Kert és növények

Termess avokádót és élvezd az egészséges növényt!

Az avokádó egy ízletes gyümölcs, amelyhez egyre többen jutnak hozzá. Amellett, hogy ez a gyümölcs a guacamole fő összetevője, számos saláta ízét fokozza. Ezenkívül az avokádó nagyon hasznos a szépségünk számára is, és felhasználhatja különféle haj- és bőrmaszkok elkészítéséhez. Ezen okok miatt érdemes otthon avokádó növényt tartani. Ma két módszert fogunk elmondani, hogyan termesztheti saját avokádóját.

Az avokádó termesztése és gondozása

avokádó növény termeszt avokádót

Az avokádó termesztése egyszerű!

Az avokádó hőszerető növény, és meghalna, ha a hőmérséklet 10 fok alatt lenne. Tehát keressen egy világos és meleg helyet a házában, hogy elhelyezze őket. Csak az a fontos, hogy ne essen közvetlen napfény a növényre.

Az avokádó termesztése nagyon érdekes.

Az avokádó termesztésének alapvetően két módja van: vizespohárban vagy közvetlenül a virágcserépben. Hogy melyiket választod, csak rajtad áll.

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy ne dobja el a gödröt, miután megevett egy avokádót.

Az avokádó fogyasztása ízletes és egészséges

Egyél avokádót Növeld az avokádót

Hagyja, hogy a kő gyökeret eresszen a vízben

Növelje avokádót Növelje saját avokádóját

Termess avokádómagot egy pohár vízben

Ennél a módszernél az avokádómagot egy vizespohárba helyezzük, hogy gyökeret eresszen, mielőtt a talajba ragad. Készítse elő a magot, alaposan mossa le és távolítsa el a barna bőrt.

Utasítás: Vegyünk három fogpiszkálót, és óvatosan helyezzük be őket a mag oldalának felére, a felső, kissé hegyesebb oldalra. Ügyeljen arra, hogy a fogpiszkáló ne rongálja meg a magmagot. Töltsön fel egy kis poharat friss vízzel. Merítse a lapos mag oldalát a vízbe úgy, hogy a fogpiszkáló az üveg szélén nyugszik, és a mag felét a víz felett tartja. Most tegye az üveget sötét és meleg helyre.

Az első gyökereknek körülbelül 4 hét múlva láthatónak kell lenniük, de lehet, hogy hosszabb ideig kell türelmesnek lennie. Az avokádó talajba ültetésével a legjobb 10 hetet várni.

Ültetés: Töltsön meg egy virágcserépet talajjal, és helyezze be a magot a gyökérrel. De a felső rész, ahol a fogpiszkálót behelyezték, a talaj felett marad. Öntözze meg a palántát úgy, hogy a talaj nedves legyen, de ne legyen túl nedves. Fedje le az edényt üveg- vagy műanyag fedéllel, vagy használjon fóliát, és tegye a növényt világos és meleg helyre. Ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet meghaladja a 20 fokot, és kerülje a közvetlen napsütést.

Amikor az első levelek láthatók, távolítsa el a fedelet, és helyezze a növényt a végső helyére.

Fontos tudni: Az avokádó betakarításához két különböző típusú avokádóra van szüksége, hogy a nőstény és a hím virága beporzódjon.

Az embernek türelmesnek kell lennie!

növényápolás avokádó nő avokádó fa

A közvetlenül a talajba történő ültetés egy kicsit több időt vesz igénybe a gyökerek kialakításához

Az avokádó avokádó növényt termeszt

Ültesse az avokádó magokat a cserepes talajba

A második módszer kevésbé bonyolult, de nem annyira érdekes. Töltsön meg egy virágcserépet talajjal, és tegye bele az avokádó magját. A magot felfelé kell mutatni, és kb. Nedvesítse meg a talajt szórófejes palackkal és fedővel, mint az első módszernél. Ez biztosítja a megnövekedett páratartalmat. Most tegye vissza világos és meleg helyre, és legyen türelmes akár 10 hétig. Az első csírák kihajtásáig mindig nedvesen kell tartani a magot. Ezután fedje le és helyezze állandó helyére.

Tehát az avokádó saját termesztése nem olyan nehéz. Gondoskodjon mérsékelt öntözésről (2-3 naponta), kerülje a huzatot, és tartsa jó hőmérsékleten. Nyáron a növényt kint is elhelyezheti, de kerülje a közvetlen napfényt.

Biztosítson jó növekedési feltételeket

Ültetés avokádó balum nő avokádó

Távolítsa el a barna bőrt

Avokádó termesztése Avokádó fa ültetése

Válasszon egyet a két módszer közül

Avokádó termesztése Avokádó magvak ültetése

Az avokádó nagyszerű szobanövény

Növekvő avokádó növényápolás avokádófa ültetése

Nyáron tegye a növényt az erkélyre

Növekvő avokádófa Növekvő avokádó

Helyezzen két avokádó növényt egymás mellé, hogy gyümölcsöt adjanak

szobanövények avokádó termesztik avokádófát