Kert, otthon és kert, falburkolat

Építsen függőleges kertet – lépésről lépésre

függőleges kerti hátsó udvar

A függőleges kert alternatíva azoknak a kertészeknek, akiknek nincs sok helyük, le akarnak borítani egy vonzó falat, vagy csak valami mást szeretnének csinálni.

Először is, egy függőleges kerthez falat vagy falat kell választani

függőleges kert a falakon kívül felmegy

Kezdje a fal kiválasztásával. Ha van egy rosszul kinéző fala, akkor mindenképpen változtatni szeretne rajta, nem? A jó hír az, hogy szinte minden fal választható. Hacsak nem szándékozik nagyon nagy függőleges kertet létrehozni, vagy akár fákat ültetni, akkor nem kell aggódnia a súlyterhelés miatt.

Készítse el a függőleges kert alapszerkezetét

függőleges kert egyedülálló

A függőleges kert alapszerkezete egy háromrétegű szendvicsszerkezet, amely keretből, műanyag lapból és szövetből áll. Először szerelje össze az egész állványt, és csak akkor akassza fel a falra, ha elkészült. Ez megkönnyíti a későbbi felakasztást is. A keret felépítéséhez 3/4 hüvelykes PVC csöveket, sarokrészeket és négyirányú kötéseket használhat. Csatlakoztasson egy műanyag fóliát a kerethez. A műanyag szolgál a szövetréteg alapjául, és távol tartja a vizet a faltól. Most rögzítsen egy szövetet a kerethez. Ez az anyag szolgál a növények életének alapjául, felszívja a vizet és ezáltal a növényeket vízzel látja el. Szinte bármit használhat, ami felszívja a vizet, és közben nem bomlik le. Legalább két réteg szövetet kell rögzíteni. Rögzítse ezeket közvetlenül a kerethez horganyzott csavarokkal és rozsdamentes acélkapcsokkal, ugyanúgy, mint a vászonhoz hasonlóan az anyagot a kerethez rögzítve. Ha az anyag biztonságos és feszes, nincsenek gyűrődések vagy gyűrődések, akkor jól tetted. Nem szabad leesnie, és csak csinosnak kell lennie.

Állítson be egy öntözőrendszert függőleges kert létrehozásához

öntözés függőleges kert

Annak érdekében, hogy a növények függőleges helyzetben növekedjenek, olyan öntözőrendszerre van szüksége, amely elegendő nedvességet garantál a szövetben. Alapvetően egy csőből áll, amely a keret tetejéhez kapcsolódik, és lehetővé teszi a víz leeresztését. A legegyszerűbb módja annak, hogy valami megfelelőt közvetlenül a kereskedőktől szerezzen be. Csatlakoztasson 5–8 cm -es emittert a felső öntözőcső mentén, és kísérletezzen a megfelelő beállítások megtalálásával – a falnak kellően nedvesnek kell lennie, de a növényeket nem szabad túlöntözni.

A kész keretet rozsdamentes acél rögzítőkkel rögzítse, hogy megakadályozza a rozsdásodást. A horgok akkor is rendben vannak, ha le kívánja venni a keretet. Ellenkező esetben a sarokkonzolokat egyszerűen a falhoz hozzák és csavarják, és a keret készen áll.

függőleges kerti virágok

A fal megtermékenyítéséhez műtrágya -befecskendezőre van szüksége, amely egy egyszerű öntözőszelephez csatlakozik, és a folyékony trágyát az öntözőrendszerbe irányítja. Ezután csatlakoztassa az öntözőrendszert és csatlakoztassa egy vízforráshoz. A vizet öntözővíz szűrővel kell megtisztítania, ami meglehetősen olcsó és a legtöbb hardverboltban kapható. Ne feledje, hogy víz csöpögni fog; Az egyik megoldás ennek kezelésére az lenne, ha egy virágágyást helyezne el a függőleges kertje alá.

Függőleges kert, de megfelelő növényekkel

növények kiválasztása függőleges kert

Hasonlóan minden kertészeti munkához, a növények kiválasztásakor ügyeljen az adott körülményekre – napsütés, árnyék, nedvesség, szél és még hideg is, ha a falat egész évben kívánja ültetni. Ha télen kívánja elhagyni a függőleges kertet, válasszon növényeket a hidegebb zónához, mint ahol él. Ha levehető falat épít, és örökzöld növényeket ültet, akkor megpróbálhatja hűvös, száraz helyen tartani a falat télen, amíg a növények szunnyadnak.

Egyes növények, amelyek függőleges helyzetben jól teljesítenek, hosták, édességek, lángvirágok, páfrányok, weigela és még áfonya is.

Helyezze be a növényeket

Építsen függőleges szövetkertet saját maga

A növényeket behelyezzük a szövet külső rétegébe. Borotvapengével vízszintes vágást végezzen a szövetben. Vegye ki a növényt a gyökerekkel, és vegyen be annyit, amennyire szüksége van (némi szalmával segíthet), és helyezze egy vágásba. Fogjon egy tűzőpisztolyt, és tegyen három -öt rozsdamentes acél kapcsot egy félkörbe a gyökérgömb körül, hogy rögzítse az anyagot és a műanyag hátlapot, és biztos tartást hozzon létre.

Függőleges kerttervezés és növényápolás

függőleges kerti örökzöld növények

Válasszon 50–90 cm széles növényeket, és ültesse őket a felső területre, hogy árnyékot teremtsenek alatta. Ha ezt megteszi, ne feledje, hogy árnyékot kedvelő fajokat kell aláültetnie, például páfrányokat. Szintén jó ötlet függőleges csíkokba ültetni, az egyikben zöld árnyalatú növényekkel, a másikban a napszerető virágokkal. Tervezze meg saját növényvariációit. A függőleges kert magassága számos lehetőséget kínál, és a stílus is szórakoztató.

 trópusi növényfal

növényfal

függőleges kert élő alkotás

növények falburkolata

függőleges kerti növény képe

plant picture függőleges kert

belső zöldülő függőleges kert

zöld nappali

függőleges kert zöld homlokzat

függőleges kerti növényi táskák

Ültesse a falikertet

növénytervezés függőleges kert

függőleges kerti belső zöldítés

falikert otthon

függőleges kerti fal zöldítése

függőleges kerti bejárati ültetés

függőleges kerti falültető

szépítse a függőleges kert külső falát

növényfal függőleges kert

függőleges kert valódi növényekkel

függőleges kerti növény képe

virágzó függőleges kert szabadon álló

függőleges kerti fal zöldítése

Építsen függőleges kertet saját maga

belső fal zöldítése

függőleges kerti ház telepítése

függőleges kerti falültető

hozzon létre függőleges kertet beltérben

függőleges kert kialakítása

Hozzon létre egy függőleges kertet

függőleges kerti ültetés

hozzon létre egy függőleges kertet otthon

Állítsa be a függőleges kerti öntözőrendszert

függőleges kerti növényi táskák

függőleges kerti keret építése

Hozzon létre egy függőleges kertet otthon

plant picture függőleges kerti állványzat

függőleges kerti rögzítő növények

ültessen függőleges kertet függőleges csíkokra

növényápolás függőleges kert

Csatlakoztasson függőleges kerti öntözőrendszert