezésre álló hely maximalizálása érdekében

Kiskerti helytakarékos ötletek tervezése

Kis kerti ülősarok virágágyások kőlapok tervezése

Tervezzen kis kerteket rendezetten és helytakarékosan

A kiskertek kialakításával kerek virágágyásokat készíthet

Kiskertek tervezése Használja az online kerttervezőt

Kis kert tervezése espalier gyümölcs termesztésére

Kiskert függőleges kert kialakítása

Most természetesen egy kis kert tervezésekor a legfontosabb feladattal kell szembenéznie, nevezetesen a növények tervezésével és kiválasztásával. Annak ellenére, hogy nincs sok helyed, a kert sokkal rendezettebbnek és elegánsabbnak tűnne, ha geometriailag rendeznéd – például kerek virágágyásokat készítve, köztük kis kőutakkal. Kerülje a négyszögletes és téglalap alakú formákat, és hagyja, hogy az egyes területek érdekes módon folyjanak egymásba. Megpróbálhatja papírra rajzolni ötleteit is – így világos képet kaphat álmai kertjéről. Az egyes elemeket is kivághatja, és bárhová áthelyezheti a telkén – ez más kreatív ötleteket is ad a kerttervezéshez (de ne felejtse el a kerti ösvényeket)! Az egyik legjobb lehetőség a kis kert számára valójában az, hogy olyan pázsitot válasszon, amely középen található, és virágokkal, bokrokkal vagy kis fákkal van keretezve. Ily módon létrehozza a tágabb tér optikai illúzióját, és az ülősarok is a pázsiton lehet. Ebben az esetben a gyep körüli növények természetes adatvédelmi képernyőként szolgálnának! Ha nem tetszik ez a változat, akkor tervezze meg az egyes területeket és ágyakat egymáshoz képest – ebben a tekintetben a lehetőségek sokkal többek, mint gondolná. Egy másik ötlet, amely segíthet a tervezésben, egy online kerttervező használata. A legtöbb ilyen program ingyenesen megtalálható a neten, és jobb vizuális képet adna arról, hogy mit szeretne a papírra rajzolt egyszerű sémához képest. Egy másik nagyon vonzó lehetőség, amelyet választhat, a függőleges kert. Az eszpalier gyümölcsök saját termesztése is nagyszerű ötlet, és egyáltalán nem nehéz.